Dodaj do ulubionych

Odinstalowanie AntiVirentKit Professional

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 20:41
Cześć, mam zainstalowany program antywirusowy jak wyżej, jest to wersja bez
uaktualnień, więc postanowiłem ją już wykasować. Niestety jakoś tego nie
mogę zrobić. Próbowałem odinstalować go z programu oraz z Panelu sterowania
Dodaj lub usuń programy, i nic z tego. Może ktś z Was miał ten program i już
sobie z nim jakoś poradził, proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • piecyk.gazowy Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional 06.02.04, 21:12
      Może spróbuj zainstalować i odinstalować. Ew. pozostanie ręczne skasowanie
      folderu i wpisów w rejestrze.
      • Gość: Logan Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 21:24
        No to pierwsze zrobiłem, i dalej nic. Powiedz mi coś na temat drugiego.
        Wywalić filder potrafię, co z rejestrem.
        • piecyk.gazowy Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional 06.02.04, 21:49
          W zasadzie wystarczy z autostartu wywalić wpisy. Reszta zostanie - trudno.
          Jeśli boisz się grzbać w ręcznie w rejestrze polecam RegCleanera:
          www.worldstart.com/weekly-download/programs/regcleaner.exe
          Można na stronie AVK też jest jakaś informacja, jakiś specjalny uninstaller.
          • Gość: Logan Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 22:27
            Zainstalowałem ten program, usunołem z zakładki Software wszystko chyba co
            było związane z tym programem. Nawet wywaliłem strażnika AVK z autostartu,
            program fizycznie też wywaliłem z Program Files, tylko nie mogę wyżucić
            jednego pliku "ShellExt.dll". Co mam z tym zrobić?
            • piecyk.gazowy Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional 06.02.04, 22:34
              Gość portalu: Logan napisał(a):

> Zainstalowałem ten program, usunołem z zakładki Software wszystko chyba co
              > było związane z tym programem. Nawet wywaliłem strażnika AVK z autostartu,
              > program fizycznie też wywaliłem z Program Files, tylko nie mogę wyżucić
              > jednego pliku "ShellExt.dll". Co mam z tym zrobić?

Nie wiem. Nie znam tego programu (AVK). A restartowałeś system? Jeśli nie,
              zrestartuj i wtedy spróbuj usunąć.
              • Gość: Logan Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 22:36
                Resetowałem, nic.
                • piecyk.gazowy Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional 06.02.04, 22:38
                  Gdzie siedzi dokładnie ten plik? Spróbuj odszukać go w rejestrze (za pomocą
                  funkcji Wyszukaj), jeśli jest jakiś wpis ze ścieżką do tego pliku, skasuj go.
                  Może być kilka wpisów, wyszukaj wszystkie i skasuj. Potem restart i spróbuj
                  usunąć plik.
                  • Gość: Logan Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 22:43
                    W Program Files i w folderze AVK. Wszystko inne dało się skasować tylko nie
                    ten plik. Chodzi Ci o wyszukanie tą wyszukiwarką windowsową? Jeśli tak to
                    znalazła mi tylko ten plik w Pr. Fi. nigdzie więcej.
                    • piecyk.gazowy Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional 06.02.04, 22:45
                      Chodzi mi o rejestr i wpisy w nim. Edytor rejestru uruchamiasz tak:
                      Start -> Uruchom, wpisz regedit i wciśnij OK.

Potem F3 (wyszukaj) i tak jak napisalem wyżej.
                • Gość: Krzychu Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional IP: *.bis.czestochowa.pl 06.02.04, 22:46
                  Może być podobnie jak z odistalowaniem ZoneAlarm. Też się do końca nie da go usunąć, jeśli nie usuniesz/zmienisz wpisów w rejestrze. Sprawdź, czy na stronie AntiVirentKit nie ma czasami instrucji do usuwania wpisów. Na stronie ZA są.
                  • Gość: Logan Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 23:06
                    Niestety, nie ma chyba ich strony.
                    • Gość: blazkowicz Re: Odinstalowanie AntiVirentKit Professional IP: *.autocom.pl 07.02.04, 08:34
                      www.gdata.pl
                      to jest strona producenta tego programu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka