Dodaj do ulubionych

Sztywniak - Mary Roach

20.05.10, 22:24
merlin.pl/Sztywniak-Osobliwe-zycie-nieboszczykow_Mary-Roach/browse/product/1,753471.html
Właśnie czytam tę pasjonującą książeczkę. Zawsze byłam daleka od czytania i
nawet myślenia o śmierci, a tymczasem fascynujące życie nieboszczyków
wciągnęło mnie tak, że od książki oderwać się nie mogę.
Pozycja dla tych o silnych nerwach, ale szczerze polecam.
Obserwuj wątek
    • takajataka1 Re: Sztywniak - Mary Roach 21.05.10, 12:07
      ano własnie tak sie do tej ksiazki przymierzam. cieszę się, że mówisz, ze warto.
      spróbuję smile
    • maggdi2 Re: Sztywniak - Mary Roach 21.05.10, 12:53
      Dziewczyny koleżanki, brzmicie przerażająco: "życie nieboszczyków", "dla tych o
      silnych nerwach"...
    • maniaczytania Re: Sztywniak - Mary Roach 21.05.10, 19:04
      Zastanawiam sie nad ta ksiazka, ale chyba predzej skusze sie na "Bzyka" lub "Ducha".
      • maniaczytania no i sie skusilam :) 26.06.10, 15:14
        na "Bzyka" smile skorzystalam z super promocji w wydawnictwie Znak smile (obnizka cen
        o 50%)
    • dwunasta1 Re: Sztywniak - Mary Roach 26.05.10, 07:53
      Bardzo mi się podobała, nad pewnymi rzeczami człowiek się nie zastanawia, jakieś
      pojęcie niby ma, ale w kilku momentach szeroko otwierałam oczy ze zdumienia
      (kompost!!!). Pozycja warta przeczytania, co obrzydliwsze kawałki można ominąć smile
      • kasia111177 Bzyk... 14.06.10, 07:21
        Za to "Bzyka" czyta się bez żadnego przymykania oczu na co obrzydliwsze kawałki,
        za to co chwila wybuchając śmiechem. Może tylko facetom fragmenty o wynalazkach
        mających poprawić erekcję będą powodować cierpnięcie skóry na karku.
        • maniaczytania Re: Bzyk... 14.06.10, 22:58
          No to zostal Ci jeszcze "Duch" smile
          • dwunasta1 Re: Bzyk... 16.06.10, 08:29
            Ja dzisiaj właśnie za "Ducha" się biorę smile
            • kasia111177 Re: Bzyk... 16.06.10, 21:44
              To napisz, czy warto, ok?
              • dwunasta1 Re: Bzyk... 06.07.10, 11:56
                Warto! Przed chwilą skończyłam. Może nie robi takiego wrażenia, jak "Sztywniak", ale i tak jest to ciekawa pozycja i co ważne, napisana w stylu poprzedniej książki. Było parę momentów które mnie rozśmieszyły (o ciekawskich krowach- ktoś może kojarzy?), ale i obrzydliwych (rodzenie królików). Zabrakło mi jednak tego, co zwykle z duchami się wiąże, znaczy się strachu (wiem, za dużo horrorów i zaprogramowane myślenie, jak duch, to będzie strasznie). W każdym razie rzecz warta uwagi.
    • ojuciasan Re: Sztywniak - Mary Roach 06.07.10, 17:14
      O matko... Boje się. Chyba wolę nie... wink)
    • dwunasta1 Re: Sztywniak - Mary Roach 08.07.10, 08:21
      Jakby ktoś szukał podobnych klimatów, polecam: Nie bierz do ust ręki umarlaka
      (Dana Kollman), makabra ze sporą dawką humoru we wspomnieniach pracowniczki
      laboratorium kryminalistycznego smile mniam!
      • czytajka86 Re: Sztywniak - Mary Roach 15.03.11, 19:05
        Podobny klimat czyli kolejna książka Mary Roach Ale kosmos. Tym razem o kosmosie, życiu w stanie nieważkości i o tym , jak testowanie (czyt. męczeni) są kandydaci na kosmonautów. Polecam smile W stylu Mary, jak wszystkie poprzednie świetne książki smile
        • kasia111177 Re: Sztywniak - Mary Roach 15.03.11, 21:50
          Dzięki za info - chętnie poczytam.
          • takajataka1 Re: Sztywniak - Mary Roach 21.03.11, 11:35
            w empiku "ale kosmos" już można zamówić przedpremierowo smile ma być pod koniec marca
    • maniaczytania Re: Sztywniak - Mary Roach 24.07.10, 23:10
      dokupilam jeszcze "Ducha", a "Sztywniaka" zaczelam czytac i ... bardzo mi sie podoba
    • elen.77 Re: Sztywniak - Mary Roach 27.07.10, 09:32
      Przeczytałam "Bzyka" i notatnik zapełnił się cytatamismile książka jest świetnie
      napisana autorka ma niesamowicie luzackie podejście do siebie smile zresztą jej
      "biedny" mąż również, hihihih. Kto czytał ten wie smileteraz "Duch" i Nieboszczyk"
      w kolejce smile
    • maniaczytania Re: Sztywniak - Mary Roach 07.08.10, 15:00
      no i skonczylam "Sztywniaka" - genialna ksiazka, a autorka jest po prostu
      znakomita - wscibska jak trzeba, z poczuciem humoru - polecam!
      A sama biore sie za nastepna, tylko nie wiem, czy "Ducha" czy "Bzyka" teraz
      lapac? smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka