majkelowna 17.12.09, 13:35 Potrzebuję kupić myszkę do laptopa. Ważne, zeby była mała i wytrzymała. Jakie modele polecacie? Mile widziane linki, a nawet bardzo mile widziane, bo ułatwi mi to stanowczo zakup :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 13:45 a dlaczego mala? zawsze mnie to zastanawialo. Ja do laptopa uzywam normalnej muszki. zajmuje tyle samo miejsce w torbie co duza, jest wygodniejsza i nie wymaga wiecej przestrzeni do dzialania. Link Zgłoś
Gość: login name Re: mała myszka do laptopa IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 13:53 poza tym 100x lepiej leży w łapie niż mała. A osobiscie uzywam takiej: aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=845276776 i jak dla mnie jest po prostu genialna. Link Zgłoś
majkelowna Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 14:06 W sumie racja. Im mniejsza myszka tym większy problem z jej użytkowaniem. Chyba jednak zdecyduję się na taką o normalnych rozmaiarach. Może jeszcze jakies propozycje? Ale tym razem bardziej kobiece poproszę :) Link Zgłoś
Gość: myszka Re: mała myszka do laptopa IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 14:12 bardziej kobiece czyli jakie, z wbudowanym wibratorem? Link Zgłoś
tiges_wiz Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 14:31 jakos nie wierze, ze myszka ktora bedzie podobac sie mi, bedzie podobac sie tobie Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: mała myszka do laptopa IP: *.tpnet.pl 17.12.09, 14:36 allegro.pl/item847794373_hello_kitty_myszka_optyczna_3d_podswietlana.html allegro.pl/item848668643_hit_myszka_optyczna_przewodowa_sexi.html allegro.pl/listing/search.php?string=g-cube&from_showcat=1&category=4576 Link Zgłoś
miss_wiosna Re: mała myszka do laptopa 21.12.09, 14:26 Łał, fajne sa te myszki. Co prawda nie dokładnie o takie kształty myszki mi chodziło, ale przejrzałam inne modele i mi się baaaaaaaardzo podobają :) Ale identyczne znalazłam też w 3kropki.pl. Będę stamtąd zamawiała jeszcze guitar hero dla brata, wiec kupię i myszę. Dzięki za pomoc :) Link Zgłoś
djmas Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 14:38 masz. poszukaj czegoś dla siebie allegro.pl/item840803338_mysz_dla_pan_g_cube_enchanted_nature_optyczna_usb.html Link Zgłoś
mrs.t Re: mała myszka do laptopa 17.02.10, 17:05 oj prawda im mniejsza tym fajniej wygl;ada ale cholery mozna dostac po minucie uzywania :/ palce bola! Link Zgłoś
Gość: arc Re: mała myszka do laptopa IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.09, 18:47 microsoft ARC images.google.pl/images?q=microsoft%20ARC&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi w polsce dostępna w 3 kolorach cena 160-200zł używam jej właśnie teraz ogólnie polecam myszki microsoftu są lepiej wykonane od logitecha Link Zgłoś
ladyjan Re: mała myszka do laptopa 23.12.09, 10:39 Taka mała myszka o wiele lepiej sprawdza się niż duża:) Uważam,że najlepsze robi obecnie microsoft. Na pewno znajdziesz dużo ofert w necie Link Zgłoś
randybvain Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 19:23 www.twenga.pl/cena-Traveler-900-GENIUS-Mysz-optyczna-bezprzewodowa-492173-0 9 cm długości, swobodnie mieści się na pulpicie laptopa, zaletą jest mały wtyk do USB, który nie wystaje więcej niż 1 cm. Baterie AAA. Link Zgłoś
Gość: Sopell Re: mała myszka do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:02 Małe myszki strasznie męczą nadgarstki, no chyba, że masz małą dłoń :> Jednak jeśli chcesz małą to proponuję solidną Logitech V450 Laser Cordless Mouse. Ja korzystam z pełnowymiarowej, niedrogiej Tracer TRM-132W Exclusive Innovation RF Link Zgłoś
Gość: X , IP: *.146.195.217.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 22:39 kup normalną myszkę. Jeśli za długi kabel będzie przeszkadzał, to rozkręć myszkę, zwiń kilka zwojów kabla wewnątrz obudowy i złóż myszkę do kupy. Osobiście polecam logitechy, mogą być najtańsze OEMy za 30 zł. Z powodzeniem wytrzymają kilka lat pracy Link Zgłoś
Gość: !@! Re: mała myszka do laptopa IP: *.chello.pl 25.12.09, 15:03 do laptopa używam od paru tygodni bezprzewodowej laserówki: www.ceneo.pl/1670828s a do stracjonarnego przewodowej laserówki: www.ceneo.pl/393276 z obu jestem zadowolony i spokojnie mogę polecić zarówno do gier, jak i prac projektowych Link Zgłoś
millaisa Re: mała myszka do laptopa 17.02.10, 16:24 Odpowiadam do całego wątku, bo tak łatwiej znaleźć posta :) Ja do laptopa kupiłam duża myszkę, małych nie lubię. bardziej kobieca pisałaś :) ja mam taką: www.chip.pl/news/sprzet/urzadzenia-sterujace/2009/02/walentynkowa-myszka-od-firmy-ibox jeśli chodzi o działanie t jest to zwykła myszka, do gier już się nie nadaje, sprawdziłam.. Ale na laptopie i tak w gierki nie gram. Link Zgłoś
Gość: Mariusz Nap Re: mała myszka do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 16:36 Na pewno odradzam cokolwiek firmy Logitech. Bo to Szwajcarzy znają się na elektronice ...tam jest taka potęga High-Tech ... jak w Gabonie na śniegu. Link Zgłoś
Gość: umlaut Re: mała myszka do laptopa IP: *.stk.vectranet.pl 17.02.10, 17:32 Idź trolu spać bo pieprzysz jak potłuczony znawco wszystkiego i niczego. Link Zgłoś
Gość: Mariusz Nap Re: mała myszka do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 18:19 Sam jesteś trolem... Trolowi nie ma co tłumaczyć, bo nie zrozumie rzeczowych argumentów... Kup sobie myszke Logitecha i się męcz. Albo kup sobie trlou wystruganą z osiki. Link Zgłoś
qqbek Re: mała myszka do laptopa 18.02.10, 10:33 Gość portalu: Mariusz Nap napisał(a): > Na pewno odradzam cokolwiek firmy Logitech. Bo to Szwajcarzy znają się na > elektronice ...tam jest taka potęga High-Tech ... jak w Gabonie na śniegu. Pierniczysz jak potłuczony ZOMO-wiec. Logitech ma do d... co najwyżej joysticki (a jako fan symulacji lotniczych wiem coś na ten temat). Myszki zawsze mieli w porządku. Mała do laptopa? NX 50 Logitech-a właśnie. Podstawowe funkcje (3 przyciski, scroll) a do tego układ optyczny, która pozwala używać jej na dowolnej powierzchni (sprawdzałem nawet, czy po dywanie można nią jeździć- daje radę bez problemu). Link Zgłoś
konshens Re: mała myszka do laptopa 18.02.10, 16:13 A ja uważam, że wspomniana firma robi świetny sprzęt. Sama mam myszkę tracera i też jest bardzo dobra. Tracer ma taką przewagę, że jest znacznie tańszy a też przyzwoity oraz że robi sprzęt lekko designerski, co mnie się bardzo podoba. Link Zgłoś
Gość: Mariusz Nap Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 18:33 No cóż z myszką Logitech to tak było, że kupiłem A4 Techa, była z przejściówką, no ale raz przesuwała kursor raz nie. W sklepie wymienili mi na Logitecha, to samo było. Okazało się , że jest uszkodzony port. Tylko uderzyło mnie nagle po podłączeniu mysz Logitecha zainstalowaniu sterowników, że mysz Logitecha jakoś nagle spowolniła rekcję na przesuwanie kursora. W działaniu czuć wyraźne spowolnienie na reakcję przesuwania myszą. Tak jakby mysz Logitecha nie miała refleksu. Poz za tym jest ciężka. Między myszą A4 Techa i Logitecha to jest taka różnica jak niebo i ziemia. Jest taka zasada, że trzeba tam kupować osprzęt do komputera tam gdzie produkują komputery. Tam, gdzie znają się na pisaniu efektywnych wydajnych sterowników, bo tam piszą systemy Windows. Tam gdzie przemysł układów scalonych jest wiodący na świecie. A nie tam gdzie mają aspirację, żeby zrobić chociaż myszę albo kamerę do komputera. I wepchać coś na rynek komputerowy. Ciekawe kto ze "znawców" miał okazję podłączyć, porównać dwie myszy dwóch producentów. Link Zgłoś
Gość: umlaut Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym IP: *.stk.vectranet.pl 18.02.10, 18:36 Pisz dalej, pośmiejemy się. Link Zgłoś
qqbek Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym 19.02.10, 07:50 Gość portalu: umlaut napisał(a): > Pisz dalej, pośmiejemy się. Ja nie wiem, czy się jeszcze śmiać, czy już płakać. Uszkodzony port (to co, na PS2 ma tą mysz?)... kursora nie przesuwa... chyba jednak... LMAO Link Zgłoś
Gość: Mariusz Nap Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 22:36 Podaj jedną wiodącą szwajcarską firmę produkującą procesory i jeszcze jedną produkującą programowalne układy scalone, to się pośmiejemy z szwajcarskiego IT ... i leśnych myszek. Link Zgłoś
qqbek Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym 22.02.10, 08:49 Gość portalu: Mariusz Nap napisał(a): > Podaj jedną wiodącą szwajcarską firmę produkującą procesory i jeszcze jedną > produkującą programowalne układy scalone, to się pośmiejemy z szwajcarskiego IT > ... i leśnych myszek. Dziecko Neostrady! Mysz to bardziej urządzenie, którego niezawodność zależy od zastosowanych rozwiązań mechanicznych. Wszyscy producenci w środku myszek umieszczają standardowe układy, produkowane w Singapurze, na Tajwanie lub w CHRL. Różnią je jakość wykonania, zastosowane mikrostyki i rozwiązania mechaniczne i optyczne. Tak się składa, że od ponad 10 lat jestem trzecim posiadaczem zegarka marki Omega (zegarek właśnie kończy 57 lat od daty zakupu)... wmów mi, że Szwajcarzy nie znają się na mechanice precyzyjnej i nie mają pojęcia o projektowaniu rzeczy trwałych i niezawodnych. Miałem dwie myszki Logitech, od innych myszek, które posiadałem (A4Tech, Tracer, Microsoft, Chicony) różni je fakt, że nadal je posiadam. Link Zgłoś