Gość: deo Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.devs.futuro.pl 22.06.05, 16:35 PC odezwij się ... co przawda nie ma ludzi niezastąpionych ale Ciebie jednak troche brakuje .... Wygląda na to jakbyś zrejterował - nie przesadzaj nie uwierzę ,że mogło Ciebie położyc pare postów jakiegos tam nicka x ... Nawet premier Belka , ktory juz raz poddal się do dymisji drugim razem powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:10 Po co Ci ten Pc? Egipt na własną rękę-to był dobry hit-dla tych co leża na plazy w Hiltonach.Dla turystów z plecakiem- żenada.Wykupił wycieczke z biurem i pisze-na własna rękę, troche samokrytyki.Ale moze na tym forum to wystarczy żeby "zabłysnąć". Reszta lezy na plaży i pisze skargi ,że rezydent 2 tygodnie nie trzymał ich za ręke -taki jest poziom tego forum. Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę samemu -to sa ludzie którzy coś na ten temat wiedzą. Zresztą opisy fakultetów z biurem ,ale opisane tak jak gdyby to towarzystwo było tam samodzielnie-to tanie zagrania pod publiczkę, przybitych znajomych,którzy każdą bzdurę i fantazję biorą za fakt, a "podróżników" za swoich hero-byli przecież w Egipcie -i samodzielnie pojechali na lotnisko (bez rezydenta) wow ! Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę samemu 22.06.05, 20:32 > Beduinka, inni którzy > podróżowali naprawdę samemu -to sa ludzie którzy coś na ten temat wiedzą. Czy piszeszo TEJ Beduince, co zmuszała turystó do dopłacania do wiz, bo inaczej wysadzi ich z autobusu? No, tak trafny przykład idolka forum, nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:08 Mnie nie zmuszała,więc nie wiem czy to prawda, a w przeciwieństwie do idola forum, dziewczyna zna realia i ma wiedzę. I nie pisze rzeczy oczywistych- czy Wy naprawdę jestescie tacy ograniczeni ? Nie ma tu normalnych turystów jeżdżących samodzielnie? Dla nich to co pisze Maniac - to śmiech. Wiekszość info ,które podaje, mozna znaleźć w pierwszej lepsze wyszukiwarce. Pytaj- odpowiem Ci , nie ma problemu.Ale nie pytaj jaka jest droga do plaży itp, bo takie cos mnie nie interesuje.A nawet gdyby (o Beduince) jest wielu ,którzy byli naprawdę sami i wiedzą więcej- nie czepiaj się Beduinki, jeśli jesteś na tyle prymitywny ,żeby nie załapać kontekstu i czepiać sie akurat jej -mogę jedynie współczuć. Ale za to laże na pewno bedziesz miał super , i hotel też-po to przecież jedziesz do Egiptu. Tak a'propo-do Borek nie bliżej ? Też ciepło i zabytki ,które Cię "interesują", takie same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:12 A Beduinka miała rację ,że odpuściła to forum-przecież tu jeżdżą sami "globetrotterzy" z biurami podróży. Po co pisac jak ważne jest: jaki hotel, jaka plaża, z jakim biurem, gdzie w podróż poślubną itp bzdety. Może kiedyś dotrze do was ,że plaża i hotel -to nie Egipt.Ten prawdziwy jest dla was niedostepny i raczej długo nie bedzie. I całe szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę sa 22.06.05, 21:16 Coś czuję w kościach, że jednak nie opuściła, prawda r? Tylko czy skromność podpowiada by zachwalać samą siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:18 "r" szkoda mi Ciebie.Niestety nie możesz kupować w Media Markt,a są fajne promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:47 pipipipi napisała: > Coś czuję w kościach, że jednak nie opuściła, prawda r? > Tylko czy skromność podpowiada by zachwalać samą siebie A kosmici często do Ciebie przylatują? Dla Ciebie takie zagrywki, to pewnie oczywistość, ale Ona jest kobietą innego pokroju-dla Ciebie niedostepnego Gość: s "r" szkoda mi Ciebie.Niestety nie możesz kupować w Media Markt,a są fajne promocje. Dla takich jak Ty- jakoś muszą się reklamować, a jak widzę lubisz przepłacać i cieszyć się ,że w telewizji powiedzieli ,że jestes mądry <Pc opisał co przeżył i bardzo fajnie - na jednym zrobi wrażenie na drugim nie. Masz rację -ale Scorpio też pisał, tylko że nie nawał tego-na własna ręke. I chwała mu za to , a i opis rewelka. Nie lubie kitów po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: Beduinka, inni którzy podróżowali naprawdę sa 22.06.05, 22:05 > Masz rację -ale Scorpio też pisał, tylko że nie nawał tego-na własna ręke. I > chwała mu za to , a i opis rewelka. Nie lubie kitów po prostu A czemu Scorpio miał nazwać "na własną rękę" jeśli wycieczka była realizowana przez biuro z przewodnikiem?! I czemu Maniak miał nie nazywać "na własną rękę", jeśli sam kupował bilety autobusowe, kolejowe, hotele, posiłki czy bilety wstępu? Czyżbyś tylko Ty Beduinko miała monopol na określenie "na własną rękę"? Urażona duma, czy problemy z psychiką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Jesteś chora(y) z zazdrości, czy masz tak zawsze? IP: 213.152.66.* 23.06.05, 07:57 Wiesz, tak się skłąda, że osobiście miałam przyjemność poznać PC_Maniaca. Głupoty jakie wypisujesz świadczą o Twoim małym rozumku. Odniosę się do 2 przykładów, Twojego idiotyzmu: > Zresztą opisy fakultetów z biurem ,ale opisane tak jak gdyby to towarzystwo > było tam samodzielnie-to tanie zagrania pod publiczkę, przybitych > znajomych,którzy każdą bzdurę i fantazję biorą za fakt. Faktem jest, że żadne biuro nie organizuje fakultetu na wyspę Kalabshe, również do świątyni Seti I i Ramesseum. Wiem bo znam realia Egiptu dużo lepiej niż ty szczekający kundelku. Podziwiam PC_Maniaca, że w przeciwieństwie do Beduinki nie znał języka arabskiego, a mimo to radził sobie całkiem dobrze. P.S. Nie wiem co masz do Hiltona, jednak jak pamiętam Maniac mieszkał w 2* hotelach w czasie wędrówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax2 Re: Jesteś chora(y) z zazdrości, czy masz tak zaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:14 przeczytaj do pipipi- to samo tyczy się Ciebie. Polemizowac nie chcesz ,bo oceniłaś r,s,p,b i reszte jakichśtam - "Jesteś chora (y) z zazdrości, czy masz tak zawsze ? " Podobno masz sie za mądrzejszą ,tylko odnoszę inne wrażenie. Dlaczego? Z idiotami się nie dyskutuje,a Ty mimo ,że tak ich oceniasz -próbujesz to robić. Dwie opcje-prezentujecie ten sam poziom i uważasz ,że rozmowa będzie ciekawa -ale wtedy z góry nie narzucaj swojego zdania, każdy ma prawo do innego. Druga- chcesz połechtać swoje Ego, że wydaje Ci się ,że znalazłaś głupszego? Idź na ulicę i wyzywaj -widze ,że brakuje adrenalinki. Inne posty za spokojne? SKASUJCIE TO !!!!!!! Po co podkręcasz? A poza tym luzik, jest ok, niedługo do Egiptu- czego i Wam życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.malbork.mm.pl 22.06.05, 21:24 Dziwne te zarzuty...Pc opisał co przeżył i bardzo fajnie - na jednym zrobi wrażenie na drugim nie. Jak ktoś jest zazdrosny o efekt i podziw jaki budziły tematy Maniaca, to niech napisze coś fascynującego samodzielnie i będzie jeszcze fajniej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: PC odezwij się ...!!! 22.06.05, 22:08 Gość portalu: neon napisał(a): > Dziwne te zarzuty...Pc opisał co przeżył i bardzo fajnie - na jednym zrobi > wrażenie na drugim nie. Jak ktoś jest zazdrosny o efekt i podziw jaki budziły > tematy Maniaca, to niech napisze coś fascynującego samodzielnie i będzie > jeszcze fajniej:-) Podpisukę się pod tym obiema rękami. Zresztą, jak pamiętam, to i on ciągle namawiał innych do spisania swoich podróży, więc chyba zazdrosny o to nie był?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:17 pipipipi napisała-ty się musisz leczyc na nogi. W lodówce też widzisz Beduinke? Jeśli fakty do ciebie nie docierają to trudno <A czemu Scorpio miał nazwać "na własną rękę" jeśli wycieczka była realizowana przez biuro z przewodnikiem?! A chociazby temu-że kupował pamiatki, tez "na własną rekę" I zejdź z Beduinki-ani Ty ,ani reszta "podróżników" od Hiltonów, nie dorastacie jej do pięt- I nie ma w zwyczaju pisać "na własna rękę"- w domysle za rękę z przewodnikiem-albo total ekstrema, - sama kupiłam bilety, ja cię kręcę ,ale gość, wow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.aster.pl 22.06.05, 22:21 "r" jesteś bardzo dzielny(a)!!! Tutaj też plujesz? Na ilu jeszcze wątkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.dyndns.org, / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:26 Beduinko, oczywiście jako rasowa globtrotterka podróżowałaś jedynie pieszo. Co tam autobusy, pociągi dla takiej "turystki"?! Tak prywatnie - ile zajęła Ci podróż z Luksoru do Kairu? Rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: PC ,nie odzywaj się ...!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:36 To się nazywa mania prześladowcza ,i podobno to leczą .Dwie oszołomki-nie możecie zrozumieć ,że Beduinka nie ma z tym nic wspólnego? Ale Wy jesteście z tych co wiedzą lepiej,wbrew faktom. Niedługo sie modlić zaczniecie do niektórych z forum. Kupił bilety -gość. Inny ,który był pół roku w Afryce- cienias. Do kościoła na bank chodzicie,prawda? Bo do tamtych też nie trafiają oczywiste rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo_lazzio Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.galileusz.3s.pl 22.06.05, 22:00 Witam, jestem raczej bierną czytaczka niż osobą piszącą na tym forum. Uważam jednak, że niektórzy wypowiadający sie tutaj nie mają odrobiny kultury osobistej - enigmatycznie to nazwijmy. Pc_MAniac zrobił doskonała robotę dla ludzi jeżdżących jak 98% urlopowiczów - z biur podróży. Nie czrujmy się bo tak jest. Swego czasu przemierzyłam prawie całą Afrykę Północną wraz z Tanzanią i Sudanem na włąsną rękę, coś w stylu Beduinki, ale tylko w stylu. To zupełnie inny styl turystyki. I przyznam się, że często "wyważałam dzrwi" które swoimi spostrzeżeniami z turystyki masowej otworzył Pc_Maniac na tym forum. Znalazłam je trochę później. Obecnie pracując mam TYLKO tygodnie urlopu, najcześciej jadę do Egiptu, 2 dni regeneruję siena plaży, pozostały czas , szwędam się po okolicy. Dzięki obecnym "bardzo światowym globtroterom" na tym forum pozostanie głównym problem - jak usmażyć schaboszczaka w 5* hotelu. GRATULUJĘ POLOTU. Pc_Maniac, jeśli tylko założysz prywatne zamknięte forum dla miłośników podóży , mimo, że z biura ale nietypowo, będę żebrać o przyjęcie. Pozdrawiam Leo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: PC odezwij się ...!!! IP: 81.219.70.* 22.06.05, 22:25 Według mnie potrzebne są: i informacje dotyczące hoteli, plaży, wiz ( bo jak sami przyznajecie większość z nas jedzie z biurami podróży i jeżdżą też ludzie w starszym wieku) i informacje pt. Egipt na własna rękę. Przecież jedne nie szkodzą drugim, a zawsze komuś się przydadzą. Temu w moim rozumieniu służy forum. Nie widzę sensu w takim wzajemnym naskakiwańiu na siebie i pomniejszaniu zasług innych, a wyolbrzymianiu swoich. Dlatego nie wiem czemu ma służyć ta nagonka na PC. Trochę więcej pokory i szacunku dla innych ( to do osoby piszącej jako "r") Nie dziwię się, że PC ma dość, ale mam nadzieję,że wróci. PS. Beduinka jest w Maroku, więc to niesłuszne posądzenia o autoreklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: PC odezwij się ...!!! 22.06.05, 22:36 > PS. Beduinka jest w Maroku, więc to niesłuszne posądzenia o autoreklamę. Cóż pozostaje jeszcze jedna osoba pisząca z identycznego IP. Czyżby mama zaczęła bronić interesów córki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreszczyk Maroko ??? !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:39 Hmm a może kolejne biuro uprawiające kryptoreklamę ??? Dużo tu ludzi, dużo pseudo - a jakoś mało róznych IP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:43 Cóż pozostaje jeszcze jedna osoba pisząca z identycznego IP. Czyżby mama > zaczęła bronić interesów córki? Teraz dla odmiany Ty nie pozuj na speca. Usłyszałaś coś o IP, i zdaje Ci się ,że wiesz co piszesz? Ty, a może to naprawdę kosmici do Ciebie piszą ? A jeśli nawet (tak nie jest) jakie to ma dla Ciebie znaczenie?- nikt nie pisze jaki hotel itp "ważne rzeczy" więc co tu robisz? A Nika-Ty nie pytaj o Luksor, żeby nie pęd w jakim go zwiedzałaś ,lecąc za przewodnikiem, i patrząc żeby się nie zgubic (o boże ,dopiero by było ), a nie na zabytki, nawet nie wiedziałabyś ,że takie coś jest- Z autobusu wam pozwolili wysiąść i zobaczyć? ,Kurka ,niezły fakultet Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: PC odezwij się ...!!! 22.06.05, 22:49 Moze i Nika zwiedzała w ekspresowym tempie?! Może jej przewodniczką była właśnie Beduinka?! Ale co to ma do rzeczy? Maniak siedział tam 4 dni, czy też uważasz, że to ekspresowe tempo? I czemu tak Ci przeszkadza, że Maniak namawia innych na ten sposób zwiedzania Egiptu? Nie możesz skupić się na zarabianiu pieniążków na innych, którzy wolą zwiedzać z przewodnikiem? Tak wielu turystów Ci odebrał Maniak tymi opisami? Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: PC odezwij się ...!!! 22.06.05, 22:55 Ludziska....dajcie na luz.Przecież nie o to chodzi...chyba?Prawdziwe włóczykije,zawsze dadzą sobie radę,a jak nie to wiedzieli na co się piszą-więc to forum nie jest dla nich pomocne.Jeśli chodzi o urlopowiczów<nawet tych z "Hiltonów">-moim zdaniem,wszelkie proste rady,mogą być naprawdę pomocne.I chyba po to tu się produkujemy,żeby ułatwić 'normalnym ludkom" ten pierwszy raz.Patentu na mądrości-nie posiadam,ale jak wiem to powiem.....i wiem,że może się przydać.To samo Pc-napewno chce jak najlepiej<przecież nie dla siebie>,dlatego pisze.Nie zawsze musimy się zgadzać z jego zdaniem,ale zawsze można go brać pod uwagę.Życzę wszystkim-bezstresowego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax2 Re: PC odezwij się ...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:58 Skasować w cholerę ten głupi wątek- od pierwszego do ostaniego postu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: Do pipipi IP: 81.219.70.* 22.06.05, 22:49 Czy naprawdę nie można tu już nic napisać,żeby nie być posądzonym choćby o kumoterstwo? Nie jestem matką Beduinki i nawet jej nie znam! To,że jest w Maroku wiem, bo " byłam " przed chwilą na forum Kraje arabskie. Zresztą nie będę się tłumaczyć. Taka pseudodyskusja nie ma nic wspólnego z Egiptem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: Do : eva2412 IP: 81.219.70.* 22.06.05, 22:57 Wobec tego przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: Do pipipi 22.06.05, 22:55 > Właśnie chodzi mi o samodzielne zwiedzanie-ale nie "na własną rękę", tylko - > na własną rękę. Ale Ty i tak nie > zrozumiesz przecież o czym piszę Sprecyzuj, co według Ciebie jest tym samodzielnym zwiedzaniem? Bo chyba sama nie wiesz o czym piszesz. Czyżbyś się już sama zamotała? Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: Do pipipi 22.06.05, 23:03 No to w jaki sposób Beduinka zwiedzała Egipt według Ciebie "r"? Na wielbłądzie, pieszo. czy może w inny niż Maniak sposób? Jak poczytałam sobie jej relację, to jakoś różnicy nie widzę, no może poza wykorzystywaniem innego języka w komunikowaniu się. Jednak nadal nie widzę tu sprzeczności. Z tego co wiem, nawet Livingstone korzystał z angielskiego jeśli mógł. Cóż w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax2 Re: Do pipipi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:07 pipipipi -przestań podkrecać, nie masz na kim psów wieszać ,więc najpierw nakręcasz, żeby później pisać jaka biedna jestes bo trolle Cię wyzywają? Jesteś głupsza niż ten,ta ,którą pytasz? Czy uważasz się za mądrzejszą? Jesli tak- skończ tą idiotyczna debate Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Do madmax2 22.06.05, 23:11 Przepraszam, masz rację. Już się zamykam i na kosz klikam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Do madmax2 23.06.05, 00:10 Uuuuu... ludzie co tu się dzieje ??? Spokojnie... i wszystkim radzę trochę więcej szacunku i przyjaznego nastawienia do siebie. Tak niewiele trzeba aby było fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Do madmax2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:59 No i nie dziwię się że się pc-maniac nie odezwał, biorąc pod uwagę poziom tego forum!!! Nie martw się - psy szczekają karawana idzie dalej!!! sam kiedyś tego doświadczyłem: gdy opisałem spotkanie z delfinem podczas snurkowania, to poradzono mi żebym otworzył kurs nurkowania w wannie. No cóż - frustratów nie brakuje. A może po prostu ktoś nie był zadowolony z wycieczki którą sprzedała mu Beduinka, czy Jej mama i stąd te po...ne ataki? Nawiasem mówiąc - dla mnie sprawa nie polega na zwiedzaniu sam czy w grupie, a raczej na spotykaniu się z ludźmi, poznawaniu tradycji itp, a to jest też możliwe na wszelkiego rodzaju wycieczkach (jeśli ma się ochotę wyściubić nosa z autokaru pociągu czy statku, rzecz jasna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Do madmax2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:16 Słuchajcie przyznaję ze mam zapieprz w pracy i nie miałam czasu się spokojnie wczytac w sens całego wątku - ale skąd nagle w tym wszystkim pojawiła się Beduinka i jej Mama? Pogubiłam się i to mocno. Kupiłam oststnio u nich wycieczkę i byłam zadowolona bardzo, lubię PC Maniaka - czy to się jakoś ze sobą gryzie?? Czy oni się nie lubią czy jak? Uświadomcie mnie bo tu jakas wielka afera się robi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: Do Karolki IP: 81.219.70.* 23.06.05, 15:41 Karolko, to jest burza w szklance wody. Sama już nie wiem kto kogo nie lubi i dlaczego. Ale nie sądzę, żeby PC nie lubił Beduinki i odwrotnie. Ktoś specjalnie rozkręca takie dyskusje i my niestety w nich uczestniczymy, bo ulegamy prowokacjom/ku jego zadowoleniu ?/. Jedno jest pewne. Taka wymiana zdań - a właściwie obelg - nie służy nikomu, ani stałym bywalcom forum, ani tym co jadą pierwszy raz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Do Karolki IP: *.logik.slask.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:50 Ta dyskusja świadczy tylko że Polak ,Polaka nienawidzi i poprostu nim gardzi wypowiadają się tu w większości frustraci którzy to niby wszędzie byli i wszystko widzieli a tak naprawdę wodzili tylko palcem po mapie,zaś komputer służy im tylko do wyładowania swojej złości.Tak trzymać derduchy, madmaxy inni podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax2 ideał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:59 Święty- potrolluj na innym forum Odpowiedz Link Zgłoś
neferett bez sensu ta cala dyskusja 23.06.05, 15:15 i jak zwykle , nie na temat. O ile pamietam to deo nie zalozyl watku pt. oplujmy kogo sie da + ustalmy definicje slow "na wlasna reke" Co do Beduinki , znam ja jedynie z jej forum i wydaje mie sie , ze reprezentuje duzo wyzszy poziom kultury osobistej niz "r" , wiec mam nadzieje , ze to naprawde nie ona ukrywa sie pod tym nickiem.Poza tym z tego co pamietam Pc sam radzil sie Beduinki w paru kwestiach i nie wyglada mi na to , zeby toczyli miedzy soba wojne. Beduinka oczywiscie jest bardziej doswiadczona podrozniczka , ale wynika to raz, ze znajomosci jezyka , dwa , jak sama nie raz pisala , ze podroze i kraje arabskie to jej zycie. Natomiast Pc_maniac , opisuje swoja podroz na wlasna reke , bardziej jako poczatkujacy podroznik i rady tam zawarte sa wlasnie dla osob , ktore dopiero co zaczynaja. Z Pipipipi zgadzam sie w jednym : Beduinka czy jakikolwiek inny podroznik , nie porusza sie po Egipcie na wielbladzie czy pieszo. Wiec nie za bardzo rozumiem czego "r" sie tak czepil. No chyba , ze podroz na wlasna reke , przestaje nia byc w momencie ,gdy lecimy do Egiptu z biurem podrozy ? Jesli tak to moze "r" powinien sobie uswiadomic , ze nie kazdy , moze sobie pozwolic na lot liniowy, albo na siedzenie na walizce i sledzenie czarterow z last minute ( chocby ze wzgledu na to , ze wiekszosc osob musi sobie zaplanowac termin urlopu). Dlatego najlepsza opcja jest wykupienie najtanszej oferty w b.podrozy ,a nastepnie zwiedzanie na wlasna reke. Moim zdanie podroz Pc_maniaca byla jak najbardziej podroza na wlasna reke. Z reszta , to nie zadna licytacja . Jesli ktos uwaza , ze tego typu opowiesci sa banalne i w ogole nie pomocne , to moze niech splynie na forum dla globtroterow. Poza tym jakos nigdzie nie zauwazylam relacji z "tych prawdziwych podrozy" autorstwa "r". Nigdy sama nie podrozowalam po obcym kraju , dopiero w tym roku pojechalismy z mezem ( z Hurghady) na 3 dni do Luksoru. Miedzy innymi korzystalam z porad Pc i sporo mi one pomogly. Nastepnym razem zamierzam wyruszyc dalej. Tak krok po kroku. I wlasnie o to chodzi , zeby ulatwic innym zrobienie tego pierwszego kroku. Natomiast wypowiedzi "r" mozna zrozumiec : ja wielki podroznik , nakazuje siedziec cicho wszystkim tym , ktorzy nie przemierzyli Afryki wzdluz i wszerz, albowiem nie jestescie godni poslugiwania sie wyrazeniem "na wlasna reke" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: bez sensu ta cala dyskusja IP: *.aster.pl 23.06.05, 16:02 neferett próbuje racjonalnie wyjaśnić całą tę dyskusję i chwała jej za to. Jednak brak tu racjonalności i rozsądku! Jest to personalny atak na Pc_maniaka z mało znanych i raczej niskich pobudek. Niestety atak, który częściowo się powiódł, zniechęcił Pc_maniaka do obecności na tym forum. Moim zdaniem, nie wolno dopuścić aby zwyciężył "r" i osobnicy mu podobni (niezależnie od ich płci). Apeluję do wszystkich normalnych uczestników: ignorujmy chamskie, agresywne zaczepki, pozostawmy je bez odpowiedzi. Mam nadzieję, że Pc_maniak wróci! CZEKAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax2 Re: bez sensu ta cala dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:44 neferett <i jak zwykle , nie na temat. Czegoś tu nie rozumiem. Piszesz ,że dyskusja zboczyła z tematu, i sama zbaczasz jeszcze dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: bez sensu ta cala dyskusja 23.06.05, 20:06 Masz racje , sama pisze nie na temat. Chyba po prostu mnie ponioslo , mialam nadzieje , ze moze uda mi sie wytlumaczyc "r" , ze niepotrzebnie atakuje Pc ale pewnie nic to nie da. No coz . Pc_ maniac namawial mnie , zebym rowniez opisala swoj pobyt w Luksorze , ale prawde mowiac jak wchodze ostatnio na forum ,to mi sie odechciewa :( Po jaka cholere mam pisac, tracic czas ? Zeby mi sie jeszcze za to dostalo ? Bo widze , ze Pc_maniac dostal "piekne" podziekowania. Szkoda , ze sie tak porobilo, mam jednak nadzieje , ze Pc_maniac wroci na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: bez sensu ta cala dyskusja 23.06.05, 20:13 Słuchajcie, są przecież sposoby aby zablokować tych złosliwców. A póki co to zróbmy może jedną rzecz wspólnie - może lepszą od wspólnych pretensji, udowadniania sobie tego czy tamtego i okładania się łajnem. Jak pewnie widzicie forum jest systematycznie zaśmicane - ignorujmy !!!! I korzystajmy z czerwonego kosza - jest rzeczą oczywistą że złośliwości robi się w oczekiwaniu na reakcję, wtedy jest przyjemnie. Nie sprawiajmy więc im przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś