inka_k 11.01.08, 14:16 CZY KTOŚ TAM PRACUJE ..JAKIE SĄ WARUNKI I CZY DOBRZE PŁACĄ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wodaognista Re: Praca w firmie BREMBO 11.01.08, 18:04 Tarcze hamulcowe ich produkcji mają różne opinie! Więc może i tak być z opiniami o samym zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Praca w firmie BREMBO 11.01.08, 20:41 W 2006 r. dawali na rękę 1100,00-1200,00 na rękę-operator maszyn CNC. Czterobrygadówka. Aktualnie nie wiem, może się coś zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
wodaognista Re: Praca w firmie BREMBO 12.01.08, 07:06 To nie wynagrodzenie za pracę tylko jałumużna!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wodaognista Re: Praca w firmie BREMBO 12.01.08, 07:07 I żeby nie było, że nie wiem jak się pisze słowo JAŁMUŻNA!!! O nie!!! Tam za takie pieniądze to jest JAŁU- MUŻNA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolczo Re: Praca w firmie BREMBO 12.01.08, 17:30 Brembo to firma niewolnicza! Polecam to forum do poczytania: brembowo.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
fedruk Re: Praca w firmie BREMBO 25.08.08, 22:58 potwierdzam w 100%te dywagacje na temat firmy brembo.W Częstochowie są podobne zarobki, a nacharować się trzeba.Po za tym firma idzie w bliżej nieznanym mi kierunku, ale bardziej ku unicestwieniu.Zarządzanie to jedna wielka kpina!Co ma być na produkcji tego niewie nikt,a dalsze kroki rodzą się w bólach.Poprostu robi się to co można wykonać z komponentów akurat dostępnych.Więc na liniach produkcyjnych królują przezbrojenia,a przez to przestoje!No i kto za takie kierownictwo płaci!Pewno się już domyślacie - MY!!!A podwyżek poważnych jak nie było tak nie ma! Ludzie uciekają jak szczury z tonącego okrętu,powoli nie ma kto już robić,a pracy przybywa, bo normy wciąż rosną i rosną!A cwaniaczki włosi liczą tylko kasę,bo groszy niedostają za swoje produkty, a oszczędzać i organizować produkcję to nigdy nie potrafili i nie będą potrafić.Cóż taka mentalność tego narodu!Niby taka znana marka,ale z tą jakością to niestety już spadają, lecz nie warto tu o tym mówić,sami sobie kręcą bata!!!Myślę,że informacji jest wystarczająco ,by trzymać się od tej firmy(obozu pracy) z daleka, więc jeśli myślicie o podjęciu pracy i niechcecie sie zniesmaczyć i zarobić parę groszy to dajcie sobie święty spokój z BREMBO zoo, dopuki nie wjedzie tam ciężki sprzęt i zrówna wszystko równo z ziemią,cały ten OBÓZ PRACY!!! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
siara.81 Re: Praca w firmie BREMBO 13.01.08, 15:32 To jest typowy "włoski obóz pracy"! Commendanto A.C.! Odpowiedz Link Zgłoś
amedee Re: Praca w firmie BREMBO 31.03.08, 15:26 Słyszałem: przekłada się 12 do 18 ton tarcz na dzień przy maszynie. Zdarzają się cepy, co się czepią czasu posiłku /niby nie często/. Jest trudniej wyrobić się z dniówką niż ja chyba mam w Magnie Automotive Poland sroland. Niby można dostać jako pracownik 1700. Ciężko jest wejść w tryb bo to ciężka robota. No i początek jest przez pośrednika. Nie wypłacają premii za 4 brygadówki. Odpowiedz Link Zgłoś
onan3 Re: Praca w firmie BREMBO 13.05.08, 16:29 Teraz jest tak: Początek kariery trudny 8-10zł/h plus 300zł za 4 brygady jeśli nie chorujesz plus premia produkcyjna za zrobione tarcze Ostatnio brak nadgodzin Myślę że jak spełni się warunki wyżej to 1500-1700zł na rękę da sie wyciągnąć Po 2 latach prawie 15 zł/h+dodatki wychodzi w sumie co najmniej 2000zł na ręke a przy premii produkcyjnej w całości to z 2500. Maszyny aktualnie robotyzują tak że praca coraz lżejsza ale i tak trzeba kilka ton dziennie przerzucić, odlewy mają nawet do 20kg a w skrajnych przypadkach goście przerzucają ręcznie 30kg, ale firma stara się to zmieniać. Co do poganiaczy to nic sie nie zmieniło, zdarza się że z zegarkiem czekają na zejście z przerwy jakiegoś operatora. Plus jest taki że prawie z zerowym doświadczeniem można pracować przy nowoczesnych maszynach, różnych sterowaniach: OSP, Fanuk, Siemens, kuka, kawasaki ABB i pewnie jeszcze inne. Odpowiedz Link Zgłoś
qwertyqwertyqwerty0 Re: Praca w firmie BREMBO 27.05.09, 13:22 obecnie sytuacja ma się tak. przyjeżdżasz do pracy i robisz pełne 8 godzin przerwa 25min -jak zejdziesz 2min przed końcem zmiany to już drą ryja( autobus firmowy jeżdzi od niwki przez zagórze , mydlice do brembo) ,zależy gdzie kto zamierza pracować. Nie chce tu nikogo zniechęcać ale wystarczy się zapytać kogokolwiek kto pracuje w brembo. A więc odlewnia - najgorsza praca fizyczna , zależy gdzie kto trafi, ale na początku wszyscy na najgorsze trafiają. Jeżeli obróbka to najgorzej na malarni , jeśli maszyny cnc to też ciężko (niech nikt nie myśli że jak operatorem będzie to ma luz, na przykład na najgorszych maszynach kolesie muszą wrzucić 400 odlewów 16kg i spakować tyle samo) Tak praca wygląda w brembo acha jeszcze wózkowi - są chwile że palcem nie trafiają do dupy ale to najlżejsza robota . to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś