jan381 07.01.11, 09:34 laptop hp pavilion dv 9000 problem z ładowaniem baterii czy system win7 mógł tą baterię uszkodzić w laptopie była zainstalowana vista w serwisie powiedzieli że win7 uszkadza baterie i zalecili powrót do visty Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: hehe Re: laptop hp pavilion dv 9000 IP: *.toya.net.pl 07.01.11, 16:40 W serwisach opowiadaja czasem bajki, wystraczy odwiedzić więcej niż dwa żeby zobaczyć jak wiele legend miejskich pokutuje wśród serwisantów. Ile masz tę baterie?? Po roku w laptopie hp zazwyczaj są z nią problemy a po 2 latach zazwyczaj nie działa Link Zgłoś
jan381 Re: laptop hp pavilion dv 9000 07.01.11, 19:30 bater ia jest nowa i nie ładuje po załozeniu laptop wystartował bateria się rozładowała laptop się wy lączył i bateri nie ładuje jak podłączyłem zasilacz laptop pracował lecz z baterią nie mogłem zamknąć systemu bez baterii system normalnie zamyka sięnie wiem jak ten problem rozwiązać Link Zgłoś
jan381 Re: laptop hp pavilion dv 9000 09.01.11, 16:03 czy nikt nie może pomóc rozwiązać dla mnie ten problem z laptopem i baterią Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: laptop hp pavilion dv 9000 IP: *.zask.pl 09.01.11, 17:05 Zapewne slyszales kiedys o przecinkach i kropkach, moze zaczniesz ich uzywac?! Czy po podlaczeniu zasilania (bez wlaczenia laptopa) bateria sie laduje? Jezeli nie to oddaj go do naprawy. Link Zgłoś
Gość: tzn Re: laptop hp pavilion dv 9000 IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 17:09 skoro bateria jest nowa, to podlega gwarancji w (prawie) każdym serwsie laptopów powinni mieć tester do akumulatorów sprawdź co z nim jest najlepiej tam, gdzie kupowałeś może wystarczy ponowne formatowanie akumulatora, a jak nie - to wymiana gwarancyjna! co do bajek, że system "uszkadza baterie", to wsadź je w buty ;) poważniejsza sprawa, że ostatnimi laty laptopy HP z serii dv9000 miały problemy z bateriami, które potrafiły zapalić laptopa, a nawet wybuchać kilkakrotnie HP ogłaszało "akcje serwisowe" bezpłatnej wymiany baterii ja pamiętam, że były co najmniej dwie takie akcje zanim pójdziesz do serwisu, by sprawdzić tę baterię - poszukaj na necie informacji o tamtych akcjach serwisowych niewykluczone, że twój laptop i/lub ten nowy akumulator jest na tych listach a wtedy - kontakt z HP niech wymienią Link Zgłoś