Dodaj do ulubionych

mała myszka do laptopa

17.12.09, 13:35
Potrzebuję kupić myszkę do laptopa. Ważne, zeby była mała i wytrzymała.
Jakie modele polecacie?
Mile widziane linki, a nawet bardzo mile widziane, bo ułatwi mi to stanowczo
zakup :)
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 13:45
      a dlaczego mala?
      zawsze mnie to zastanawialo. Ja do laptopa uzywam normalnej muszki. zajmuje tyle
      samo miejsce w torbie co duza, jest wygodniejsza i nie wymaga wiecej przestrzeni
      do dzialania.
      • Gość: login name Re: mała myszka do laptopa IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 13:53
        poza tym 100x lepiej leży w łapie niż mała. A osobiscie uzywam takiej:
        aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=845276776
        i jak dla mnie jest po prostu genialna.
        • majkelowna Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 14:06
          W sumie racja. Im mniejsza myszka tym większy problem z jej użytkowaniem. Chyba
          jednak zdecyduję się na taką o normalnych rozmaiarach. Może jeszcze jakies
          propozycje? Ale tym razem bardziej kobiece poproszę :)
          • Gość: myszka Re: mała myszka do laptopa IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 14:12
            bardziej kobiece czyli jakie, z wbudowanym wibratorem?
          • tiges_wiz Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 14:31
            jakos nie wierze, ze myszka ktora bedzie podobac sie mi, bedzie podobac sie tobie
          • Gość: 802.11n Re: mała myszka do laptopa IP: *.tpnet.pl 17.12.09, 14:36
            allegro.pl/item847794373_hello_kitty_myszka_optyczna_3d_podswietlana.html
            allegro.pl/item848668643_hit_myszka_optyczna_przewodowa_sexi.html
            allegro.pl/listing/search.php?string=g-cube&from_showcat=1&category=4576
            • miss_wiosna Re: mała myszka do laptopa 21.12.09, 14:26
              Łał, fajne sa te myszki.
              Co prawda nie dokładnie o takie kształty myszki mi chodziło, ale przejrzałam
              inne modele i mi się baaaaaaaardzo podobają :)
              Ale identyczne znalazłam też w 3kropki.pl. Będę stamtąd zamawiała jeszcze guitar
              hero dla brata, wiec kupię i myszę.
              Dzięki za pomoc :)
          • djmas Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 14:38
            masz. poszukaj czegoś dla siebie
            allegro.pl/item840803338_mysz_dla_pan_g_cube_enchanted_nature_optyczna_usb.html
        • mrs.t Re: mała myszka do laptopa 17.02.10, 17:05
          oj prawda im mniejsza tym fajniej wygl;ada ale cholery mozna dostac po minucie
          uzywania :/
          palce bola!
    • Gość: arc Re: mała myszka do laptopa IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.09, 18:47
      microsoft ARC

images.google.pl/images?q=microsoft%20ARC&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi
      w polsce dostępna w 3 kolorach cena 160-200zł
      używam jej właśnie teraz
      ogólnie polecam myszki microsoftu są lepiej wykonane od logitecha
      • ladyjan Re: mała myszka do laptopa 23.12.09, 10:39
        Taka mała myszka o wiele lepiej sprawdza się niż duża:) Uważam,że najlepsze robi
        obecnie microsoft. Na pewno znajdziesz dużo ofert w necie
    • randybvain Re: mała myszka do laptopa 17.12.09, 19:23
      www.twenga.pl/cena-Traveler-900-GENIUS-Mysz-optyczna-bezprzewodowa-492173-0
      9 cm długości, swobodnie mieści się na pulpicie laptopa, zaletą jest
      mały wtyk do USB, który nie wystaje więcej niż 1 cm. Baterie AAA.
    • Gość: Sopell Re: mała myszka do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:02
      Małe myszki strasznie męczą nadgarstki, no chyba, że masz małą dłoń :>
      Jednak jeśli chcesz małą to proponuję solidną
      Logitech V450 Laser Cordless
      Mouse
      .
      Ja korzystam z pełnowymiarowej, niedrogiej
      Tracer TRM-132W Exclusive
      Innovation RF
    • Gość: X , IP: *.146.195.217.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 22:39
      kup normalną myszkę. Jeśli za długi kabel będzie przeszkadzał, to rozkręć
      myszkę, zwiń kilka zwojów kabla wewnątrz obudowy i złóż myszkę do kupy.
      Osobiście polecam logitechy, mogą być najtańsze OEMy za 30 zł. Z powodzeniem
      wytrzymają kilka lat pracy
    • miszkurka2000 Re: mała myszka do laptopa 25.12.09, 13:06
      www.ceneo.pl/280500
    • Gość: !@! Re: mała myszka do laptopa IP: *.chello.pl 25.12.09, 15:03
      do laptopa używam od paru tygodni bezprzewodowej laserówki:
      www.ceneo.pl/1670828s
      a do stracjonarnego przewodowej laserówki:
      www.ceneo.pl/393276
      z obu jestem zadowolony i spokojnie mogę polecić zarówno do gier,
      jak i prac projektowych
    • millaisa Re: mała myszka do laptopa 17.02.10, 16:24
      Odpowiadam do całego wątku, bo tak łatwiej znaleźć posta :)
      Ja do laptopa kupiłam duża myszkę, małych nie lubię.
      bardziej kobieca pisałaś :) ja mam taką:

www.chip.pl/news/sprzet/urzadzenia-sterujace/2009/02/walentynkowa-myszka-od-firmy-ibox
      jeśli chodzi o działanie t jest to zwykła myszka, do gier już się nie nadaje,
      sprawdziłam.. Ale na laptopie i tak w gierki nie gram.
    • Gość: Mariusz Nap Re: mała myszka do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 16:36
      Na pewno odradzam cokolwiek firmy Logitech. Bo to Szwajcarzy znają się na
      elektronice ...tam jest taka potęga High-Tech ... jak w Gabonie na śniegu.
      • Gość: umlaut Re: mała myszka do laptopa IP: *.stk.vectranet.pl 17.02.10, 17:32
        Idź trolu spać bo pieprzysz jak potłuczony znawco wszystkiego i niczego.
        • Gość: Mariusz Nap Re: mała myszka do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 18:19
          Sam jesteś trolem... Trolowi nie ma co tłumaczyć, bo nie zrozumie rzeczowych
          argumentów... Kup sobie myszke Logitecha i się męcz. Albo kup sobie trlou
          wystruganą z osiki.
      • qqbek Re: mała myszka do laptopa 18.02.10, 10:33
        Gość portalu: Mariusz Nap napisał(a):

> Na pewno odradzam cokolwiek firmy Logitech. Bo to Szwajcarzy znają
        się na
        > elektronice ...tam jest taka potęga High-Tech ... jak w Gabonie na
        śniegu.

Pierniczysz jak potłuczony ZOMO-wiec.
        Logitech ma do d... co najwyżej joysticki (a jako fan symulacji
        lotniczych wiem coś na ten temat).
        Myszki zawsze mieli w porządku.

Mała do laptopa?
        NX 50 Logitech-a właśnie. Podstawowe funkcje (3 przyciski, scroll) a
        do tego układ optyczny, która pozwala używać jej na dowolnej
        powierzchni (sprawdzałem nawet, czy po dywanie można nią jeździć-
        daje radę bez problemu).
        • konshens Re: mała myszka do laptopa 18.02.10, 16:13
          A ja uważam, że wspomniana firma robi świetny sprzęt. Sama mam myszkę tracera i
          też jest bardzo dobra. Tracer ma taką przewagę, że jest znacznie tańszy a też
          przyzwoity oraz że robi sprzęt lekko designerski, co mnie się bardzo podoba.
          • Gość: Mariusz Nap Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 18:33
            No cóż z myszką Logitech to tak było, że kupiłem A4 Techa, była z przejściówką,
            no ale raz przesuwała kursor raz nie. W sklepie wymienili mi na Logitecha, to
            samo było. Okazało się , że jest uszkodzony port. Tylko uderzyło mnie nagle po
            podłączeniu mysz Logitecha zainstalowaniu sterowników, że mysz Logitecha jakoś
            nagle spowolniła rekcję na przesuwanie kursora. W działaniu czuć wyraźne
            spowolnienie na reakcję przesuwania myszą. Tak jakby mysz Logitecha nie miała
            refleksu. Poz za tym jest ciężka. Między myszą A4 Techa i Logitecha to jest
            taka różnica jak niebo i ziemia.

Jest taka zasada, że trzeba tam kupować osprzęt do komputera tam gdzie
            produkują komputery. Tam, gdzie znają się na pisaniu efektywnych wydajnych
            sterowników, bo tam piszą systemy Windows. Tam gdzie przemysł układów scalonych
            jest wiodący na świecie. A nie tam gdzie mają aspirację, żeby zrobić chociaż
            myszę albo kamerę do komputera. I wepchać coś na rynek komputerowy.

Ciekawe kto ze "znawców" miał okazję podłączyć, porównać dwie myszy dwóch
            producentów.
            • Gość: umlaut Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym IP: *.stk.vectranet.pl 18.02.10, 18:36
              Pisz dalej, pośmiejemy się.
              • qqbek Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym 19.02.10, 07:50
                Gość portalu: umlaut napisał(a):

> Pisz dalej, pośmiejemy się.

Ja nie wiem, czy się jeszcze śmiać, czy już płakać.
                Uszkodzony port (to co, na PS2 ma tą mysz?)... kursora nie
                przesuwa...

chyba jednak...

LMAO
              • Gość: Mariusz Nap Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 22:36
                Podaj jedną wiodącą szwajcarską firmę produkującą procesory i jeszcze jedną
                produkującą programowalne układy scalone, to się pośmiejemy z szwajcarskiego IT
                ... i leśnych myszek.
                • qqbek Re: Szwajcaria słaba w przemyśle elektronicznym 22.02.10, 08:49
                  Gość portalu: Mariusz Nap napisał(a):

> Podaj jedną wiodącą szwajcarską firmę produkującą procesory i
                  jeszcze jedną
                  > produkującą programowalne układy scalone, to się pośmiejemy z
                  szwajcarskiego IT
                  > ... i leśnych myszek.

Dziecko Neostrady!
                  Mysz to bardziej urządzenie, którego niezawodność zależy od
                  zastosowanych rozwiązań mechanicznych. Wszyscy producenci w środku
                  myszek umieszczają standardowe układy, produkowane w Singapurze, na
                  Tajwanie lub w CHRL. Różnią je jakość wykonania, zastosowane
                  mikrostyki i rozwiązania mechaniczne i optyczne.
                  Tak się składa, że od ponad 10 lat jestem trzecim posiadaczem zegarka
                  marki Omega (zegarek właśnie kończy 57 lat od daty zakupu)... wmów
                  mi, że Szwajcarzy nie znają się na mechanice precyzyjnej i nie mają
                  pojęcia o projektowaniu rzeczy trwałych i niezawodnych.

Miałem dwie myszki Logitech, od innych myszek, które posiadałem
                  (A4Tech, Tracer, Microsoft, Chicony) różni je fakt, że nadal je
                  posiadam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka