perla 13.01.09, 17:26 dla mnie: - rozmowa Wolulskiego z Ochockim w Łazienkach, - pobyt Wokulskiego na wsi u prezesowej Zasławskiej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.bennet Re: wasz ulubiony fragment? 13.01.09, 20:02 Bardzo lubię: - wszystkie fragmenty ze studentami - sen Rzeckiego, w którym artysta dostaje album z widokami warszawianek; i całą tą historię z pierwszym po trzydziestu latach spóźnieniem do pracy wskutek zabalowania :) Odpowiedz Link
panna.bennet Re: wasz ulubiony fragment? 13.01.09, 20:05 A i przekomarzanie się Ochockiego z Felą jest maksymalnie urocze, w ogóle zgadzam się z tym, że pobyt na wsi to świetna część. Byłabym zapomniała - pojedynek i Krzeszowski jak małpa chora na fluksję (?) No i prawie cała "Lalka" powoli mi wychodzi... :) Odpowiedz Link
panna.bennet Re: wasz ulubiony fragment? 13.01.09, 20:07 "tę historię" - dyplomowana ze mnie polonistka ;) Odpowiedz Link
soova Re: wasz ulubiony fragment? 13.01.09, 20:24 Cały rozdział o licytacji kamienicy Łęckich. Zwłaszcza fragment w kościele Kapucynów. Odpowiedz Link
kadrel Re: wasz ulubiony fragment? 13.01.09, 21:40 Pierwsza wizyta Rzeckiego w kamienicy Zasławie Rozmowy Wokulskiego i Rzeckiego z dr. Szumanem Odpowiedz Link
matylda1001 Re: wasz ulubiony fragment? 14.01.09, 00:14 Wszystko, co związane z Rzeckim (oprócz wspomnień wojennych). Odpowiedz Link
minerwamcg Re: wasz ulubiony fragment? 14.01.09, 11:45 Proces o lalkę i wszystko, co go poprzedziło (studenci!!!) I tamże kapitalna kwestia Wokulskiego do baronowej "Pani już nic i nigdy nie sprzedadzą w moim sklepie". Odpowiedz Link
bat_oczir Re: wasz ulubiony fragment? 14.01.09, 22:02 w zasadzie wszystko co związane z Rzeckim.... fragment jak framgent, ale są to kapitalne cytaty, w rodzaju: "Też potrafiłbym być równie miłosierny, brakuje mi tylko, bagatela, tych milionów rubelków, które posiada kochany Staś".... A ulubiona scena to rzecz jasna "Farewell, miss Iza, farewell!" Odpowiedz Link