Gość: lilia IP: *.kredytbank.pl 28.12.09, 12:23 wszyscy wiedza ze tablet wymyslilo aplle, tak samo jak odtwarzacz mp3 tj ipod Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jełop Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 12:38 Jw. + koło + pismo + języki + ogień + samonośne rajstopy (jeśli coś jeszcze pominąłem uprasza się o dopisanie). Link Zgłoś
Gość: mac Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.zone4.bethere.co.uk 28.12.09, 12:57 Taaaaak... i koło też wymyśliło apple Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.net.stream.pl 28.12.09, 13:01 lilia ale odtwarzacza mp3 nie wymyśliło apple tj ipod nie był pierwszym odtwarzaczem mp3 ale pierwszym który odniósł sukces na rynku amerykańskim i światowym Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 13:19 Slate to m.in. tabliczka do pisania, a dachówka to może w jakimś techno slangu ;) Link Zgłoś
Gość: Bre Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 13:19 Slate to m.in. tabliczka do pisania, a dachówka to może w jakimś techno slangu ;) Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 13:20 apple to na samym początku wymyśliło miliony konsumentów które kupią to, że wymyśliło wszystko. Szacunek. Link Zgłoś
Gość: lilia Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.kredytbank.com.pl 28.12.09, 13:36 wiem, wiem, to tylko taki zarcik. Ale Stevi przedstawia ipoda jakby to wlasnie apple wymyslilo mp3. pamietam ta prezentacje :) ludzie wrecz sikali z wrazenia ze to potrafi odtwarzac mp3 :) Link Zgłoś
Gość: arek Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.chello.pl 28.12.09, 13:41 Na tak płaskich klawiaturach nie da się normalnie pisać. Ładnie to wygląda jako mebel i do zabawy, ale nie wyobrażam sobie pracy na tym czymś. Dotykowe ekrany też są fatalne - jeśli ktoś próbował podczas jazdy na wybojach wyciszyć GPS'a (ekranik dotykowy) to wie o czym mowie. Link Zgłoś
Gość: ziew Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 15:13 @lilia: To obejrzyj jeszcze raz tą prezentację, bo nie brakuje w niej zdjęć innych odtwarzaczy mp3 i porównywania z nimi. Link Zgłoś
Gość: OED Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.bb.sky.com 28.12.09, 18:22 OED podaje jako pierwsza definicje slowa Slate dachowke dopiero na miejscu 2 znajduje sie tabliczka do pisania. Slang...dobre sobie. www.askoxford.com/results/?view=dev_dict&field-12668446=slate&branch=13842570&textsearchtype=exact&sortorder=score%2Cname Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tablet Apple to... iSlate? IP: *.chello.pl 30.12.09, 08:25 Mądralo od słowników - slate to przede wszystkim łupek, a dopiero potem cokolwiek co się z łupka robi, Robi się i dachówki (co w przypadku kompa jest idiotyczne bo komp nie służy do ochrony przed opadami atmosferycznymi) jak i tabliczkę do pisania (co jest trafnym tłumaczeniem bo w języku angielskim komp to jeszcze niedawno był "word processor" czyli maszynka do pisania). Tłumaczenie NIE polega na zaglądaniu do słownika tylko na znajomości języka. Dziennikarzom brak tej znajomości i brak szacunku dla oryginalnych tekstów które tłumaczą. Żal i żenada. Link Zgłoś