Dodaj do ulubionych

Czy Nesbo powinien zakończyć HH?

21.01.14, 15:38
Wydaje mi się, że postać Harrego Hole została już wyeksploatowana. Od Australii minęło ok. 10 lat. Wszyscy wokół starzeją się, giną, dzieci dorastają a Harry ciągle ok. czterdziestki smile. Mają go na celowniku wszyscy psychopaci w Norwegii i skorumpowani gliniarze, coraz trudniej mu przeżyć. Następnym razem Nesbo nie powinien go wskrzeszać, ewentualnie wysłać go wraz z Rakel w świat (tylko w bodaj w Japonii jest drożej niż w Norwegii, może osiedlić się wszędzie nawet za policyjną emeryturę). I jeśli Jo nie jest jeszcze wyjałowiony może rozpocząć np. z Olegiem, świeżo po szkole policyjnej.
Jakie jest Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • opty2 Re: Czy Nesbo powinien zakończyć HH? 21.01.14, 16:52
      może i masz rację (autor sam się przyznał do wykończenia Harrego)
      ale dla mnie mógłby mieć wciąż te ileś lat i dalej tropić i łapać smile
      • negev56 Re: Czy Nesbo powinien zakończyć HH? 21.01.14, 17:02
        John Rankin swojego Rebusa na emeryturę wysłał, a teraz zdaje się chce znów wrócić do niego, co ciszy bardzo. I Nesbo też tak powinien zrobić, wysłać HH na odwyk, emeryturę czy co tam, ale nie zamykać definitywnie drzwi.
        • siostra_pelagia Re: Czy Nesbo powinien zakończyć HH? 21.01.14, 18:11
          Myślę, że Harremu wystarczyłoby dobre sanatorium z NFZ lub rehabilitacja w ramach prewencji rentowej ZUSsmile.
          I po co Mankell tak się z Wallanderem rozprawił? Rebus też mógłby do 67 lat pracować jak reszta cywilizowanego świata. Zresztą książek Rankina bez Rebusa to się czytać nie da.
          • jo.hanna Rebus i Fox 31.01.14, 22:22
            Nowy, a raczej 'nowy' Rebus, czyli ten po Exit Music, to już nie to samo. Gorzej napisane, mniej wciągające, Rebus kontestuje, ale raczej z przyzwyczajenia. W standing in another man's grave to o powrocie Rebusa, ale też i pojawia się Malcolm Fox, nowy bohaterr. Do Foxa nic nie mam: podobały mi się Complaints i podoba The Possible Dead.
    • morgen_stern Re: Czy Nesbo powinien zakończyć HH? 06.02.14, 12:48
      NIE
      big_grin
    • echtom Re: Czy Nesbo powinien zakończyć HH? 07.02.14, 21:08
      Nie jestem kompetentna, bo przeczytałam tylko jedną książkę, ale ciut mnie drażni image Harrego - taki Hunphrey Bogart skandynawskiego kryminału wink Co do kontynuacji - raczej tak, bo fani się przywiązują do postaci. Conan Doyle wiele lat temu musiał na żądanie czytelników wskrzesić Sherlocka Holmesa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka