Dodaj do ulubionych

JAK SPALIC KOMPA ?

21.01.04, 08:08
Tak zeby juz nie dzialal. NIe monitor, nie drukarke ale kompa ? Jak
spowodowac, zeby wszytsko sie w nim poplilo ? Plyta, karty,pamieci,wszystko !
Odrazu napisze, ze chcem to zrobic u siebei na swoim kompie i nieczynic szkod
innym osoba bo nie jest to moim zamierzeniem.

Aha, i zeby wygladalo to na czyty przpadek !
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.01.04, 08:22
      i by w ramach gwarancji wygladalo to jak wadliwy komponent?:)
      ps. nie badz leniwy, poszukaj na google, bo ty nie jeden wpadles na taki
      "genialny" pomysl
      ps2. napisz jaki to komputer i gdzie kupiles, moze ktos z tego miejsca
      przeglada to forum:)
    • Gość: sogo Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.lublin.mm.pl 21.01.04, 08:24
      gdybyś się pytał jak zaciukać teściową to bym Cię zrozumiał ale kompa? Napisz
      co Ci zawinił?
      pozdr.
    • Gość: piecyk gazowy Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 09:08
      Nie mam pojęcia. Kiedyś miałem napęd CD-ROM Toshiby 16x. Kupiłem go, bo się
      naczytałem jakie te napędy dobre, że najlepsza korekcja błędów itp. (choć to
      ostatnie to fakt, rippowałem nim wszystkie płyty CDA, a np. samsung już sobie
      nie radził). Problemem jednak było to, że napęd Toshiby nie czytał nagrywanych
      płyt - a np. kumpla samsung 8x bez problemu. Nie mogłem go zareklamować - tak
      mi w sklepie powiedzieli. Zaniosłem do elektronika i on mi go fachowo zepsuł. :-
      )
      • Gość: Argh Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 09:15
        To zależy kto ma się nie poznać. Jeśli w domu ludzie to może wyjmij zasilacz i przepnij w nim 12V na pozostałe linie (5V i 3.3V) a potem poczekaj aź ktoś z domowników go włączy ;) To tylko teoria i nie mam pojęcia czy w serwisie by się poznali (pewnie zależy od "jakości" zwarcia), ale mogło by być niezłe "bum" ;)
        • Gość: Argh Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 09:17
          W zasadzie to nie wiem czy po takiej operacji nie pójdzie z dymem bez włączania nawet (nie wiem jak jest zalsilane standby). Zapytaj jakiegoś elektronika, oni najlepiej będą to wiedzieć.
    • Gość: jap Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: 195.136.36.* 21.01.04, 10:43
      Na tej samej stronie ktoś inny ma problem, bo już mu się dwie płyty upaliły.
      Może zamień się z nim na zasilacze? ;-))))))))))
      • Gość: natka Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.topole.waw.pl 21.01.04, 12:22
        jak to jak? wynieś na podwórze, chluśnij obficie benzyną, weź zapalniczkę w
        dłoń i do roboty! mówię Ci, spalisz go na proch. już nigdy więcej nie zadziała,
        chociażbyś nie wiem co robił. a jak potrzebujesz bardziej szczegółowych
        instrukcji, to zadzwoń do lokalnego gangu, oni ci powiedzą to i owo-w końcu kto
        spala auta w lesie? zostają tylko ramy np malucha. tobie zostanie sama obudowa:)
        albo i nie, jak się postarasz. co do osobistych rad, to możesz też użyć
        napalmu, albo pirozytu (tak to się nazywa??), co by się bez powietrza zjarało!
        powodzenia!
        • Gość: piecyk gazowy Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:45
          A dziś nad ranem w Białymstoku spalili cały sklep komputerowy.
          • Gość: mike Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.nsm.pl 21.01.04, 14:25
            moze zacznij od odlaczenia wszystkich wentylatorów?
            • kld Re: JAK SPALIC KOMPA ? 21.01.04, 20:44
              Mam znajomego w serwisie. Jedna z firm ( u ktorej skladalem kompa ) wsadzala
              wadliwe zasilacze ktore palily, uszkadzaly podzespoly. Mi niestety to sie nie
              przydazylo. Gdyby jednak "nieszczescie" to dotkenlo takze mnie oddaje kompa do
              sklepu a sklep do serwisu czyli do znajmoewgo. Mozna co nieco szarpnac ten
              sklep, znajomy z serwisu ( tej firmy ) usunie wade i wymieni uszkodzone
              kompenenty na nowe lepsze( na koszt sklepu oczuwsicie). Ja mam dopelnic tylko
              "formalnosci". tak wiec, jest jakis sposob czy go niema. Podlaczenie na 12V
              chyba nic nieda ? Moze puscic wieksze napiecie ? To ma wygladac, ze to z winy
              zasilacza, choc watpie by w sklepie to sprawdzali. Oddadza do serwisu i po
              problemie. Ma ktosd jakies propozycje ?

Komp to
              Pentium 4 2,60HT 800MHz
              MSI i865PE ATA100, SATA,uATX
              512MB RAM DDRAM 400MHz DC
              Seagate 120 GM 7200 ATA100
              WD 8000 Jb 80 Gb 7200
              DVD+/- RW, Cd-RW
              Winfast 128MB DDRAM GeForceFX 5600
              Tuner TV i Radio i karta dzwiekowa Terragen 7+1 Aureon
              • Gość: Erwin Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 08:12
                Jestem pod wrazeniem czego to ludzie nie zrobią dla kasy.
                Dla mnie wariat !!!
                • Gość: kell Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: 24.42.162.* 22.01.04, 08:23
                  ja jestem pod wrazeniem dlaczego majac taka konfiguracje, chce miec jeszcze cos
                  "nowszego". do czego do p4 2.6 nie wystarcza? uhm, ja mam podobny sprzet (ale
                  cpu amd) i wystarcza idealnie do wszystkich zastosowan jakie mam.. widac sa
                  osoby ktorym zawsze bedzie za malo!
                  • moia Re: JAK SPALIC KOMPA ? 23.01.04, 15:01
                    ja kiedys spalilem bo plyta lezala na obudowie bez podstawek. Moze jak sie
                    potem zalozy, to nie bedzie widac, od czego to...
                    • kld Re: JAK SPALIC KOMPA ? 24.01.04, 09:49
                      Dzisiaj bede probowal. Jak sie uda, to i tak wam niedam rady powiedziec. Dopiero
                      za kilka dni :). Pozdrawiam i dzieki.
                      • alfalfa Re: JAK SPALIC KOMPA ? 24.01.04, 13:43
                        No szkoda, że się spóźniłem, taki fajny pomysł miałem - nie masz znajomego
                        kucharza z duużą mikrofalą?
                        :)))
                • Gość: dyrektor Tworek Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 18:17
                  Obawiam sie ,ze nie tylko dla Ciebie. Ciekawy jestem,czy o niego w rodzinie
                  wszyscy zdrowi?
    • crazy_ches Re: JAK SPALIC KOMPA ? 31.01.04, 02:04
      amatorzy naszczaj na niego jak bedzie podlaczony :] ale szczerze nie probuj
      palancie zrobisz zwarcie powiedza ci "procesor zostal
      przetaktowany " "spodowowane przez uzytkowanika " uszkodzenie mechaniczne "
      rob oc chesz
      • Gość: Gosc Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.acn.waw.pl 31.01.04, 13:55
        A ja mysle, ze jestes zwyklym sqrw****em. Ty bedziesz mial nowe czesci, a
        zaplaca za nie inni klienci tego sklepu. Chcesz powiedziec, ze twoj komputer
        jest za slaby do czegos? Pzreprowadzasz symulacje wybuchow atomowych? Prowadzisz
        badania DNA?? Czy poprostu 80 FPS w jakiejs grze to za malo dla ciebie? A za pol
        roku znow bedzie za wolny - wtedy kolejny raz nasikasz na niego, zrobisz
        zwarcie, a jakis nieswiadomy frajer zaplaci za twojego nowego kompa. Wlasnie
        miedzy innymi przez takich ludzi jak ty, jestesmy nazywani polaczkami za granica...
    • Gość: Troll Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 16:31
      Do babcinego pieca z nim!!!
      • Gość: Erwin Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 16:50
        Chyba mu sie udalo, bo nie widac kolegi.
    • Gość: Stary Komp Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 17:28
      porady uszielą: WWW.Poradnia Zdrowia Psychicznego.pl
    • anahella Re: JAK SPALIC KOMPA ? 31.01.04, 17:44
      1. Uloz stosik z suchych drewienek
      2. Podlej odrobine benzyna
      3. Przytknij zapalona zapalke.

W wyjasnieniu powiedz ze odwiedzila Cie Wielka Inkwizycja i podpalila stos, bo
      myslala ze to na stosie to jest czarownica.
      • Gość: jumu Re: JAK SPALIC KOMPA ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 18:24
        Jedź do jakiejś huty, połóż kompa do jakiejś ich foremki, włóż do ich pieca na
        kilka minut, wyjmij poczekaj aż wystygnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka