negev56 13.01.14, 18:12 Dzisiaj o 22 na HBO, premiera serialu "Detektyw". Woody Harrelson i Matthew McConaughey w rolach głównych, chyba będzie dobry. A to do poczytania www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Sherlock... 14.01.14, 06:36 w niedzielę 12 stycznia - na którymś z BBC - 1 odcinek 3 serii Sherlocka - ja wiem, ze data już miniona, ale pewnie powtórzą, a ja nagrałam i obejrzę w pierwszej wolnej chwili... a potem jeszcze dwa odcinki i jaka szkoda, ze nie więcej... Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Sherlock... 14.01.14, 12:05 obejrzane, sfingowana śmierć wyjaśniona w nadmiarze co było do przewidzenia ale i tak nieco rozczarowany się czuję (chociaż Dr Watson wynagrodził mi czekanie zobaczymy kolejne 2 odcinki... (a 4 serię będą kręcić latem jeep Odpowiedz Link
nchyb Re: Sherlock... i Murdoch 15.01.14, 15:59 jeszcze nie zabrałam się za oglądanie, chociaż nagrane już mam, ale czekam na kolejny odcinek i maraton sobie zrobię A 4 serię oglądać oczywiście też będę. A teraz oglądam kolejne odcinki Murdocha, nadawane na Alekino. Z opisu najbliższego odcinka wynika, ze męża ukochanej detektywa ktoś zabije i ją będą podejrzewać. Nie mogę się doczekać Odpowiedz Link
chiara76 Re: Sherlock... 05.02.14, 09:25 a nam się baaardzo ten Sherlock podobał. Super. Nie mogę się doczekać kontynuacji Odpowiedz Link
zorija Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 27.01.14, 13:39 Od niedzieli 2 lutego o 20. 10 na Ale Kino! zaczyna się druga seria Zagadek kryminalnych panny Fisher. Odpowiedz Link
nchyb Re: Most nad Sundem, sezon 2 03.02.14, 11:56 a ja nie znam nawet pierwszego sezonu, pierwsze słyszę jakoś ominęłam. Mozecie przybliżyć? Odpowiedz Link
negev56 Re: Most nad Sundem, sezon 2 03.02.14, 12:45 nchyb napisała: Mozecie > przybliżyć? był taki wątek forum.gazeta.pl/forum/w,33434,141383732,,Most_nad_Sundem.html?v=2 Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Most nad Sundem, sezon 2 04.02.14, 09:16 ooo dopiero zobaczyłem, że zauważyłyście niepotrzebnie założyłem nowy wątek... pozdrawiam jeep Odpowiedz Link
truffla333 Re: Most nad Sundem, sezon 2 10.10.14, 11:57 Zaryzykuję ocenę i powiem, że to hipnotyczny serial. Wciąga jak magma. No i wg mnie, sezon 2 lepszy niż sezon 1. Dla mnie bomba. A co wiadomo na temat sezonu 3? Odpowiedz Link
agridulce Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 03.02.14, 21:32 Profil na AXN Mentalista Shameless - poniekąd kryminalny A Most nad Sundem gorąco polecam! Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 04.02.14, 08:33 Na razie trzeci sezon Sherlocka mnie nie zachwycił. Za bardzo hipsterski Serial Detektyw jak najbardziej. Ogląda się świetnie. Pojawiły się też nowe odcinki serialu Justified czyli Bez przebaczenia po naszemu. Wiernie kibicuję szeryfowi Raylanowi Givensowi w jego walce z mniej lub bardziej zorganizowaną przestępczością w Kentucky. No i serial Grimm wciągnął mnie bez reszty, odkryłam w sobie Wesena. Most nad Sundem niezły, szczególnie jak się porówna z bezbarwną amerykańską przeróbką. I jeszcze Czarna lista, ale to już niższa liga. No i czekam na 2 sezon produkcji BBC The Fall z Gillian Anderson w roli inspektor policji Stelli Gibson. Obiecali, że nakręcą. Odpowiedz Link
truffla333 Zagadki panny Fisher 05.02.14, 13:00 W pliku pdf mam streszczenia sezonu I "Zagadek panny Fisher", gdyby ktoś chciał sobie odświeżyć pamięć. Pierwszy odcinek mnie nie zachwycił. www.mediafire.com/view/4qheseexi0rg3va/Zagadki_kryminalne_panny_Fisher_-_sezon_1.pdf Odpowiedz Link
nchyb Re: Zagadki panny Fisher 05.02.14, 15:23 Widziałam dwa pierwsze odcinki drugiego sezonu. Lekkie i proste, bez większej głębi, można w trakcie robić inne rzeczy Odpowiedz Link
ewa9717 "Chińczyk" 13.02.14, 19:42 14 lutego, TVN 7, godz.21.50, pierwsza z dwóch części. Odpowiedz Link
jeepwdyzlu House of Cards drugi sezon 26.02.14, 01:12 jest w sieci od kilku dni wszystkie odcinki (to nietypowy system dystrybucji, ale producentem jest nie stacja telewizyjna tylko firma sieciowa) Pierwszy odcinek wbija w podłogę... Na szczęście mam 12 następnych.... KONIECZNIE! jeep Odpowiedz Link
bez_portek Re: House of Cards drugi sezon 26.02.14, 11:49 no właśnie czekałam aż będą wszystkie odcinki, bo nie lubię oglądać na raty byle do weekendu i robię maraton Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: House of Cards drugi sezon 26.02.14, 13:28 No właśnie... miałem obejrzeć trzy obejrzałem sześć, dziś pewnie skończę REWELACJA, akcja szybsza niż w pierwszym sezonie. jeep Odpowiedz Link
tak_o The Doctor Blake Mysteries 26.02.14, 09:41 Rok 1959. Doktor Lucien Blake wraca do swojego rodzinnego miasta, żeby przejąć praktykę lekarską po swoim ojcu. Współpracuje z policją i rozwiązuje zagadki kryminalne. www.abc.net.au/tv/doctorblake/about/ Odpowiedz Link
bear80 Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 26.02.14, 21:06 Od 12.03 na Ale Kino trzeci sezon The Killing Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 26.02.14, 23:01 trzeci czyli nie oparty na oryginale dwa były transformacją Forbryddelsen duńskiego - notabene lepszego o niebo od wersji amerykańskiej.... j. Odpowiedz Link
bear80 Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 27.02.14, 08:47 To ma być 3 sezon duńsko/norwesko/szwedzko/niemieckiego serialu - więc jak najbardziej oryginalnego. Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Forbryddelsen 3 27.02.14, 12:36 www.alekinoplus.pl/program/film/the-killing-3_42206 bear80 - dzięki - bez Twojej informacji mógłbym to przegapić.... Pierwsze dwa sezony były więcej niż dobre. jeep Odpowiedz Link
nchyb Słomiana tarcza... 27.02.14, 09:33 na którymś z programów telewizyjnych obejrzałam właśnie kilka dni temu, zapewne będą powtórki. Oglądał ktoś? Dla mnie nietypowe kino, bo japońskie filmy rzadko oglądam. Tematyka też trochę chyba nietypowa - mała grupka policjantów eskortuje kilkaset kilometrów do Tokio młodego chłopaka - oskarżonego o zabójstwo i gwałt małej dziewczynki - wnuczki jednego z najbogatszych Japończyków. Dziadek zaoferował miliard jenów za głowę mordercy. Na chłopaka non stop ktoś czyha, z policją włącznie... Brak tu brawurowych pościgów, super akcji znanych z amerykańskiego kina. Ale jednak dla mnie coś ten film w sobie ma. W wolnym czasie jak znajdziecie - chyba polecam Odpowiedz Link
nchyb Re: Słomiana tarcza... 27.02.14, 11:00 sprawdziłam, 7 lutego była premiera na Ale Kino, więc pewnie w marcu będą powtórki... ale uprzedzam, mimo że walczył o Złotą Palmę (przypadkiem tę informację znalazłam) w Cannes - to arcydzieło to nie jest. Ale mnie nie nudził Odpowiedz Link
zorija Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 02.04.14, 10:21 Wreszcie! Na TVP 1 "Downtown abbey" sezon 3 od poniedziałku 7. 04 o 22.10 Odpowiedz Link
siostra_pelagia Bosch 03.04.14, 08:06 Obejrzałam tzw. pilota serialu i czekam na resztę. Odpowiedz Link
yrsulla Re: Bosch 03.04.14, 08:37 A gdzie to grają? Jutro o 20.10 na Ale Kino+ będzie "Gdzie jesteś, Amando?". Nie oglądałam wcześniej, więc się cieszę, że będzie okazja. Odpowiedz Link
yrsulla Re: Bosch 03.04.14, 10:09 Ups, pozajączkowało mi się. Myślałam, że dzisiaj jest piątek. "Amanda" będzie w sobotę. Odpowiedz Link
yrsulla Vera 30.04.14, 18:44 W niedzielę na Ale Kino + rusza trzeci sezon www.alekinoplus.pl/html/vera/ Odpowiedz Link
kkokos Re: Vera 30.04.14, 23:54 yrsulla napisał(a): > W niedzielę na Ale Kino + rusza trzeci sezon rel="nofollow">www.alekinoplus.pl/html/vera/ cudnie, dzięki! Odpowiedz Link
agridulce Detektyw - rewelacja 07.05.14, 21:29 Świetny! Mroczny klimat, i zaskakujący Matthew McConaughey - chudziutki, skupiony i dla mnie magnetyczny. Podobało mi się wszystko, zdjęcia, muzyka, sposób przedstawiania wydarzeń - polecam! Majówkę spędziłam w Luizjanie -). Odpowiedz Link
siostra_pelagia Fargo 15.06.14, 22:03 Ogląda ktoś? Recenzje entuzjastyczne, ale tak do końca mi ta konwencja nie odpowiada. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Fargo 19.08.14, 05:31 Fargo ponoc bardzo dobre- ale nie ogladalam jeszcze bo nie mam tego kanalu. Gang Related - Piekno gangu - jest na czym oko zawiesic. gra Cliff Curtis - lubie go. poza tym Ramon Rodriguez Ramon gra Rayana Lopeza ktory jest i czloniekm policji i gangu - dosc dobra akcja. no i czekam na Gracepoint z David Tennant, bedzie 10 odcinkow zaczyna sie 2 pazdziernika. totutejsza przerobka UK Broadchurch Gracepoint zwiastun Minnie Odpowiedz Link
ryc.kam Re: Fargo 21.08.14, 00:07 Ja zacząłem ale jakoś nie potrafiłem przebrnąć przez pierwsze pół godziny ;/ Przymierzam się do drugiego podejścia. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Fargo 21.08.14, 04:35 Nowe seriale ktore u nas beda na jesieni ABC Forever - Wiecznie, Wiecznosc - grac bedzie Ioan Gruffudd dramat kryminalny, dr Doctor Henry Morgan (Gruffudd) jest koronerem ktory z jakiegos nieznanego powodu nie moze umrzec. ABC - "How to Get Away With Murder" - Jak popelnic morderstwo doskonale z Viola Davis Viola Davis gra Annalise Keating - profesorke prawa uczaca na jednej z lekcji co nalezy zrobic aby popelnic doskonale morderstwo. co, wyglada na to, ze przydalo sie komus z jej studentow. ABC - "Secrets and Lies" - Sekrety i Klamstwa Ryan Phillippe Ryan Phillippe gra mezczyzne ktory znajduje w lesie zwloki chlopczyka i zostaje oskarzony o zamordowanie go. ale czy zamordowal? nie? tak? nie? tak? 10 odcinkow. "American Crime" - Zbrodnia Amerykanska Kiedy zostaje zabity pewien mezczyzna, jego rodzina i mieszkancy z Modesto, California poszukuja mordercy. Show pokazuje jak dzisiaj ukladaja sie relacje rasowe w Ameryce. CBS "Stalker" Przesladowca Jack Larsen (McDermott) and Beth Davis (Maggie Q) Jack Larsen i Beth Davis to detektywi sledzacy przestepstwa dotyczace przesladowania, sledzenia i nekania sledzeniem osob. NBC "The Mysteries of Laura" comedio-kryminal z Debra Messing jako Laura Diamond ktora probuje balansowac w zyciu jako rozwodka, matka blizniakow i gliniarz na pelnym etacie. NBC "Constantine" -Konstantyn Matt Ryan jako John Constantine poluje na demony ratujac swiat pzred ich zagrozeniem. -oparty na komiksie i - moja uwaga - pewnie cos na wzor filmu Constantine z Keanu Reeves, tyle ze serial. dla ang jezycznych wszystkie nowe seriale ktore wymieniala maja trailery: trailers jakby ktos chcial poogladac. a co u nas to u was wkrotce tez i tego jest wiecej! tytuly polskie tez powymyslalam ja, na razie, aby z grubsza bylo wiadomo o co chodzi : ) Minnie Odpowiedz Link
nchyb Re: Fargo 21.08.14, 11:53 mam ochotę z tego największą na: > ABC Forever - Wiecznie, Wiecznosc - > ABC - "Secrets and Lies" - Sekrety i Klamstwa > ABC - "How to Get Away With Murder" - a Constantina pamiętam oczywiście z Keanu ciekawe kiedy u nas będą emisje tych podanych przez Ciebie seriali... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Broadchurch 21.08.14, 16:49 Ciekawa jestem serialu Secrets and lies, zwłaszcza że świeżo jestem po obejrzeniu serialu Broadchurch o podobnej tematyce. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Fargo 21.08.14, 16:42 Zawzięłam się, zrobiłam drugie podejście i wciągnęło mnie Odpowiedz Link
bez_portek Re: Filmy - czyli co oglądamy w 2014 21.08.14, 14:57 czwarty i ponoć ostatni sezon The Killing wersja USA podobno jest już kilka odcinków, jakoś mi to uciekło, poczekam na całość i zrobię maraton Odpowiedz Link
siostra_pelagia Longmire 21.08.14, 17:09 O szeryfie Longmire z hrabstwa Absaroka, stan Wyoming. W prowadzonych śledztwach wspomaga go zaprzyjaźniony Czejen. Całkiem fajny. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Longmire 23.09.14, 07:03 www.filmweb.pl/serial/Intruders-2014-700675 Intruders - zaczyna sie okropnie wolno mimo zalewu informacji w pierwszym odcinku - ale nie mozna sie w tym polapac, potem sie pomalu rozkreca. moze byc.. she was provisional (ona byla tymczasowa, zaaranzowana tymczasowo, pro tem (pro tempore?)) kto poznaje James Frain Minnie Odpowiedz Link
negev56 Fargo już 19.10 09.10.14, 19:44 na Ale kino+. Warto wyborcza.pl/1,75475,15838469,_Fargo__wedlug_filmu_braci_Coen__Najciekawszy_serial.html Odpowiedz Link
mastersons Re: Fargo już 19.10 30.10.14, 11:52 Oglądałem już na kompie ale serial jest tak dobry że oglądam drugi raz. Ogólnie oferta tego kanału jest ciekawa. Jutro fajnie się zapowiada mały maraton halloweenowy z "Drakulą" i "Frankensteinem" Odpowiedz Link
opty2 Re: Fargo już 19.10 31.10.14, 10:11 a ja jestem trochę rozczarowana, strasznie mnie denerwuje nieporadność wszystkich bohaterów, policja zachowuje się jak małe dzieci w piaskownicy, reszta też jak "dziecko we mgle", jeden zabójca trzyma poziom, nic dziwnego, że wciąż jest nieuchwytny Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Fargo już 19.10 28.11.14, 17:21 a ja jestem trochę rozczarowana, strasznie mnie denerwuje nieporadność wszystkich bohaterów, policja zachowuje się jak małe dzieci w piaskownicy, reszta też jak "dziecko we mgle", jeden zabójca trzyma poziom, nic dziwnego, że wciąż jest nieuchwytny ----------- dla mnie - najlepszy serial kryminalny po skandynawskich od lat ŚWIETNY! Płakałem ze śmiechu, a akcję śledziłem z zapartym tchem. Studium zła w wykonaniu Freemana - znakomite. Niecierpliwie będę czekał na 2 sezon... I trzeci House of Cards... jeep Odpowiedz Link
ebes Jeziorak 18.10.14, 00:00 www.filmweb.pl/film/Jeziorak-2014-716313 Dzisiaj premiera kinowa. W telewizji słyszę same zachwyty. Myślicie, że warto się wybrać? Odpowiedz Link
amelius Re: Jeziorak 18.10.14, 21:58 "No i czekam na 2 sezon produkcji BBC The Fall z Gillian Anderson w roli inspektor policji Stelli Gibson. Obiecali, że nakręcą." Obejrzałem pierwszy odcinek The Fall. Dawno nie widziałem tak dobrego filmu. Mocny, klimatyczny, momentami dożylny. Przygotowuję się do kontynuacji. Odpowiedz Link
amelius The Fall Series 2 Trailer 03.11.14, 10:33 The Fall Series 2 Trailer - BBC Two www.youtube.com/watch?v=yXuJONpEpXg Odpowiedz Link
taka_prawda500 Rozgrywka 18.11.14, 00:34 Wreszcie i ja mogę w tym temacie coś dorzucić Dziś, a właściwie już wczoraj obejrzałam na pokazie przedpremierowym thriller psychologiczny Rozgrywka. Początek taki ni w 5 ni w 9, ale potem akcja się rozkręca. Rzecz toczy się w roku 1962, a w Grecji od tamtych czasów nic się nie zmieniło, chyba że specjalnie wyszukali do filmu chałupy jak za Króla Ćwieczka tudzież wiszące na ścianach kablowe telefony dzwoniące irytującym hałasem No i warto zobaczyć przecudnej urody greckie pejzaże Odpowiedz Link
minniemouse Re" Gracepoint 27.11.14, 03:29 juz niedaleko do konca. czasami bywa po prostu tak, ze jak sie wpierw obejrzy wersje A to wersja B sie nie podoba lub jak sie wpierw przeczyta ksiazke to film sie nie podoba itd. ciekawa jestem jakie by bylo moje odczucia gdybym nie widziala BC wczesniej. Ale namyslilam sie i stwierdzam ze nawet biorac pod uwage specyfike zycia w UK a zycia w USA , Broadchurch byl - jest o wiele lepszy od Gracepoint. Stwierdzilam ze w Gracepoint brakuje glebi. porownujac np gre Nicka Nolte do David Bradley to Nick Nolte byl kompletnie nieciekawy i nieprzekonywujacy. za malo poswiecili w scenariuszu US na rozwoj jego historii. w ogole nie bylo klimatu. zabraklo zagadki, haczyka, przynety, apogeum i w ogole na koniec- dramatu. totalna porazka. i ze wszystkim tak jest. strata kasy i czasu. nawet David Tennant nie jest w stanie uratowac tej beznadziei. jego corka w tym serialu - co ona tam wlasciwie robila??? bez sensu. ucieczka Toma. hmmm... moze jak ktos nie widzial B-C, nie wie o co chodzi to moze sie i spial. ogladam juz tylko dlatego bo jestem ciekawa jak zakoncza te kleske. na zakonczenie - wiem ze to parszywe z mojej strony i przepraszam za to. ale ta porazajaca katastrofa plastyczna Anny Gunn skutecznie odbiera mi uwage przy ogladaniu - musze cofac bo nie wiem co widzialam. tak mi przykuwa uwage ta jej maska aby wylapac co nie tak z jej twarza. i chyba wreszcie doszlam o co chodzi - ma tak mocno naciaganieta skore wokol ust ze jakos okropnie dziwnie to wyglada. zwlaszcza jak sie denerwuje albo usmiecha. przepraszam, przepraszam, ale mam lekkie OCD. Minnie Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Rozgrywka 28.11.14, 17:17 Pejzaże wspaniałe, nie przeczę Oskar za kostiumy pewny. Vigo Mortensen - świetny Ale reszta... Niestety film jest słaby, brakuje suspensu, kiepski scenariusz... Do obejrzenia w domu - w sam raz. Iść do kina - szkoda.... jeep Odpowiedz Link
minniemouse Re: Gotham 28.11.14, 01:43 Gotham jest dobry. z tych wszystkich nowych "szolow" najbardziej lubie How to get away with murder ktory wlasnie zakonczyl sezon 1 i Gotham. reszta to badziew ktory mozna ogladac lub nie. tzn mam na mysli Forever, Scorpion, Stalker itp bo nie wszystkie ogladam lub mam. Fall np nie mam, HBO juz nie mam Fx i AMC tez nie itp. okropnie zaluje ze nie mam sezon 3 American Horror Story. Constantine to w sumie to samo co Supernatural tyle ze zamiast dwoch wyrosnietych chlopakow jest jeden raczej juz mezczyzna i przybyla mloda kobieta -o, taka roznica, poki co. Kto lubi bajki z sukubusami, wilkolakami, syrenami itp to nasz Space zapowiada ze 7 grudnia zaczyna sie nowy i ostatni sezon Lost Girl - Zagubiona tożsamość ja lubie. bye bye Bo! bye bye Tamsin! Kenzi, Dyson,Trick, i reszta Minnie Odpowiedz Link