kajus48 15.04.10, 08:08 polega na tym że pokazuje mi się okienko, lecz nie mogę uruchomić, funkcja jest nieaktywna. Drugi mam problem-nieaktywne przeciąganie plików myszką, także ikony na pulpicie nie mogę przeciągnąć. Proszę o radę. Dziadek. Link Zgłoś Obserwuj wątek
serenita123 Re: XP- defragmentacja-problem 15.04.10, 09:08 powinieneś odwrócić zapytanie: zakładając, że system jest wolny od wirusów(?) - przed defragmentacją dysku najpierw trzeba naprawić błędy w systemie i usunąć zbędne pliki tymczasowe masz uprawnienia Administratora? sprawdzałeś, czy system nie jest zainfekowany? po czym i kiedy pojawiły się te problemy? jeśli masz uprawnienia Administratora, a system jest wolny od wirusów, to naprawę błędów systemu zacznij od: po kolei: prowoklik na kazdym dysku->Właściwości->Narzędzia-> i tam uruchom Sprawdź... właczając wszystkie opcje jesli to nie pomoże - uzyj dysku instalacyjnego WinXP i wystartuj z niego kompa. W instalatorze wybierz opcję Napraw system przed samą defragmentacją użyj do oczyszczenia dysku i rejestru programu www.ccleaner.com Link Zgłoś