silenta Mieczysław Gorzka - Martwy sad 03.01.22, 17:40 Mam nadzieję, że mi się spodoba, byłby nowy autor do czytania. Po 10% jest dobrze. Odpowiedz Link
silenta Re: Mieczysław Gorzka - Martwy sad 13.01.22, 21:19 Było dobrze ale potem się popsuło, raczej po kolejną część nie sięgnę. Odpowiedz Link
andaba Robert Dugoni - Za każdą cenę 08.01.22, 21:24 Świetna, to jedna z moich ulubionych serii. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Remigiusz Mróz Halny 09.01.22, 11:16 6 pozycja cyklu.Akcja jak zwykle i trup za trupem. Odpowiedz Link
andaba Jorn Lier Horst - Sprawa 1569 12.01.22, 11:17 Bardzo dobra, autor trzyma poziom. Odpowiedz Link
opty2 B. Minier - Polowanie 14.01.22, 14:37 rzeczywistość na francuskich przedmieściach zaskakuje, opis aktualnej sytuacji (nie tylko we Francji) wyjątkowo trafny, śledztwo bardzo prawdopodobne, warto poczytać Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Styczeń 2022. 16.01.22, 20:50 Bardzo długie popołudnie - Inga Vesper. Poprawne, długo czekałam (kolejka w bibliotece), chyba liczyłam na więcej. Odpowiedz Link
ako17 Re: Co teraz czytacie? Styczeń 2022. 18.01.22, 16:14 Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt "Ciemne sekrety:. Bardzo mi się ta książka spodobała. Od dawna się nie zdarzyło, że zarwałam noc, bo nie mogłam się oderwać od czytania A w ogóle to dzień dobry, chyba nic tu nie pisałam, chociaż podczytuję. Odpowiedz Link
latarnik88 Gillian McAllister Wszystko oprócz prawdy 19.01.22, 10:58 Chwila oddechu po serii z Forstem.Łatwo wchodzi , zaciekawia,przyjemny relaks. Odpowiedz Link
andaba Sylwia Gillis - Dom obok 23.01.22, 15:16 Dobrze i szybko się czyta. Taka sobie powiastka, ale na plus. Odpowiedz Link
silenta Soren Sveistrup - Kasztanowy ludzik 23.01.22, 17:20 Podoba mi się. Nie wiem czy się skusić na obejrzenie serialu. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Styczeń 2022. 23.01.22, 17:51 Mark Bowden - Ostatni trop: historia zaginięcia sióstr Lyon. "Śledztwo w sprawie jednej z największych zagadek kryminalnych Ameryki. W kwietniu 1975 roku na przedmieściach Waszyngtonu zaginęły dwie dziewczynki, siostry Lyon. Śledztwo utknęło w miejscu, ciał nie odnaleziono, a zdarzenie uznano za niewyjaśnione. Jednak trzydzieści kilka lat później dzięki niestandardowym metodom i dociekliwości detektywów udało się wyjaśnić zagadkę. Ekipa śledczych odkryła zapomniany protokół z przesłuchania młodego chłopaka, który zeznał, że widział tajemniczego mężczyznę wychodzącego z centrum z dziewczynkami… Rozwikłanie tej sprawy stanowi krok milowy w dziejach amerykańskiej kryminalistyki."[Wydawnictwo Poznańskie]. Odpowiedz Link
latarnik88 Guillaume Mięso Zabawa w chowanego 29.01.22, 11:45 Nowość 2021 , wydaje się ciekawe. Oprócz tego Kristin Hannah Gdzie poniesie wiatr Pozwól odejsc Paulina Mlynarska Zmierzch lubieznego dziada Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Guillaume Musso Zabawa w chowanego 29.01.22, 11:51 latarnik88 napisała: > Nowość 2021 , wydaje się ciekawe. > > Oprócz tego Kristin Hannah Gdzie poniesie wiatr Pozwól odejsc > > Paulina Mlynarska Zmierzch lubieznego dziada Joanna Szczepkowska Wygrasz jak przegrasz Poprawione .,oczywiście MUsso nie Mieso Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Styczeń 2022. 29.01.22, 12:32 Hanna Greń Śmiertelna dawka Odpowiedz Link
latarnik88 Marta Kisiel Dywan z wkładką 30.01.22, 16:40 Taka komedia kryminalna.Wesole. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Styczeń 2022. 11.02.22, 22:54 ginger.ale napisała: > Hanna Greń Śmiertelna dawka > Nie polecam 🙄 Odpowiedz Link
andaba Valerie Keogh - Idealne życie Molly 30.01.22, 17:54 Bez szału, ale dobrze się czyta. Ale to bardziej obyczajowe jest, kryminał się robi na końcu. Odpowiedz Link
andaba Anna Kusiak - Rzeka 31.01.22, 13:21 Nawet całkiem dobre, a detektywka korzysta z dedukcji, ogólnodostępnych stron internetowych i nagabywania świadków, co sprawia, że historia nie jest nieprawdopodobna - tu przejadę się po "Białym puchu" Miry Krantz - w którym główny bohater, nie dość że bedąc laikiem jest wtajemniczany w śledztwo, to jeszcze przesłuchuje świadków i podejrzanych na zlecenie policji. Takie bajki zupełnie w moich oczach dyskredytują "dzieło", które ogólnie ma całkiem fajny klimat i niezłą fabułę. Odpowiedz Link
andaba Anna Kusiak - Cień Judasza 31.01.22, 21:03 Czytając podziękowania na końcu poprzedniej ksiązki dowiedziałam się, że to druga ksiązka autorki. Nie wiem, jakim cudem przeoczyłam pierwszą, wydaną w tym roku, bo raczej jestem na bieżąco z zapowiedziami. No ale przeoczyłam, teraz nadrobiłam, bo okazała się być w abonamencie legimi. I jest dobra, taka jak lubię. Odpowiedz Link