Dodaj do ulubionych

Acronis True Image & USB

IP: 109.231.56.* 08.10.10, 20:27
Mam samostartującą płytkę CDR z programem Acronis [ do robienia obrazów partycji ] chciałbym to zrobić z USB znaczy żeby ten Acronis zamiast z płytki startował z Pen,a , czy da się tak zrobić , jeśli tak, to jak ??

Ps. Przy uruchomieniu tego Acronis,a z płytki nie mogę sterować myszką [ mysz jest na USB ] nawet podpięcie pod PS2 nic nie daje, mimo że kursor jest na ekranie, czy jest jakaś możliwość na uruchomienia obsługi myszki w tym Acronis,u ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ^^ Re: Acronis True Image & USB IP: *.chello.pl 08.10.10, 22:01
      forum.gazeta.pl/forum/w,34,116476951,116652930,Re_DOBRY_program_do_sporzadzenia_kopii_dysku_twa.html
      • Gość: Gupik Re: Acronis True Image & USB IP: 109.231.56.* 09.10.10, 11:18
        mam już obraz [ ISO ] bootowalnej płytki CDR i chcę to samo zrobić żeby można było wystartować z Pen,a na USB , jak to zrobić ??
    • Gość: king Re: Acronis True Image & USB IP: *.chello.pl 09.10.10, 14:04
      mysz dziala, ale bardzo ospale. ja mam mysz radiowa i tez dziala, ale to udreka. klawisze za to dzialaja jak nalezy. Dobry soft i duzo mozliwosci
      • Gość: Gupik Re: Acronis True Image & USB IP: 109.231.56.* 09.10.10, 14:55
        obraz płytki CDR pochodzi ten wersji Acronis True Image Home 2010.13.0.6053 PL , może ktoś z was tez ma podobny problem ??
        • Gość: lajosz Re: Acronis True Image & USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 23:08
          Najlepiej będzie, jak zdobędziesz pełną instalke Acronisa.
          Jak zainstalujesz program, to bez najmniejszych problemów możesz sobie zrobić bootowalnego pena lub płytę CD/DVD.
          Oczywiście jeśli chcesz, to po zrobieniu bootowalnego nośnika możesz odinstalować Acronisa i korzystać tylko z płyty lub pendriva.
          Jednak jeśli zostawisz zainstalowany program, to masz możliwość przeglądania obrazów stworzonych Acronisem, dokładnie tak samo, jak dowolnego folderu, czyli możesz sobie skopiować dowolny plik z obrazu na fizyczny dysk.

Jeśli zaś chodzi o myszkę która jest nieaktywna w Acronisie (bootowalnym), to spróbuj w BIOS-ie włączyć opcje (jeśli oczywiście masz takie) :
          ASSIGN IRQ FOR USB oraz USB Legacy Support.
          Niekoniecznie musi to pomóc, ale na pewno nie zaszkodzi.
          • Gość: Gupik Re: Acronis True Image & USB IP: 109.231.56.* 10.10.10, 12:32
            już udało mi się zrobić na tym peni,e to co miałem zamiar, i teraz mam jeszcze jeden mały problem, co i jak ustawić w Biosie żeby można było wystartować komputer właśnie z tego pe,a moja płyta główna [b]GA-7VAX KT400[/b]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka