minkipinki Re: Co teraz czytacie - grudzień 20.12.07, 06:57 Nora Roberts "Dotyk śmierci" - miałam odpocząc od seryjnych morderców, a tu masz babo placek - kolejny. Jak na razie nieźle się czyta i odrobinę mniej brutalna od Chattam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia P. D. James- Śmierć każdego dnia 21.12.07, 08:33 W oryg.Death of an Expert Witness. Ileż to emocji (tych pchających do zbrodni również)kłębi się w małej angielskiej mieścinie na dalekiej prowincji. Odpowiedz Link
opty2 Re: P. D. James- Śmierć każdego dnia 21.12.07, 09:34 też ją nabyłam, czeka w kolejce, ciekawa będę twoich wrażeń Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: P. D. James- Śmierć każdego dnia 21.12.07, 12:01 Ja tę książkę już drugi raz czytam. Bardzo lubię P.D. James, bo to nie tylko powieść kryminalna, ale też i psychologiczna. Mam nadzieję, że ją polubisz. Odpowiedz Link
zorija Re: Co teraz czytacie - grudzień 23.12.07, 11:45 Chris Ewan "Dobrego złodzieja przewodnik po Amsterdamie" Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie - grudzień 23.12.07, 16:23 I jak Ci sie podoba? , bo zastanawiałam się czy kupić Odpowiedz Link
zorija Re: Co teraz czytacie - grudzień 24.12.07, 08:50 Ano fajne było. Sympatyczny bohater (trochę jak śimon Templer), a zakończenie zaskakuje. Z początku wydawało mi się nieloślałam to i wszystkoo pasuje. A teraz zabieram się za Ann Perry "A christmas quest". Odpowiedz Link
siostra_pelagia Agatha Christie-Boże Narodzenie Heculesa Poirot 23.12.07, 13:29 Tradycji musi stać się zadość. Odpowiedz Link
negev56 Re: w święta 23.12.07, 13:39 zapodam sobie albo "Ostatniego Dona" M.Puzo, strasznie dawno nie czytałam nic o mafii z prawdziwego zdarzenia, albo "Deja Dead" K.Reichs. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: w święta 23.12.07, 15:03 Ciekawa jestem Ostatniego dona, poza Ojcem Chrzestnym nie "szły" mi jego produkcje o mafii. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: w święta 23.12.07, 15:08 Zresztą Włosi mają mafii dosyć wiadomosci.wp.pl/gid,9511906,galeriazdjecie.html? Odpowiedz Link
negev56 Re: w święta 23.12.07, 15:45 No popatrz, a w książkach tak romantycznie to wygląda, śmiem twierdzić, że ktoś kłamie ). Odpowiedz Link
siostra_pelagia Zygmunt Miłoszewski-Uwikłanie 25.12.07, 10:15 Męża na dyżur ściąnęli, rodzina zachorzała i nie dojechała. To sobie zrobiłam kawę i będę się wikłać. Tym bardziej że mocno zapóźniona jestem, bo wszyscy to już przeczytali. Odpowiedz Link
zorija Re: Zygmunt Miłoszewski-Uwikłanie 25.12.07, 11:38 Nie wszyscy. Ja nie. Książka czeka na półeczce na niewiadomo-kiedy. Odpowiedz Link
negev56 Re: Deja Dead - Kathy Reichs 25.12.07, 13:16 M.Puzo i jego "Ostatniego Dona" zostawiłam sobie na potem, natomiast Reichs to dla mnie coś nowego. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Deja Dead - Kathy Reichs 25.12.07, 13:27 No i jak ta Reichs? Zakupiłam ze 3 pozycje na allegro razem ze Slaughter. No i Slaughter wyjątkowo mnie rozczarowała. Odpowiedz Link
negev56 Re: Deja Dead - Kathy Reichs 25.12.07, 13:44 Oczywiście to kwestia gustu, generalnie lubię historie, gdzie mamy do czynienia z antropologami sądowymi, a tu ma to miejsce. Dopiero zaczęłam, ale już zapowiada się ciekawie, zamiast weekendu Temperance Brennan spędza czas na oględzinach trupa wykopanego przez ekipę budowlaną, miejsce akcji Montreal-Kanada. Jako ciekawostka, na skrzydełku książki pisze, że Kathy Reichs jest antropologiem klinicznym, więc myślę, że bardzo wiarygodne będą ustalenia jej książkowej bohaterki . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Deja Dead - Kathy Reichs 25.12.07, 13:57 Że one obie potrafią porządnie sekcję zwłok przeprowadzić, to nie wątpię. Jak na razie Slaughter sobie odpuszczam, bo mnie zirytowała i jak skończę Uwikłanie wezmę się za Reichs. Odpowiedz Link
aka10 Re: Stieg Larsson 25.12.07, 20:03 Stieg Larsson, 3-cia i ostatnia czesc jego trylogii, + - "Powietrzny zamek, ktory wysadzono". Odpowiedz Link
minkipinki Re: Co teraz czytacie - grudzień 28.12.07, 07:44 Skończyłam właśnie "Hotel Paradise" Może czyta się bez wypieków na twarzy, ale w sumie warto. Świetne są przemyślenia nad wyraz dojrzałej dwunastolatki, fantastyczna ciotka Aurora. Odpowiedz Link
siostra_pelagia P.D.James-Intrygi i żądze 28.12.07, 13:01 Dusiciel krąży... Wielokrotny zresztą. Bardzo fajna książka. Odpowiedz Link
opty2 Re: P.D.James- Śmierć każdego dnia 28.12.07, 13:14 skusiłam się na święta Dorothy jak zawsze świetnie prowadzi intrygę, no i jej opisy obyczajowo-psychologiczne wzbogacają całość zostały mi jeszcze do przeczytania tejże autorki: - Nie dla kobiety - Ułomna ręka sprawiedliwości na razie są braki na allegro Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: P.D.James- Śmierć każdego dnia 28.12.07, 21:39 A ile przy tym detali architektonicznych podaje. Tych dwóch pozycji także jeszcze nie czytałam. Odpowiedz Link
nzuri Piąty jeździec apokalipsy Pattersona 28.12.07, 20:57 Właśnie skonczyłam. Z cyklu "kobiecy klub zbrodni". Jest niezła, aż do zakończenia, które jest ni przypiął ni wypiął, jakby im pomysłu zabrakło. Złoczyńca złapany na gorącym uczynku ino nie wiadomo jak doszli, że to on. Rozczarowujące. Odpowiedz Link
minkipinki Re: Co teraz czytacie - grudzień 29.12.07, 08:16 Patterson/Roughan "Miesiąc miodowy" - czyta się w 1 dzień i to w sumie tyle co można dobrego o tej książce powiedzieć (połączenie thrillera z romansem) Odpowiedz Link
judytta Re: Co teraz czytacie - grudzień 29.12.07, 14:30 Lehane "Pułapka zza grobu " judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
nzuri Bez litości Lee Child 29.12.07, 22:47 Niech miarą książki będzie fakt, iż spędziłam nad nią w wannie 3 godziny (dolewając ciepłej wody), żeby ją skończyć bez odrywania się. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Janusz Domagalik-5 przygód detektywa Konopki 30.12.07, 11:26 Zasmucona śmiercią Janusza Domagalika, mego ulubionego autora z okresu dzieciństwa wyciągnęłam z półki detektywa Pikusia i podczytuję. Odpowiedz Link
negev56 Re: G.M.Ford - Czarna rzeka 30.12.07, 13:15 Po tych wszystkich sekcjach, autopsjach, gotowaniu szkieletów, z przyjemnością czytam sobie o normalnych przestępcach i o dzielnym Franku Corso, co to daje rade wszystkim . Odpowiedz Link
opty2 Re: M. Palmer - "Cicha kuracja" 30.12.07, 15:09 skomplikowana sprawa dotycząca ubezpieczeń zdrowotnych, no i dzielny lekarz uwikłany w intrygę Odpowiedz Link
siostra_pelagia Konrad T. Lewandowski-Magnetyzer 31.12.07, 16:32 Moje pierwsze spotkanie z komisarzem Jerzy Drwęckim. Znowu jestem zapóźniona. Odpowiedz Link
negev56 Re: Konrad T. Lewandowski-Magnetyzer 31.12.07, 17:08 Nie zadręczaj się, ja będę pewnie ostatnia, bo nie czytałam, i w bliższej oraz dalszej przyszłości nie mam w planach . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Konrad T. Lewandowski-Magnetyzer 31.12.07, 18:03 No to już się nie zadręczam. Mam jeszcze książkę Bogini z Labradoru tegoż autora, ale nie mogę gdzieś jej znaleźć. Pewnie to sprawka mego męża, gdzieś upchał i się nie przyznaje. Odpowiedz Link
negev56 Re: Konrad T. Lewandowski-Magnetyzer 31.12.07, 18:16 Oj tam, znajdzie się, przecież dwóch jednocześnie czytać nie będziesz "TA" noc w domu czy bal ? Ja w domu niestety, a właściwie stety ). Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Konrad T. Lewandowski-Magnetyzer 31.12.07, 21:38 Ja w domu siedzę, mąż na dyżurze. Tak mnie dzisiaj głowa boli. Jak ja te wybuchy o 24 przetrzymam. Odpowiedz Link
ancza7 Re: Co teraz czytacie - grudzień 31.12.07, 21:19 Wreszcie Chmielewską, Rzeź bezkręgowców. Mam nadzieję, że w tym roku skończę. Zwłaszcza, że nigdzie się z tym przeziębieniem na bal nie wybieram i nawet na bąbelki nie mam ochoty Dosiego! Odpowiedz Link