k.reskator 08.04.05, 21:36 jak nie wiecie to juz wiecie:) bylem i jakoś sie rozczarowalem lekko - nie jest tak spektakularnie jak mialo podobno być. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: metro pl wilsona otwarty:) 08.04.05, 21:50 Poza przystankiem E4 na Wilsona brak zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: metro pl wilsona otwarty:) 09.04.05, 23:28 Korzystając z tego, że jestem teraz w Warszawie, wybrałem się obejrzeć nową stację. Nic szczególnego - zachwyty prasy nad projektem były - moim zdaniem - niczym nieuzasadnionym. Byłem daleki od zachwytu. Potworne wrażenie robi prowizoryczny chodnik prowadzący do stacji - prowizorka, fuszerka, inaczej nie da się tego nazawać. Do tego pociągi jadące w kieunku Dw. Gdańskiego (nie wiem, jak jest w przeciwną stronę, ale podejrzewam, że nie lepiej), powodują taki hałas, że w porównaniu z nimi 13N jest cichutkie. Hałas jest taki, że nie da się usłyszeć osoby siedzącej tuż obok. Skoro huk podczas jazdy jest tak ogromny, z pewnością jest to słyszalne przez mieszkańców Żoliborza. Po tej "wycieczce" przestałem się dziwić ich niezadowoleniu i protestom... Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: metro pl wilsona otwarty:) 10.04.05, 00:31 Poruszyłeś kwestię hałasu. Nie wiem czy pamiętacie jak architekt tłumaczył że ten falowany sufit i ażurowe pokrycie ścian ma własnie tłumić hałas w efekcie czego miało być ciszej na stacji. Miało być dobrze a jest jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
k.reskator Re: metro pl wilsona otwarty:) 10.04.05, 13:44 czyli 511 już wczesniej jeździł na plac wilsona? sloggi napisał: > Poza przystankiem E4 na Wilsona brak zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: metro pl wilsona otwarty:) 10.04.05, 13:48 Naturalnie, że tak. Ciekaw jestem jak teraz te krótkie wozy poradzą sobie z pomieszczeniem pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi 121 10.04.05, 13:52 Od jutra (po wielu latach nareszcie) linie 121 i 520 będą miały na Wilsonie wspólny przystanek. Z weekendowych obserwacji wnoszę, że 121 rusza spod kina Wisła z kompletem pasażerów. Czy wprowadzana zmiana doda tej linii nowych pasażerów? Moze powrócą na tą linię przeguby? (nie ukrywam, że jest to moja ulubiona linia żoliborsko-bielańska). Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: 121 14.04.05, 00:57 Ależ na 121 już można spotkać przeguby - na 07 dodatku w szczycie A i B. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: 121 27.06.05, 13:15 zaciszanin napisał: > Ależ na 121 już można spotkać przeguby - na 07 dodatku w szczycie A i B. Widuję tylko solarki. Odpowiedz Link Zgłoś
k.reskator Re: 121 27.06.05, 11:39 heh, przeguby już jeżdza, ale jak mi wyglada niekoniecznie jest to dobry pomysl- pusto , pusto... poza tym 121 po raczej niefortunna linia, mimo ze ma być linią dzielnicową raczej - za bardzo kręci, szczególnie teraz , kiedy jeździ okolicami potockiej. nieszczególnie się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
k.reskator Re: metro pl wilsona otwarty:) 27.06.05, 11:42 a propos nowej stacji... możnaby poszeżyć wejście na perony-dodac kilka wiecej bramek wyjście/wejscie- przy takich tlokach w rana i poznym popoludniem . Odpowiedz Link Zgłoś