Dodaj do ulubionych

Livebox i drukarka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 17:09
Witam serdecznie kupiłem wczoraj drukarkę z wifi zainstalowałem sterownik w kompie, ale nie mogę połączyć drukarki z liveboxem jako wifi. Pragnę zaznaczyć, że do liveboxa na wifi mam podłączonego laptopa oraz iPhona, a PC i xboxa oczywiście kablami. Gdzie tkwi problem, że nie mogę się połączyć? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Livebox i drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 17:36
      Mam nadzieję, że informacja o tym, jaka to drukarka (konkretna nazwa i model) oraz jaki masz system, to nie tajemnica.
      Poza tym, dobrze byłoby napisać co (i jak) konkretnie próbujesz robić chcąc połączyć drukarkę z LiveBox-em.

Podanie powyższych informacji z pewnością zwiększy szansę na sensowną odpowiedź.
      Jeśli jednak uważasz, że to co napisałeś powinno wystarczyć, to proponuję udać się do jakiejś wróżki.
    • Gość: Osa Re: Livebox i drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 18:29
      System Vista drukarka Epson SX425. Podczas próby łączenia się drukarki z liveboxem występuje problem. Według instrukcji dopiero po połączeniu się drukarki z liveboxem wpisuje IP Adres i Mask, ale do tego już nie mogę dojść. Wciskałem przycisk REG na liveboxie, ale to nic nie pomaga...
      • Gość: lajosz Re: Livebox i drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 19:07
        Przeczytałeś w ogóle instrukcję instalacji dla tej drukarki ?
        Przecież tam jest wszystko wyjaśnione.
        ftp://download.epson-europe.com/pub/download/3263/epson326340eu.pdf
        • Gość: Osa Re: Livebox i drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 19:34
          Jasne że czytałem zatrzymuje się (w punkcie 13 instrukcji) podczas łączności z drukarką i dalej nic nie mogę zrobić...
          • Gość: lajosz Re: Livebox i drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 19:52
            Punkt 13 instrukcji :
            Nawiązywanie komunikacji z drukarka.
            Czekaj.

I co się dzieje ?
            Jak długo czekasz ?
            Pokazuje się w ogóle okno do wpisania adresu IP ?

Tak czy siak, warto sprawdzić czy czasami w routerze (LiveBox-ie) nie masz czasami włączonego filtrowania MAC-adresów bo być może tu tkwi problem, czyli powinieneś dopuścić MAC-adres drukarki do listy akceptowanych MAC-ów.
          • Gość: lajosz Re: Livebox i drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 20:01
            Tu masz coś co może pomóc --> wm.microsoft.com/ms/woh/pl-PL/printer.wmv
            A tu to samo, ale jako tutorial --> banita.pl/konf/smbudostwinvista.html
    • Gość: Osa Re: Livebox i drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 22:49
      Dzięki za informacje, ale nadal czekam ponad 5 min aż połączy się... Niestety jak wchodzę w panel liveboxa to jest widoczny Adres MAC drukarki lecz zaraz obok jest napis Niedostępne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka