opty2 Re: H. Mankell - "Piąta kobieta" 29.01.07, 11:13 tak, znowu jestem przy Mankellu, właśnie skończyłam, po "O krok" druga jego bardzo dobra książka chociaż już w połowie miałam intuicję co do "głównego sprawcy", po różnych ślepych i zawiłych tropach autora jednak się nie pomyliłam polecam Odpowiedz Link
xxiii.viii.mcmlxxix "Morderstwo w Komitecie Centr." Vazquez Montalban 30.01.07, 16:47 Manuel Vazquez Montalban "Morderstwo w Komitecie Centralnym" (tytuł mi obcięło, to wpiszę jeszcze raz). mój pierwszy Pepe Carvahlo. znajoma pani od której pożyczyłem, zapowiada, że "im dalej w las", tym ciekawiej. Odpowiedz Link
negev56 Re: Marynina... 31.01.07, 21:22 no dobra, jutro wstąpię do księgarni i kupię, tylko powiedzcie mi, od której zacząć. Kusiły, kusiły aż zrobię to... Odpowiedz Link
negev56 Re: Marynina... 01.02.07, 18:42 dopiero teraz zorientowałam się, że strzeliłam byka w jej nazwisku, przepraszam wielbicieli Marininej, a-ła... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Marynina... 01.02.07, 20:52 negev56 napisała: > dopiero teraz zorientowałam się, że strzeliłam byka w jej nazwisku, przepraszam > wielbicieli Marininej, a-ła... Wiesz, mnie się chyba wszystko jej podobało najlepiej czytać chronologicznie, ale wydają niekoniecznie tak, a z kolei ja nie znam chronologii...Mnie się bardzo podobały "Męskie Gry", "Ukradziony Sen", Śmierć i Trochę Miłości, "Złowroga Pętla"...ale praktycznie wszystko... Odpowiedz Link
negev56 Re: Marynina... 01.02.07, 21:31 Już zamówiłam w Merlinie "Złowrogą pętlę", naturalnie Cobena i Cooka "Kryzys", trochę poczekam ale chyba warto. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Marynina... 02.02.07, 00:03 negev56 napisała: > Już zamówiłam w Merlinie "Złowrogą pętlę", naturalnie Cobena i Cooka "Kryzys", > trochę poczekam ale chyba warto. jak ja Ci zazdroszczę, że Marinina dopiero przed Tobą! Odpowiedz Link
negev56 Re: Marynina... 02.02.07, 00:06 aha, widzisz )? dodatkowo zamówiłam jeszcze "męskie gry". Odpowiedz Link
chiara76 Re: Co teraz czytacie? - styczeń 31.01.07, 22:22 wczoraj zaczęłam "Imię RóżY" (czytałam kiedyś, ale miałam ochotę skonfrontować wspomnienia z odczuciami teraz), ale nabyłam najnowszego Murakamiego i oddaję się tej lekturze Odpowiedz Link