Dodaj do ulubionych

[Lamer pyta] iPad - czy warto?

01.06.10, 12:49
ogólnie wszystko super bo w robocie mamy dostać nowe zabawki i pomysł iPada
został jakby podchwycony (plusy - cena do przyjęcia, długi czas pracy na baterii)
robota miła - agencja reklamowa,
zabawka potrzebna do prezentowania projektów klientom, czyli obiecywane 10
godzin prazy na baterii jest przynajmniej zadowalające

poza tym... nie wiem, pewnie byłoby miło zabrać go do łóżka i obejrzeć na nim
jakiś film, a gdy żona zaśnie pobuszować po Internecie (mój życiowy cel to
wykasowanie całej zawartości Internetu)

no właśni i na tym pewnie koniec

zdaję sobie sprawę, że są lepsze propozycje - jakiś netbook czy notebook za
1300 zł, ale tutaj też chodzi o kreowanie dżezi-wizerunku ;-)

problem z zaznajomieniem się z zabawką spoczywa na moich ramionach,
pogooglałem, ale zachwyty zwolenników iPada równoważy buczenie jego
przeciwników, co sprawia że od kilkudziesięciu godzin nadal jestem w
ciemnej... hmmmm, wiecie gdzie

poradźcie proszę
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 01.06.10, 23:56
      wolne żarty - naprawdę pół dnia i nikt nic nie napisał?
      • Gość: "" Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 03:32
        "Hej Hey Hey to nie USA JUESEJ tutaj sie życia nauczysz"
      • Gość: xiunc Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:05
        Widocznie ajgadźety nikogo nie interesują.
        • mariusz-ef Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 02.06.10, 09:28
          dzieki
          jeszcze troche poczekam,
          gdybym nie szanowal waszego zdania nie odzywalbym sie na tym forum
          • krzysztofsf Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 02.06.10, 10:36
            Poszukaj moze jakiegos forum zwiazanego z makami - sadze, ze brak wpisow bo wiekszosc nie ma takiego sprzetu.

Ja np. czekam na tablety Asusa - wyglada, ze beda oferowaly najwiecej przy korzystnej relacji cena-jakosc.
            No i chcialbym miec sprzet z polskim menu - a iPad nie ma chyba jeszcze dedykowanej dla naszego kraju wersji - co moze powodowac dodatkowe problemy swiazane z plliterkami np. przy odczytywaniu pdf.
            • mariusz-ef Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 03.06.10, 01:41
              na makowym forum to wiadomo co znajdę - same superlatywy
              a tu trzeba kopa mi zasadzić uzasadniającego dlaczego nie warto
              póki co - nie obsługuje Flasha i czegoś tam jeszcze (coś na youtube widziałem)

a problem jest taki, że mi cyferki nic nie mówią - zatrzymałem się na pentium
              166 MHz i jedyne moje osiągnięcie to było podkręcenie go do 200MHz za pomocą
              przełożenia zworki na płycie głownej), potem już kupowałem pudła które miały
              albo dużo mocy w procesorze albo dużo RAMu (i nigdy już nie byłem zadowolony z PC)
              a teraz.. duo, quadro, atom, i inne dziwne nazwy w dodatku szokujące 1.2 GHz,
              podczas gry mój przestarzały Pentium IV ma coś koło 3GHZ plus Hypercośtam i
              ledwo daje radę...

Stąd pytanie w którym bardziej chodzi o bebechy iPada i to czy jeszcze warto na
              to uwagę zwracać

Piszesz o Asusach - daj jakiegoś linka, nacieszę oczy
              dzięki
              • warmi2 Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 03.06.10, 16:57
                Ja mam iPada .... kupilem glownie dlatego , ze pracuje jako programista ( w USA) i potrzebowalem do testowania.
                Nie spodziewalem sie , ze bede tego uzywal poza tym co wymaga moja praca ( jak mowilem pisze programy na iPhone a teraz na iPada) ale okazalo sie ze dosc czesto uzywam dla wlasnej przyjemnosci.

Inna sprawa, ze tutaj w USA kosztowalo mnie to $499 czyli niewiele podan 1 dzien pracy - gdybym mial zaplacic sumy jakie za to chca w Polsce , szczegolnie zwazywszy na roznice w placach, to nigdy bym nie wydal takich pieniedzy.

• Gość: it Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? IP: *.range86-186.btcentralplus.com 27.08.10, 23:29
                  499 jeden dzien pracy - gdzie pracujesz na wysypisku smieci jako
                  programista:)))))))))
              • krzysztofsf Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 07.06.10, 11:46
                Na iPadzie podobno nie beda chodzily strony z flash - a to bardzo ogranicza korzystanie w naszym, polskim interneciem bo zauwazylem, ze juz zanika robienie drgiej wersji serwisu do korzystania bez flash.

Linki zobacz tutaj

www.mobimaniak.pl/23210/computex-2010-eee-pady-asusa-na-zywo-galeria-wideo/

golnie polecam ten serwis do sledzenia nowinek.
                • mariusz-ef Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 08.06.10, 11:28
                  fajna stronka
                  dzieki
                  dziękuje także Twojemu przedmówcy
                  • galtom Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? 28.08.10, 08:07
                    Z mojego krotkie obcowania z iPadem wynika, ze ma to dosc sporo
                    ograniczen.
                    Generalnie jest to iPhone tylko w wiekszym rozmiarze, poza tym
                    zadnych roznic.
                    Co do prezentacji dla klientow.
                    Nie napisales w jakiej formie, jakie ppliki co to za praezentacje
                    - jesli np. w technologii Flash to zapomnij bo iphone/ipad tego
                    nie obsluguje.
                    To od razu ma wplyw na wyswietlanie filmow - ani flash (filmy ze
                    stron internetowych np. z hulu, itp) ani divix nie beda dzialac.
                    Jak masz czas i sie nudzisz to divix'a da sie przekonwertowac ale
                    to dodatkowa robota przed polozeniem sie do lozka.
                    Maile i przegladanie stron www dziala bardzo przyjemnie, design
                    super - ale niestety nie jest to to samo co "komputer" jak
                    netbook, itp.
                    Aby wisiwetlac tersci multimedialne na stronach www te musza byc
                    pisane w HTML5.
                    To tyle.... ladne ale za ta kase zbyt ograniczone :-(
                    • Gość: Il Principe Re: [Lamer pyta] iPad - czy warto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.10, 20:13
                      Wszystko zależy do czego kto iPada potrzebuje.

Ktoś określił iPada przerośniętym iPhonem, z czym po części należy się zgodzić. W tym porównaniu doszukiwałbym się jednak pozytywów - iPhone jest w końcu porządnym urządzeniem, które można dodatkowymi aplikacjami rozbudowywać wedle swoich potrzeb. iPad oferuje to wszystko, a dodatkowo większy wyświetlacz idealny do czytania książek czy przeglądania zdjęć.

A propos książek - ja osobiście bardzo sobie cenie dostęp do internetu przez WiFi/3G, co pozwala mi na korzystanie z zasobów księgarni czy czytelni online, jak www.ibuk.pl, gdziekolwiek jestem. Szczególnie przydatne na uczelni ;)

iPad oferuje także możliwość korzystania z pakietów biurowych, więc zawsze można stworzyć w podróży prezentację czy sformatować jakiś tekst.

W agencji reklamowej, może się świetnie przydać chociażby do prezentowania klientom gotowych projektów.

Myślę, że to ciekawa zabawka, której warto przyjrzeć się bliżej :)
    • laptopek24 Raczej warto 27.12.10, 15:06
      Raczej warto kupić iPada jak ktoś ma tyle kasy.

Na FAVORE.pl jest taki wątek iPad czy Samsung Galaxy.
      www.favore.pl/forum/sprzet-elektroniczny-fotografia/ipad-czy-samsung-galaxy,896,0.html
      Okazuje się, że Galaxy często się wiesza i ma problemy z Flaszem. iPad nie obsługuje tej technologii, ale to chya raczej zaleta niż wada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka