Dodaj do ulubionych

brak internetu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 13:35
Gdy mam włączone np gg lub jakiś folder z pulpitu np. zdjęcia czy excel lub word nie chce mi wejść internet, zrywa mi się połączenie. Muszę wszystko pozamykać i dopiero po parunastu minutach udaje mi się połączyć na nowo z internetem. Połączenie z ZTE cały czas jest tylko nie wchodzi mi żadna strona internetu, tylko startowa i koniec. Czasem gdy chcę coś skopiować z internetu na worda po powrocie do internetu nie mogę już nic otworzyc, cokolwiek kliknę pojawia mi się tylko biała plansza. Jak myślicie czy to jest coś z internetem czy to w moim komputerze jest coś zle poustawiane? Bardzo zależy mi na szybkich podpowiedziach bo za niedługi czas kończy mi się umowa na internet i nie wiem czy w tej sytuacji (jeśli to wina internetu) mam ją przedłużać. Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: !@! Re: brak internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.10, 14:44
      masz rację - pewnie coś jest źle poustawiane w komputerze

niewykluczone też, że masz zaśmieconego kompa
      zainstaluj i użyj: www.ccleaner
      czyszczenie kompa (Cleaner) i naprawa/czyszczenie rejestru (Rejestr)

niewykluczone też problemy z kartą sieciową, modemem albo i wirusy...

albo ktoś się podpina pod twoje (bezprzewodowe? niezabezpieczone?) łącze...

• Gość: !@! Re: brak internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.10, 14:45
        poprawnie link do Ccleaner'a:

www.ccleaner.com

• Gość: SzczepionkiToRak Re: brak internetu IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.12.10, 16:00
      przelec sobie tym na wirusy full scan

download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=button

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka