Dodaj do ulubionych

AllPlayer czy BestPlayer?

IP: 85.222.87.* 24.09.09, 19:14
Do odtwarzania różności?
A może nie ma różnicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.09.09, 19:19
      A który ci lepiej pasuje?

Ja używam BS Playera i VLC
      • bulczanka Re: AllPlayer czy BestPlayer? 24.09.09, 21:01
        www.dobreprogramy.pl/Media-Player-Classic,Program,Windows,12273.html
        Polecam:)
        • manhu Re: AllPlayer czy BestPlayer? 25.09.09, 15:20
          Ani All ani Best (ani MPC, ani ani...), ale Real - RealPlayer.

Ostatnio (ze 2 mies. temu) wypróbowałem wszystkie (w tym KMP, GOM, WinAmp i kupę innych), ze 30 sztuk. Jedynie RealPlayer umie odtwarzać wszystko (trzeba kodeków np.K-Lite, ale nawet ffdshow), w tym format flv odtwarza korzystając z Flash Playera, a nie innych kodeków, więc obraz jest o wiele lepszy. No i ma wtyczkę do nagrywania z Youtube (flv z www).

Inne programy zawsze się na czymś wykładają, nawet na odtwarzaniu DVD (mam paczkę ok.50 filmów, w tym zrobionych w VirtualDub i spakowanych wieloma kodekami)! Często nie dadzą rady rvmb z netu itd itp. a nawet są takie kwiatki, że VLC nie umie odtworzyć dźwięku z filmu z delfinami (demo HDTV z Microsoftu). MPC np. nie umie odtworzyć części filmów z neostrada.pl. Oczywiście mam porządek w systemie i wielokrotnie przywracałem obraz partycji, żeby się upewnić czy to wina tego programu czy śmieci po innych.
    • Gość:   Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: *.multimo.pl 24.09.09, 19:23
      AllPlayer się zachowuje jak jakiś spyware. Podczas instalacji
      skojarza ze sobą bez pytania różne pliki, grafiki nawet chyba też.
      Jeden z najgorszych programów, z jakimi miałem do czynienia.
    • Gość: gość portalu Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: *.chello.pl 24.09.09, 19:24
      AllPlayer jeśli lubisz problemy, ciągłe komunikaty o braku kodeków nawet jeśli są zainstalowane i prośby o wysłanie płatnego SMS.

A najlepiej sprawdź KMPlayer, ważne żeby podczas instalacji odznaczyć Ask Toolbar.
      www.dobreprogramy.pl/The-KMPlayer,Program,Windows,12538.html
      • Gość: dvd Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: 85.222.87.* 24.09.09, 19:32
        KM Player: podczas instalacji, a właściwie jeszcze przed nią daje
        informację Installer integrity check has failed. Common causes
        include incomplete download... etc. NSIS error.
        • Gość: gość portalu Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: *.chello.pl 24.09.09, 19:59
          Przed chwilą sprawdziłem i u mnie na XP instalator działa prawidłowo.
          Może plik nie został prawidłowo pobrany, jak sugeruje komunikat.
          Warte uwagi odtwarzacze to wspomniany tutaj VLC, SMPlayer i ewentualnie GOM Player.
          • Gość: dvd Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: 85.222.87.* 24.09.09, 20:45
            VLC zyskał kolejnego zadowolonego użytkownika. Dzięki.
    • Gość: frank44 Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: *.217.146.194.generacja.pl 24.09.09, 20:47
      Ja kocham BESTplayera:) a Allplayer to straszne ścierwo, nawet jak
      odinstalujesz, to zostawia program AllUpdate.exe który się uruchamia przy
      starcie systemu i wyświetla reklame!!!
    • pursat Re: AllPlayer czy BestPlayer? 25.09.09, 09:58
      Z daleka od AllPayer'a. Moim zdaniem najlepszym z wymienionych tu
      odtwarzaczy jest VLC. Najlepiej radzi sobie z odtwarzaniem
      niekompletnych plików. Bardzo przydatna rzecz przy ściąganiu plików
      z sieci.
    • Gość: marcin Re: AllPlayer czy BestPlayer? IP: *.webair.com 25.09.09, 10:25
      a próbowaliście kiedyś korzystać z SubEdit'a - całkiem fajny darmowy program.
      Wygodne przewijanie (strzałki góra/dół o minutę lewo/prawo o 5 sekund), szybka
      edycja czasu przy napisach. Odtwarza wszystkie filmy(o ile są zainstalowane
      kodeki) i chyba wszystkie możliwe napisy. Ma możliwość wyłączenia filmu po
      określonym czasie albo po zakończeniu filmu, możliwość skalowania obrazu,
      odtwarza kolejne części filmu nawet jak są w innych podkatalogach - ogólnie
      używam od kilku lat i uważam, że jest jednym z najlepszych odtwarzaczy.
      • manhu Re: AllPlayer czy BestPlayer? 25.09.09, 15:25
        > edycja czasu przy napisach. Odtwarza wszystkie filmy(o ile są zainstalowane
        Akurat, chyba myślisz o wszystkich możliwych divx-ach. Nie pamiętam czego nie odtwarza, ale tego nawet długo nie testowałem, bo szybko się wyłożył na czymś ważnym. Spakuj jakiś film kilkudziesięcioma kodekami i wtedy zobacz. Na siłę chciałem wywalić RealPlayera, bo zagrażał bezpieczeństwu systemu (dziurami), ale się nie udało, bo na innych zawsze coś ważnego nie działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka