Gość: Kurz
IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
16.04.04, 19:05
Zafundowałem sobie ostatnio napęd DVD ? ponieważ z tej ?nowej? dla mnie dziedziny jestem zielony jak kilo groszku, mam do szanownych znawców parę pytań.
1. Przy odtwarzaniu płyty (nagrane wesele :)))) bardzo minimalnie ale zauważalnie ?pauzuje? mi obraz i dźwięk, jakby przez ułamek sekundy się zatrzymywał i potem szybko ?nadrabiał zaległości? (brak płynności wizji i fonii) ? prawie niezauważalnie ale jednak przeszkadza (szczególnie dźwięk) ? płyta jest ok. bo u znajomego sprawdzałem i chodzi jak kombajn
2. Niektóre filmy ? (szczególnie te z gazet) mają porąbany głos ? efekty dźwiękowe, szmery, otwieranie drzwi itp. są ok., ale za to ludzki głos albo tak cichy że wygląda to jak film niemy z napisami, albo jak już coś słychać to głos mówiących ludzi przypomina głos z butelki ( na innym komputerze ok)
Powyższe problemy łączę raczej z komputerem, bo ostatnio ?odkryłem? że nawet parę wideoklipów nagranych na twardzielu jakoś dziwnie mi brzmi ? nie odtwarzałem ich już długo ale pamiętam że kiedyś odbiór był całkiem inny.
Poza tym wgrałem sobie ostatnio strzelankę, w którą nie da rady grać bo mi spowalnia i jak ja już myszką pięć metrów w prawo to giwera dogania mychę za 0,1 sek. (czyli niby mało ale grać się nie da bo nie ma ?satisfekszyn?)
Może wirus? Albo coś z kartą? A może jednak z DVD?
Być może poruszyłem dwa różne problemy ale nie wiem dlatego łączę je w jedno. Dzięki za każdą pomoc.