Dodaj do ulubionych

padajacy laptop

IP: *.toya.net.pl 16.05.10, 16:40
Mam taka zagwozdke odnosnie laptopa dokladnie hp 510 Nagzewa sie szybko w okolicy gdzie podlaczane jest zasilanie i sie wylacza czy moze byc to spowodowane wadliwym zasilaczem?
Obserwuj wątek
    • Gość: gumis wiecej szczegołow IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 20:50
      może zbyt nie jasno to opisałem ale spróbuje coś więcej,oględziny zrobiłem bardziej szczegółowe i wyszło ze wiatraczek nie kreci czy to normalne.gdzieś wyczytałem ze nie uruchamia się zawsze tylko kiedy potrzeba ,a ja nie mogę nawet systemu postawić,kombinowałem w biosie ustawiając uruchamianie w momencie podłączenia do zasilania z zasilacza i nic
      z góry dzięki za sugestie
      • serenita123 Re: wiecej szczegołow 18.05.10, 18:13
        a kiedy ostatnio odkurzałeś lapka???
        ostatnio?
        ;))

nie grzeb w BIOS, nie przegrzewaj kompa, tylko weź odkurzacz, kup
        tubę sprężonego powietrza i go wyczyść
        jeśli to nie pomoże, a nie chcesz nic (bardziej) popsuć to zanieś do
        serwisu
        niewykluczone, że wiatrak już się spalił
        • Gość: gumis Re: wiecej szczegołow IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 17:24
          Laptop był darowany (4 latek)rozkręciłem całego(w googole znalazłem instrukcje w pdf konserwacja i serwis krok po kroku) demontaż nie jest w sumie aż tak skomplikowany jak by się mogło wydawać. W sumie mocno zakurzony nie był,troszkę kurzu przy radiatorze, wiatrak rzeczywiście spalony

P.S Nie było to "grzebanie" ekstremalne włączyłem opcje uruchamiania wiatraka w momencie gdy laptop jest podłączony do zasilania z sieci nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem w oryginale jest tak "Fan Always on while
          on AC Power"laptop nie posiada baterii wiec ta opcja powinna być chyba włączona.Aż tak od strony sprzętowej nie jestem zorientowany z laptopem do czynienia miałem pierwszy raz
          • serenita123 Re: wiecej szczegołow 19.05.10, 21:26
            więc wiatrak do wymiany
            a swoją drogą - zainwestuj parę groszy w baterię
            (oceń sprzęt, poczytaj w necie, czy warto - ja uważam, że warto)
            bo jesli płyta nie ma osobnej bakteryjki do podtrzymywania BIOS, to
            za każdym razem BIOS będzie się resetował
            a jeśli bakteryjka jest - to ją wymień (koszt dużo mniejszy)
            • Gość: gumis Re: wiecej szczegołow IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 15:41
              nie zrozumieliśmy się bateria kosztuje około 200 zł i nie służy do podtrzymania biosu -:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka