Dodaj do ulubionych

Sprawdzenie dzialania zlacza HDMI

30.12.09, 22:44
Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia poprawnosci dzialania zlacza HDMI w PC bez podlaczania do niego urzadzenia zewnetrznego? Czy mozna sprawdzic to gdzies w Panelu Sterowania?
Problem polega na podlaczeniu karty GeForce 9200 do televizora LG 32LG5000 kablem HDMI. Postepujac zgodnie z instrukcja telewizora na ekranie otrzymuje jedynie komunikat - Brak Sygnalu. Sprawdzalem zlacze HDMI/DVI In w telewizorze podlaczajac do niego kamere i wszystko dziala, kabel jest ok, wiec jedyne co moze byc nie tak to PC. Mam najnowsze sterowniki ze strony NVIDIA. Szperajac po panelu sterowania i po panelu kontrolnym karty nie natknalem sie na zadne informacje czy ustawienia zlacza HDMI. Nie mam innego urzadzenia ze zlaczem HDMI In zeby moc sprawdzic poprawnosc jego dzialania. Czy jest cos jeszcze zanim zadzwonie do pomocy technicznej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: Sprawdzenie dzialania zlacza HDMI IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.09, 15:49
      A w Panelu Sterowania nVidia w zakładce konfigurowania wielu monitorów gmerałeś?
      Możliwe, że jeśli telewizor nie ma zabezpieczenia HDCP to system zablokuje
      wyświetlanie w rozdzielczości HD, i nie da się uruchomić niezależnej od monitora
      funkcji Dual View, a jedynie klonowanie. Tak na ten przykład jest u mnie, na
      telewizorze Samsung bez HDCP.
      • Gość: Romek zrzut ekranu IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.09, 15:54
        Panel sterowania nVidia
        img695.imageshack.us/i/psnv.png/
        • zibin4 Re: zrzut ekranu 31.12.09, 16:47
          Mam podobny problem jak 'ciezkocoswymyslic'
          Jestm wiosenny (zielony) ale wiem ze moj laptop ma XP.
          Prosze podaj jak dojsc do panelu sterowania nVidia? Tak krok po kroku.
          Dziekuje z gory
          Z
          • Gość: Romek Re: zrzut ekranu IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.09, 21:38
            PPM na ikonce przy zegarku na pasku zadań WinsXP, na screenie zaznaczyłem w
            czerwone kółko. W moim przypadku grafika GF 9600 GT drivery w wersji 6.14.11.8618
            img686.imageshack.us/i/psnv2.png/
    • Gość: kośc Re: Sprawdzenie dzialania zlacza HDMI IP: *.toya.net.pl 31.12.09, 18:06
      ciezkocoswymyslic napisał:
      > Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia poprawnosci dzialania zlacza HDMI w PC bez
      > podlaczania do niego urzadzenia zewnetrznego? Czy mozna sprawdzic to gdzies w
      > Panelu Sterowania?
      > Problem polega na podlaczeniu karty GeForce 9200 do televizora LG 32LG5000 kabl
      > em HDMI. Postepujac zgodnie z instrukcja telewizora na ekranie otrzymuje jedyni
      > e komunikat - Brak Sygnalu. Sprawdzalem zlacze HDMI/DVI In w telewizorze podlac
      > zajac do niego kamere i wszystko dziala, kabel jest ok, wiec jedyne co moze byc
      > nie tak to PC. Mam najnowsze sterowniki ze strony NVIDIA. Szperajac po panelu
      > sterowania i po panelu kontrolnym karty nie natknalem sie na zadne informacje
      > czy ustawienia zlacza HDMI. Nie mam innego urzadzenia ze zlaczem HDMI In zeby m
      > oc sprawdzic poprawnosc jego dzialania. Czy jest cos jeszcze zanim zadzwonie do
      > pomocy technicznej?
      Jak masz podłączony kabel hdmi z kompa do tv?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka