Gość: gumis IP: *.toya.net.pl 16.05.10, 16:40 Mam taka zagwozdke odnosnie laptopa dokladnie hp 510 Nagzewa sie szybko w okolicy gdzie podlaczane jest zasilanie i sie wylacza czy moze byc to spowodowane wadliwym zasilaczem? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gumis wiecej szczegołow IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 20:50 może zbyt nie jasno to opisałem ale spróbuje coś więcej,oględziny zrobiłem bardziej szczegółowe i wyszło ze wiatraczek nie kreci czy to normalne.gdzieś wyczytałem ze nie uruchamia się zawsze tylko kiedy potrzeba ,a ja nie mogę nawet systemu postawić,kombinowałem w biosie ustawiając uruchamianie w momencie podłączenia do zasilania z zasilacza i nic z góry dzięki za sugestie Link Zgłoś
serenita123 Re: wiecej szczegołow 18.05.10, 18:13 a kiedy ostatnio odkurzałeś lapka??? ostatnio? ;)) nie grzeb w BIOS, nie przegrzewaj kompa, tylko weź odkurzacz, kup tubę sprężonego powietrza i go wyczyść jeśli to nie pomoże, a nie chcesz nic (bardziej) popsuć to zanieś do serwisu niewykluczone, że wiatrak już się spalił Link Zgłoś
Gość: gumis Re: wiecej szczegołow IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 17:24 Laptop był darowany (4 latek)rozkręciłem całego(w googole znalazłem instrukcje w pdf konserwacja i serwis krok po kroku) demontaż nie jest w sumie aż tak skomplikowany jak by się mogło wydawać. W sumie mocno zakurzony nie był,troszkę kurzu przy radiatorze, wiatrak rzeczywiście spalony P.S Nie było to "grzebanie" ekstremalne włączyłem opcje uruchamiania wiatraka w momencie gdy laptop jest podłączony do zasilania z sieci nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem w oryginale jest tak "Fan Always on while on AC Power"laptop nie posiada baterii wiec ta opcja powinna być chyba włączona.Aż tak od strony sprzętowej nie jestem zorientowany z laptopem do czynienia miałem pierwszy raz Link Zgłoś
serenita123 Re: wiecej szczegołow 19.05.10, 21:26 więc wiatrak do wymiany a swoją drogą - zainwestuj parę groszy w baterię (oceń sprzęt, poczytaj w necie, czy warto - ja uważam, że warto) bo jesli płyta nie ma osobnej bakteryjki do podtrzymywania BIOS, to za każdym razem BIOS będzie się resetował a jeśli bakteryjka jest - to ją wymień (koszt dużo mniejszy) Link Zgłoś
Gość: gumis Re: wiecej szczegołow IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 15:41 nie zrozumieliśmy się bateria kosztuje około 200 zł i nie służy do podtrzymania biosu -:) Link Zgłoś