Dodaj do ulubionych

Przejście koło stacji Jet

01.08.07, 09:27
Dziś zaczęli malować pasy, kierowcy - uwaga, zmiana przyzwyczajeń.
Obserwuj wątek
    • reivena Re: Przejście koło stacji Jet 01.08.07, 09:46
      Ten Jet koło Mc'Donalda?
      • le_szek Re: Przejście koło stacji Jet 01.08.07, 10:45
        Tak, dokładnie.
        • kelo Re: Przejście koło stacji Jet 15.08.07, 10:23
          Ślady po hamowaniu, sięgające kilku ładnych metrów świadczą o tym, że nie wszyscy je dostrzegają. I pomyśleć, że wystarczyłby jeden radiowozik, żeby zarobić w ciągu tygodnia na miesięczne utrzymanie UM.
          • baja88 Re: Przejście koło stacji Jet 15.08.07, 11:06
            kelo napisał:Ślady po hamowaniu, sięgające kilku ładnych metrów świadczą o ...
            ech, skojarzyłam sobie owe ślady z....tymi z Grenoble z lipca...:(
            • kelo Re: Przejście koło stacji Jet 15.08.07, 11:57
              To jest kolejne, po tym koło bazyliki, przejście przed którym się nie będę zatrzymywał, żeby nie mieć na sumieniu pieszego, którego strąci szaleniec na pasie obok. Smutne, ale prawdziwe. Ostatnio gdy zwolniłem w tym zamiarze śmignęły koło mnie >60/h trzy czy cztery auta.
              • le_szek Re: Przejście koło stacji Jet 15.08.07, 12:07
                To ja mam lepsze doświadczenia - kiedy zwalniam, inni z reguły odruchowo
                zwalniają...
                • kelo Re: Przejście koło stacji Jet 22.08.07, 10:59
                  To ja mam lepsze doświadczenia - kiedy zwalniam, inni z reguły odruchowo zwalniają..

Zwalniają, zobaczą że zdążą bo pieszy jest dopiero przed moim autem i omijają przed przejściem. Na dwie godziny radiowóz z fotoradarem i policja ma na utrzymanie do końca roku. To samo przed bazyliką. Jakie 40, jaki zakaz wyprzedzania. Wszyscy pędzą, bo wiedzą, że tablica "uwaga fotoradar" to jedynie pic.
                  • le_szek Re: Przejście koło stacji Jet 22.08.07, 11:13
                    Tak, dzisiaj też mnie jakiś debil wyprzedzał koło jeta (na oko jechał ~100km/h).

Też jestem za fotoradarem - najlepiej niech zrobią tak, jak ostatnio na DK1 od
                    strony Siewierza, cywilny wóz z foto stoi na skrzyżowaniu z drogą do Ujejsca,
                    potem radiowóz na światłach i następny przy zjeździe na Zawiercie. Od razu
                    mandacik, nie trzeba pocztą wysyłać. Tu też by mogli przed skrzyżowaniem z
                    Tysiąclecia łapać, nie ma gdzie skręcić po drodze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka