Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 19:40 Witam wszystkich, mam pytanie związane z bezpieczeństwem komputera, czy mając outpost firewall 2009 i noda 32 warto komputer zabezpieczyc jeszcze windows defender ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Nuda 2009 Re: Windows defender - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 19:55 Gość portalu: Ania napisał(a): > Witam wszystkich, mam pytanie związane z bezpieczeństwem komputera, czy mając > outpost firewall 2009 i noda 32 warto komputer zabezpieczyc jeszcze windows > defender ? Windiows Defender i tak działa bez twojej zgody - jest zawsze w systemie Windows i usunac go nie można. A wyłączenie w opcjach systemu jest tylko pozorne. Link Zgłoś
m.gregor Re: Windows defender - bezpieczeństwo 06.10.09, 21:34 Oj bzdury gadasz. Usluge spokojnie mozna wylaczyc... Link Zgłoś
soulshunter Re: Windows defender - bezpieczeństwo 06.10.09, 22:29 no mozna tylko po co? Jak se siedzi to niech se siedzi, klopotu nie sprawia. Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Windows defender - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:44 ...pytałam czy jest sens instalować, mając Outposta Firewall 2009 i eset Nod 32, dodam, że mam XP-ka Link Zgłoś
Gość: ona Re: Windows defender - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 11:22 Gość portalu: Ania napisał(a): > ...pytałam czy jest sens instalować, mając Outposta Firewall 2009 i eset Nod 32 dodam, że mam XP-ka Na pewno nie zaszkodzi. :) Link Zgłoś
Gość: on Re: Windows defender - bezpieczeństwo IP: 89.231.211.* 07.10.09, 10:11 windows defender mi nie pomogl jak mialem wirusy w kompie Link Zgłoś
Gość: ona Re: Windows defender - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 11:21 Gość portalu: on napisał(a): > windows defender mi nie pomogl jak mialem wirusy w kompie Co to ma rzeczy ??? Mnie nie pomógł na wirusy typowo antywirusowy AVAST a prawie wszyscy go używają i nie znaczy, że im też nie pomaga w ochronie komputera przed wirusami. Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Windows defender - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 11:51 ...dzieki, ale czy konkretnie do mojej konfiguracji ( outpost firewall i eset nod32 )jest potrzebny ??? Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Windows defender - bezpieczeństwo IP: *.chello.pl 07.10.09, 12:07 Masz dobre zabezpieczenia i nie potrzebujesz kolejnego programu. Link Zgłoś
gman1 Re: Windows defender - bezpieczeństwo 07.10.09, 14:17 Npod nie jest najlepszym programem antywirusowym i zawsze cos przepuści. W sieci cały czas pojawiają się nowe wirusy, więc nawet przy nodzie, odwiedzając nie zawsze bezpieczne strony internetowe możesz miec nieźle zawirusowany komputer. Aktualny test antywirusów znajdziesz tu: Ranking Może więc zamiast kombinowac z windowsem zainwestujesz w skutecznego antywirusa. I po sprawie. Link Zgłoś
damian.gery Re: Windows defender - bezpieczeństwo 07.10.09, 20:48 Gość portalu: Ania napisał(a): > Witam wszystkich, mam pytanie związane z bezpieczeństwem komputera, czy mając > outpost firewall 2009 i noda 32 warto komputer zabezpieczyc jeszcze windows > defender ? zamiast tych 3 zainstaluj F-Secure'a Internet Security 2010 dzieki czemu nie bedzie ci potrzebny zaden inny program do ochrony w sieci. co za tym idzie twoj komp bedzie mnie zamulony. porostu bedzie szybszy ;)wg mnie jest to tez lepszy antywir od noda. Link Zgłoś