Dodaj do ulubionych

Jak zainstalowac xp

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 16:59
Witam serdecznie wszystkich.Moje pytanie brzmi jak ,zainstalować Windows XP na laptopie acer aspire ,na którym wcześniej była zainstalowana wersja rc Windowsa 7.Problem polega na tym ze po rozpoczęciu instalacji pojawia się komunikat ze nie wykryto dysku twardego.Czy jest ktoś kto spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać.Z góry dzięki za porady.POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Jak zainstalowac xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 17:02
      Dysk SATA?
      • Gość: Kret Re: Jak zainstalowac xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 17:12
        Tak
        • Gość: 123 Re: Jak zainstalowac xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 17:46
          A czy nie masz przypadkiem starszej instalki XP (bez obsługi SATA)?
    • tiges_wiz Re: Jak zainstalowac xp 19.10.09, 17:51
      metoda nr1:
      wlaczyc w bios kompatybilnosc sata i ide. po instalacji mozna wylaczyc

metoda nr2:
      jak jest stacja dyskow czasem mozna z plyty nagrac sterowniki do SATA i w czasie
      instalacji podac je intalatorowi
    • Gość: jezyk Re: Jak zainstalowac xp IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.09, 18:36
      Gość portalu: Kret napisał(a):

> Witam serdecznie wszystkich.Moje pytanie brzmi jak ,zainstalować Windows XP na
      > laptopie acer aspire ,na którym wcześniej była zainstalowana wersja rc Windowsa
      > 7.Problem polega na tym ze po rozpoczęciu instalacji pojawia się komunikat ze
      > nie wykryto dysku twardego.Czy jest ktoś kto spotkał się z podobnym problemem i
      > wie jak go rozwiązać.Z góry dzięki za porady.POZDRAWIAM

A co masz nie tak z tym WIn 7RC ze chcesz instalowac XP
      • Gość: Kret Re: Jak zainstalowac xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 19:01
        Jeżeli chodzi o xp to jest to home edition z sp2 z 2002 roku,i tak nie wiem co mi to daje,mi to nic nie mówi czy obsługuje SATA czy nie.Jeżeli chodzi o win 7 to nie są kompatybilne niektóre programy z których korzystam,mam 2 laptopy i chciałem mieć na jednym xp na drugim siódemkę.
        • Gość: kret Re: Jak zainstalowac xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 19:07
          Jeśli chodzi o ustawienia w biosie znalazłem taka opcje SATA Mode i do wyboru są opcje IDE Mode oraz AHCI Mode.Wiec którą wybrać ,aby wszystko działało?
          • Gość: mufi Re: Jak zainstalowac xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 19:21
            Gość portalu: kret napisał(a):

> do wyboru są opcje IDE Mode oraz AHCI Mode.Wiec którą wybrać ,aby
            > wszystko działało?

IDE Mode.
        • Gość: jezyk Re: Jak zainstalowac xp IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.09, 19:10
          załatw sobie xp sp3 wpisz swoj klucz i instaluj
          • Gość: kret Re: Jak zainstalowac xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 19:29
            Dziękuje wszystkim za pomoc,problem został rozwiązany po ustawieniu w biosie IDE Mode instalacja xp przebiega bezproblemowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka