Dodaj do ulubionych

Jeffrey Deaver

10.02.06, 11:18
a czy ktoś czytał Deavera? Jeśli nie to polecam smile
Obserwuj wątek
    • annabellee1 Re: Jeffrey Deaver 12.02.06, 12:58
      No wlasnie - ja tez przeczytalam Ogrod Bestii wlasnie i ciekawam czy ktos i co
      myslei jesli ...
      • annabellee1 Re: Jeffrey Deaver 12.02.06, 18:38
        Oczywiscie - mysli jesli...przeczytal
        Ja szybko. Zawsze- bo mi sie wydaje ze jak szybko to mniej czasu strace co i
        tak trace W necie.
        • tamara40 Re: Jeffrey Deaver 13.02.06, 08:55
          Ogrodu Besti jeszcze nie czytałam, ale polecam serię o Lincolmie Rhyme i Amelii
          Sachs: Kolekcjoner kości, Tańczący trumniarz, Mag (Kamienna małpa i Puste
          krzesło - jescze nie przeczytałam - ale podobno też są dobre). No i jest
          jeszcze najnowsza pozycja: Dwunasta karta która ukazała się w ubiegłym tygodniu
          • carollcat Re: Jeffrey Deaver 20.02.06, 20:03
            Zaprzyjaźnione biblioteki jakoś nie posiadają, a nie lubię kupować, nie będąc
            pewną, że mi sie naprawdę spodoba. Ale może się skuszę.
            • tamara40 Re: Jeffrey Deaver 21.02.06, 09:12
              na podstawie ksiązki Kolekcjoner kości był nakręcony film z Denzelem
              Washingtonem i Angelina Jolie, jeśli widziałaś i film ci się podobał to z
              książki tez będziesz zadowolona. Poza tym niektóre z jego powiści wydane
              nakładem Prószyński i s-ka nie są wcale takie drogie - akurat kolekcjoner kości
              i tańczący trumniarz kosztują ok. 15,90 zł.
              Na stronach wydawnictwa możesz także poczytać recezje ksiązek Deavera - jak
              dotąd nie spotkałam się z żadną negatywną smile
              • quark Re: Jeffrey Deaver 26.02.06, 17:18
                jedno jest pewne... nigdy nie probuj przewidziec rozwoju wydarzen, bo i tak
                jestes z gory skazany na porazke..:]..
                ostatnio przeczytalem The Blue Nowhere..smile. polski tytul: Blekitna Pustka
                polecam nawet temu, ktorego nudza wszelkie ksiazki z watkiem komputerowym!!..smile.
                • kropka.nad.zet ja czytam teraz 06.03.06, 10:05
                  "Puste krzesło" - nie powala, ale czytałam gorsze - innych autorów
          • momas Re: Jeffrey Deaver 08.03.06, 15:30
            Pytanie sklerotyczki. Czy Rhyme to ten sparaliżowany?
            • jutka1 Re: Jeffrey Deaver 10.03.06, 12:46
              Rhyme to ten paraplegik, zgadza sie smile

Deaver'a przeczytalam chyba wszystko. Teraz czytam zbior opowiadan.
          • ghost_driver Re: Jeffrey Deaver 16.03.06, 14:34
            czytalam wszystkie czesci o Lincolnie i Amelii-najlepsze (moim zdaniem) to
            KOLEKCJONER KOSCI, TANCZACY TRUMNIARZ,MAG-reszta tez jest dobra, ale te
            podobaly mi sie najbardziej. DWUNASTA KARTE wlasnie zaczelam czytac i tez
            zapowiada sie dobrze. naprawde polecam!!!
    • agnesya Re: Jeffrey Deaver 08.03.06, 13:48
      Dostałam w prezencie "Dwunasą kartę"? - czy też jest taka super
      nieprzewidywalna jak pozostałe książki?
      • carollcat Re: Jeffrey Deaver 11.04.06, 16:51
        Przecztytałam "Konflikt interesów". Niezłe, chociaż nie wiem czemu,
        spodziewałam się zpełnie innego rodzaju intrygi.
        • annabellee1 Re: Jeffrey Deaver 24.04.06, 13:39
          Przeczytalam 12 karte wlasnie.Niezła ale troszke jakby z tezą- jaka ta Am.
          niesprawiedliwa.Oczywiscie niesprawiedliwa ale teza jakby troche naiwana.Ale
          akcja ciekawa,kilka kolejnych zakonczen-czwóreczka?
    • chiara76 Re: Jeffrey Deaver 23.05.06, 18:32
      czy on napisał "Modlitwę o sen"? Jeśli to on, to czytałam to i z tego, co
      pamiętam, podobała mi się.
      • kip7 Re: Jeffrey Deaver 05.08.06, 21:25
        zdecydowanie mój ulubiony pisarz, polecam
    • bella-donna Re: Jeffrey Deaver-COLD MOON 10.08.06, 04:53
      to szosta, najnowsza powiesc ze znanego wam cyklu, niestety, jeszcze nie
      czytalam.
    • syshda Re: Jeffrey Deaver 23.08.06, 09:54
      "Ogród bestii" zrobił na mnie duże wrażanie. Po prostu autor świetnie oddał
      atmosferę Berlina z 1936 roku. Intryga tez wciągajaca. Polecam.
      • soica Re: Jeffrey Deaver 14.09.06, 13:23
        Skończyłam właśnie Maga -rewelacja . Seria z Amelią (na jej cześćwink dałam tak
        córeczce na imię) i Rhyme jest swietna -jeszcze nigdy nie udało mi się odgadnąć
        zakończenia a w innych thrillerach owszem ,tak...
        • quark Re: Jeffrey Deaver 09.10.06, 18:25
          no ja Maga skonczylem kilka dni temu... moze rewelacja bym tego nie nazwal, ale
          bardzo sam pomysl ksiazki mi sie podobal..smile.
          a z Deaver'em jest tak, wg mnie, ze te wszystkie zwroty akcji wydaja sie dziwne
          i przesadzone, ale na koncu sie okazuje, ze to wszystko mialo sens..smile..
          no i Deaver ma sie pojawic w listopadzie w Polsce, o ile pamietam..smile.
          • mowawe Re: Jeffrey Deaver 30.04.07, 13:00
            Mag bardzo mi sie podobał. Są momenty gorsze ale ogólnie warto przeczytać.
            Mam chrapkę na inne książki Deavera
            • negev56 Re: Jeffrey Deaver 30.04.07, 21:00
              Trochę jego książek przeczytałam i podobały mi się, momentami drażniło mnie
              drobiazgowe zbieranie dowodów, ale da się przeżyć. Jeszcze nie przeczytałam
              "Zegarmistrza", ale wszystko w swoim czasiesmile.
              • negev56 Re: Jeffrey Deaver 03.06.07, 10:06
                w czerwcu najnowsza książka, ale zdaje się, że bez Sachs i Rhyma
                www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,520790.html
                • drfell1 Re: Jeffrey Deaver 03.06.07, 14:50
                  Czytałem wywiad z Deaverem. The Sleeping Doll jest pierwsza książką z nowej serii z której książki bedą się ulazywały na zmiane z serią o Lincolnie Rhyme bohaterka tej nowej serii będzie Kathryn Dance, która juz poznaliśmy w Zegarmistrzu.
                  • negev56 Re: Śpiąca laleczka 13.07.07, 00:22
                    zapowiadała sie całkiem nieźle, niestety był to fałszywy alarm. Główna
                    bohaterka, agentka Biura Śledczego Kalifornii, usiłuje złapać psychopatę, który
                    uciekł z więzienia. No i bardzo dobrze, że chce go złapać, ostatecznie policja
                    do tego służy, ale...
                    - jak można na podst.kinezyki-mowy ciała, a taką specjalistką jest K.Dance i
                    posługując się tylko tym środkiem, kogoś złapać. 80% treści książki, to
                    wyjaśnianie i analizowanie gestów, a to dłonie tak, a to lewy bark tak, oko w
                    bok, noga w tył i już prawie go mamy... prawie.
                    - jaka policja informuje ze szczegółami postronną osobę, czy świadków o
                    przebiegu dochodzenia, lub co zamierza zrobić, ba, nawet się radzi.
                    -najgroźniejszy więzień hasa na wolności, morduje, bo rzecz jasna musi, i to
                    zaledwie w obrębie kilkunastu kilomatrów, a policja jest kompletnie bezradna.

I tak sobie czytałam, czytałam, aż przeczytałam.
                    Chyba medal sobie dam.
                    • siostra_pelagia Re: Śpiąca laleczka 13.07.07, 08:28
                      Już te jego ostatnie książki z poprzedniej serii to raczej trudne do czytania
                      były. Przypomina mi trochę Cornwell. Im dalej tym gorzej. Ja go sobie
                      odpuściłam.

PS. Jak tam urlop? Pogoda raczej kontrowersyjnasmile
                      • carollcat Re: Śpiąca laleczka 13.07.07, 10:03
                        A "Dwunasta karta" jaka? Bo sobie zamówiłam i nie wiem czy żałować...
                        • negev56 Re: Śpiąca laleczka 14.07.07, 09:33
                          carollcat napisała:

> A "Dwunasta karta" jaka? Bo sobie zamówiłam i nie wiem czy żałować...

myślę, że nie będziesz żałowała, jako że Deaver w "Dwunastej karcie" trzyma ten
                          sam poziom co w swoich poprzednich książkach, a i bohaterowie ci sami, czyli
                          Amelia i Rhyme na tropiesmile
                          • zielonamysz Re: Śpiąca laleczka 18.07.07, 10:15
                            Mam <<Zegarmistrza>>
                            Warto ,prawda?
    • negev56 Re: Jeffrey Deaver 02.12.07, 23:10
      nie wiedziałam, że są inne powieści, bez Rhyme'a
      www.portalkryminalny.pl/content/view/503/35/
      i bardzo mnie to zainteresowało, tyle, że chyba nie można tego kupić sad
    • minkipinki Re: Jeffrey Deaver 03.12.07, 15:33
      Bez Rhyma jest np. "Panieński grób" - zakończenie zaskakujące. Na początku
      powolutku sobie czytałam, a potem mogłam nie jeść, nie spać, byleby dotrzeć do
      końca. Sporo książek Deavera wyszło w Pruszyńskim kieszonkowym. Generalnie ten
      autor nie powala mnie na kolana, ale z ogromną przyjemnością czytam każdą jego
      książkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka