chiara76 "61 godzin", Lee Child. 01.08.11, 12:58 zabieram się i ja zatem za lekturę, tym bardziej, że depczą mi tu już po piętach (a może po palcach?). Odpowiedz Link
matt.cobosco Christian Jungersen "Wyjątek" 01.08.11, 14:44 Jestem po ok. 200 stronach i potwierdzam wszystkie pozytywne opinie, jakie wypowiedziano nt. tej książki w sąsiednich wątkach. Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Christian Jungersen "Wyjątek" 09.08.11, 16:26 Skończyłem. Dobre, ale jednak czegoś mi brakowało. Daję 4/5. Te bohaterki jednak mocno duńskie a nie polskie (gdzie tam u nas przy pierwszym stresie od razu wpadać w ciężką depresję i iść na zwolnienie lekarskie itp., no i ten mobbing w wydaniu duńskim jakiś taki dziecinny). Odpowiedz Link
chiara76 Re: "61 godzin", Lee Child ja też 01.08.11, 19:21 gdzie jesteś? Ja dotarłam do momentu, w którym Jack się poślizgnął na lodzie, biedaczek Odpowiedz Link
nchyb Re: "61 godzin", Lee Child ja też 04.08.11, 18:16 to poślizgnięcie, przez które nie było karawanu?... Wiem, że Ty już po, a ja w połowie, zakończył właśnie inspekcję obiektu wojskowego i wraca do staruszki pić z tych porcelanowych cacuszek... Odpowiedz Link
chiara76 Re: "61 godzin", Lee Child ja też 04.08.11, 18:29 no ja już po tak, to to poślizgniecie. Ty jesteś jeszcze na etapie popijania z deikatnych cacuszek, więc wszystko przed Tobą. Udanej lektury. Odpowiedz Link
nchyb Re: "61 godzin", Lee Child ja też 05.08.11, 21:27 ja też już po. I tak zachodzę w głowę, jak udało mi się tyle lat przeżyć, nie czytając nic wcześniej Lee Childa? A tylko dzieki jednemu Twojemu zdaniu po 61h sięgnęłam i teraz otworzył się przede mną kilkunastotomowy cały świat Odpowiedz Link
nchyb odebrałam, odpisałam, czekam wieści n/tx 06.08.11, 18:02 debrałam, odpisałam, czekam wieści n/tx Odpowiedz Link
opty2 Fitzek - Kolekcjoner oczu 02.08.11, 19:59 aż tak mi się nie spodobała, trochę przekombinowana, teraz zabrałam się za ostatnią S.Paretsky - Światło nadziei, tu Vic na stanowisku, jak zawsze pod prąd ps. korzystam z dostępu do netu, bo znowu wyjeżdżam w busz Odpowiedz Link
negev56 Lotte & Soren Hammer - Niegodziwcy 02.08.11, 22:08 Jestem na 14 stronie, jeszcze tylko 478 i skończę. Odpowiedz Link
chiara76 "Obraz pośmiertny", Marinina. 03.08.11, 16:34 Po sporej przerwie znowu spotkanie z Nastką Kamieńską. Odpowiedz Link
nchyb Re: "Obraz pośmiertny", Marinina. 05.08.11, 21:43 i jak wrażenia, bo się waham?... Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Obraz pośmiertny", Marinina. 06.08.11, 09:28 na razie, szczerze mówiąc, mocno takie sobie. Nie mogę odnaleźć tej "starej, dobrej" Marininy i Nastka jakaś przyklapnięta, może zamążpójście na nią tak podziałało żadne tam cuda wianki według mnie, a świadczy o tym też fakt, że tę krótką książeczkę mielę już któryś dzień... Odpowiedz Link
cynamoon6 Czerwony kapturek- U. Lindell 03.08.11, 20:39 Ostatnio trafiam na same świetne książki. Czuję, że i tym razem się nie zawiodę Odpowiedz Link
negev56 Re: Czerwony kapturek- U. Lindell 03.08.11, 21:02 Bardzo dobra książka, a tu nasze dywagacje po lekturze forum.gazeta.pl/forum/w,33434,80815590,80815590,Unni_Lindell_Czerwony_kapturek.html?t=1312397925137 przejrzałam i spojlerów nie ma Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Czerwony kapturek- U. Lindell 04.08.11, 14:47 Po tym kawałku, który przeczytałam już widzę, że dobra. No i głownie z powodu Twojej zachęty w wątku o Wyjątku ją kupiłam Dzieki. Odpowiedz Link
regata Ake Edwarsdon Wołanie z oddali 04.08.11, 10:21 i równolegle Liczby Charona M. Krajewskiego Odpowiedz Link
matkazbud Re: Co teraz czytacie? - sierpień 05.08.11, 08:41 Peter Robinson : Skrawek mego serca Odpowiedz Link
januanio Jordi Sierra i fabra - Cztery dni w styczniu 05.08.11, 10:46 Hammeta sobie daruję, jakieś cienkie te historie.. Odpowiedz Link
noirangel Spójrz na mnie - Yrsy Sigurdardóttir 05.08.11, 16:58 Całkiem, całkiem. A zabrałam się za to porzucając w kat "Mężczyznę o twarzy mordercy" - niby mafia rosyjska, trupy, zaginiona kobieta, ale to wszystko jakoś tak w tle... a pierwszy plan nudny. Mocno nudny. Odpowiedz Link
nchyb Lee Child - Podejrzany 05.08.11, 21:21 jak ja mogłam wcześniej żyć bez znajomości z Jackiem Reacherem? Odpowiedz Link
elmar43 Mankell: Powrót nauczyciela tańca 06.08.11, 16:05 Od połowy akcja stała się odrobinę rozwlekła, ale może będzie to miało jakieś uzasadnienie. Na razie mi się podoba... W międzyczasie przeczytałam też "Lustrzane odbicie" Tany French i "Karaluchy" Nesbo. Odpowiedz Link
judytta Alex Joe "Cichym ścigałam go lotem" 07.08.11, 09:14 Dopiero zaczynam ale już od pierwszych stron bardzo się podoba judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
nchyb Re: Alex Joe "Cichym ścigałam go lotem" 07.08.11, 11:43 rozumiem Cię Nie ma ksiażi Alexa/Kwaśniewskeigo, która już od pierwszych stron nie podobałaby mi się... Odpowiedz Link
judytta Re: Alex Joe "Cichym ścigałam go lotem" 08.08.11, 08:27 Nchyb, z tego cyklu jest to moja dopiero druga książka jak do tej poryprzeczytałam: "Śmierć mówi w moim imieniu" i oceniłam na 4, było to jakiś czas temu na pewno ponad 2 lata temu. Ta, zdecydowanie jeszcze lepsza od poprzedniej. Odpowiedz Link
chiara76 "Długi weekend". W. Hagen. 07.08.11, 16:13 dopiero zaczęłam a już zastawiam się nad ideą product placement, ale niech tam, byle by dobre było Odpowiedz Link
januanio Peter James - zabójczy żart 10.08.11, 10:08 czy też Pogżebany w nowej odsłonie. zobaczymy cuż to jest Odpowiedz Link
nchyb Re: Peter James - zabójczy żart - Pogrzebany 28.08.11, 10:54 Kilka dni temu przeczytałam. Filmu z Reynoldsem nie widziałam, ale po lekturze obejrzę. Po cholerę po filnmie w nowym wydaniu zmienili tytuł? Odpowiedz Link
judytta Tana French "Zdąrzyć przed zmrokiem" 10.08.11, 20:40 Jestem na początku ale czyta się super Odpowiedz Link
judytta Re: Tana French "Zdąrzyć przed zmrokiem" 13.08.11, 19:52 Książkę oceniam jako: rewelacyjną ! Wprost nie mogłam się od niej oderwać. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Siła perswazji - Lee Child 10.08.11, 22:26 o, tu zdecydowanie w baaardzo dobrej formie jedna z lepszych (IMO) części o Jacku. Odpowiedz Link
nchyb Re: Siła perswazji - Lee Child - Chiara - pytanie 11.08.11, 21:55 Chiaro, jestem po 3 Reacherach (wszystkie w tym wątku), co jeszcze polecasz jako te najlepsze z najlepszych? Forma Jacka nie jest bez znaczenia... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Siła perswazji - Lee Child - Chiara - pytanie 11.08.11, 23:15 patrzę na biblionetkę co tam oceniłam super i widzę, że "Echo w płomieniach", "Bez litości", "Elita zabójców", "Jednym strzałem", "Jutro możesz zniknąć" , "Nic do stracenia", "Poziom śmierci", no a najwięcej jak widzę dałam "Wrogowi bez twarzy". Praktycznie jednak większość książek o Jacku oceniłam bardzo dobrze, jak widać Miłej lektury. Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Marcin Wroński "A na imię jej będzie Aniela" 12.08.11, 16:38 Odpowiedz Link
zorija Re: Rory Clements "Męczennik" 13.08.11, 08:45 Kolejny kryminał historyczny. Tym razem akcja dzieje się za panowania Elżbiety I. Odpowiedz Link
malgorzataka Daria Doncowa - Kamasutra dla Myszki Miki 13.08.11, 10:10 Czyli jedenasta przygoda Lampy Romanowej. Wołodia Kostin nagle postanowił się ożenić. Wieczny donżuan, milicjant, przyjaciel i sąsiad poczuł zew boży. Jego wybranka nie spodobała się nikomu, no ale cóż robić, na ślub wypada się wybrać. Podczas uroczystości weselnych Lampa odświeża twarz w toalecie i przez okno widzi całującą się parę: dziewczyną jest Nata, panna młoda! Co gorsza, pareczka udaje się w ustronne miejsce w niedwuznacznym celu. Gdy więc kilka dni później Lampa niechcący podsłuchała rozmowę telefoniczną, podczas której Nata umawia się z młodzieńcem, Lampa robi dziurkę w gazecie (YES!) i zaczyna ją śledzić. Niestety w pewnym momencie tłum zdążający do metra zasłonił jej widok na rozmawiającą parę, a w chwilę później okazało się, że młodzieniec został zastrzelony, a Nata złapana, gdy próbowała uciec. Tak więc Nata siedzi w areszcie, uparcie twierdząc, że nie zabijała kochanka, a Wołodia wyjechał precz z Moskwy, bo mu wstyd przed kolegami. Kto MUSI wziąć na siebie całe śledztwo? Oczywiście... nasza ukochana Lampka! Odpowiedz Link
judytta Joe Alex "Jesteś tylko diabłem" 13.08.11, 19:54 Wszak, że nie po kolei czytam cykl z Joe Alexem ale ten III tom zapowiada się intrygująco. Nie ma to jak spotkać Diabła Odpowiedz Link
anetapzn Przystanek śmierć-Konatkowski 15.08.11, 09:14 Lekkie opóznienie mam, ale co tam- lepiej pózno niz wcale Odpowiedz Link
opty2 Kallentoft - Jesienna sonata 16.08.11, 18:59 no niestety, mnie nie podpasowała, czułam się jak psychoterapeutka całej komendy i nie tylko, te jego krótkie zdania rzucane tu i tam tylko mnie denerwowały, wcale ten rytm nie wprowadzał mnie w akcję ani przeżycia bohaterów, przyrównując to była gra na rozstrojonej gitarze, może inni lepiej się dostroją do tej książki zakończyłam też cykl Sary Paretsky czytając ostatnią jej książkę - Światło nadziei, Odpowiedz Link
judytta Donna Leon "Okropna sprawiedliwość" 17.08.11, 08:04 Jestem w jej połowie i czyta się naprawdę dobrze Odpowiedz Link
anetapzn M.H.Clark+G.Carofiglio 20.08.11, 09:04 M. Higgins Clark - Gdzie teraz jesteś G. Carofiglio - Świadek mimo woli Odpowiedz Link