Dodaj do ulubionych

Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navigator

IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 20.04.04, 11:44
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Z tych dwóch zdecydowanie IE /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 11:47
      • e.111 Re: Z tych TRZECH zdecydowanie Firefox/nt ;))) 20.04.04, 12:42

• Gość: ja MSIE przestarzałe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 13:18
          Każda inna oparta na silniku Gecko, Opera. MSIE technologia dwa lata do tyłu.
        • Gość: jose_g Firefox albo Opera, o innych mozna zapomniec n/t IP: 136.167.54.* 20.04.04, 15:14
      • Gość: Sober Re: Z tych dwóch zdecydowanie IE /nt IP: 217.153.79.* 22.04.04, 16:44
        Przecież IE, to totalny szajs zawiera totalne minimum.Nie ma żadnej blokady
        wyskakujących okienek, nawet gestów myszką nie ma. Badziewie!!
      • Gość: aZyga TYLKO OPERA !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:32
        Radze sprawdzic ten programik jest w pelni konfigurowalny(jezyk sobie polame)i szybszy od IE, bespieczniejszy i ..............................
    • Gość: bzykbzyk Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 20.04.04, 16:20
      Netscape = Mozilla

Mozilla nie jest taka zla!

www.mozilla.org
      Dobra jest tez Opera www.opera.com

Mozna miec waszystkie 3!
      • Gość: mgregor Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.04.04, 18:07
        > Mozna miec waszystkie 3!
        Hmmm...Tylko po kiego grzyba 3?
        IE miec musisz bo nie da sie cholery odinstalowac...Ja mam opere i jestem z niej bardzo zadowolony. Podoba mi sie ze w jednym programie mam czytnik news, program pocztowy i przegladarke WWW. I na dodatek jest calkiem szybka...:-)
        • Gość: bzykbzyk Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 20.04.04, 23:30
          mgregor napisał(a):

> > Mozna miec waszystkie 3!
          > Hmmm...Tylko po kiego grzyba 3?
          > IE miec musisz bo nie da sie cholery odinstalowac...Ja mam opere i jestem z
          > niej bardzo zadowolony. Podoba mi sie ze w jednym programie mam czytnik news,
          > program pocztowy i przegladarke WWW. I na dodatek jest calkiem szybka...:-)

Odinstalowac wszystko mozesz, ale to nie gwarantuje ze system bedzie dzialal
          tak mjak mial.

Mylisz IE z Explorer, a to nie to samo. IE ma kolo 16 MB.

IE mozesz odinstalowac ale nie bedziesz mogl zrobic HOT FIXow uzywajac
          OPERA czy Mozilla.

Nie mozesz odinstalowac EXPLORER.exe ktory jest zwiazany z systemem.

• Gość: JP Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 21.04.04, 01:51
            Hah. No bzykbzykbzyk powie na wszystkim jak odinstalowac IE z XP :)
            • grlt Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? 21.04.04, 18:55
              ja wiem! ja wiem! :)
              format c:
              reboot
              root=/dev/hda1
              powinno pomoc :)
              • Gość: JP Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 21.04.04, 20:00
                To tak jakby usunac niechciana kanape z calym domem :)
            • Gość: sl Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: *.client.comcast.net 26.04.04, 01:47
              bzykbzykbzyk nie musi tego mowic, to zostalo zrobione juz dawno za pomoca tego
              programu win98/2k/xp

www.litepc.com/xplite.html

pozdrowienia
          • Gość: mgregor Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 21.04.04, 10:20
            Nie myle IE z Explorer.exe :D
        • Gość: Sober Re: Co lepsze Internet Explorer czy Mozilla? IP: 217.153.79.* 22.04.04, 16:46
          Co racja to racja Opera to bardzo dobra przeglądarka, używałem to wiem :D Jednak
          Mozilla mi najbardziej podchodzi :D Firefox też jest spoko :D
    • Gość: obserwator Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.04, 17:58
      Czlowiek z zegarkiem wie dokladnie ktora godzina, czlowiek z dwoma zegarkami
      nigdy nie jest pewny :-)

Krotko mowiac, wszystkie wymienione przegladarki sa ok technicznie - wybierz
      najbardziej wygodna dla siebie.

Pozdr.
    • kimmjiki Opera rzadzi 20.04.04, 18:31
      Uzywalem MSIE, Navigatora i Mozilli - z zadnej nie bylem specjalnie zadowolony. Opera przewyzsza je wlasciwie pod kazdym wzgledem - najszybsza, najwieksze mozliwosci, najwygodniejsza, najstabilniejsza i chyba tez najmniejsza (bez Javy raptem 3 mb, z Java 15). Goraco polecam! W zasadzie jedyne, co moge jej zarzucic, to brzydka skorka domyslna, ktora nalezy zmienic natychmiast po zakonczeniu instalacji;-).
    • Gość: JP Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 20.04.04, 20:45
      Ja stawiam na IE z SP2 t.j. z blokowaniem reklam i obsluga Add-ons.

Uzywam tego juz blisko miesiac i nie zamienilbym na inna. Uzywalem Mozila,
      FirFox, Opera. Kiedys przez kilka lat Netscape.
      • Gość: obserwator Popup blocking IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.04, 21:14
        JP - sluszna uwaga o blokowaniu reklam. Ja uzywam IE z Google Toolbar - bardzo
        dobrze blokuje, no i ma poreczne okienko do wyszukiwarki.

Pozdr.
        • Gość: kell Re: Popup blocking IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.04, 23:49
          btw, google toolbar to spyware;) przy okazji zbiera informacje o stronach ktore
          przegladasz. oni to tak ladnie nazywaja "profilowaniem".
          zdecydowanie milsza przegladarka jest tutaj firefox, z mozliwoscia bardzo
          prostegp wyszukiwania tego co potrzebne poprzez kilkadziesiat zdefiniowanych
          wyszukiwarek.
        • Gość: JP Re: Popup blocking IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 21.04.04, 01:48
          Nie wiem czy Google to program szpiegowski ale ja pisalem o czystym IE z
          zainstalowanym SP2 ktory dodal do IE m.in. blokowanie reklam.
          Dziala wysmienicie.
        • Gość: Sober Re: Popup blocking IP: 217.153.79.* 22.04.04, 16:50
          Mozilla też ma i co. Ale dzięki gestom o wiele łatwiej jest się poruszać po
          stronach. Ostatnio kolesiowi poleciłem Mozillę, jak się przesiadł nań to teraz
          nie do pomyslenia jest dla niego, żeby wrócic do IE :d
      • jot-23 Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi 20.04.04, 23:34
        Gość portalu: JP napisał(a):

> Ja stawiam na IE z SP2 t.j. z blokowaniem reklam i obsluga Add-ons.
        >

ja do blokoania uzywan ostatnich driverow do nvidii :> ma jedna uzyteczna
        funkcje , mozna ustawiac opoznienie kiedy pop-up zostanie skasowany, i w
        raziepotrzeby zatrzymac go!
      • Gość: ezra Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.04.04, 19:49
        A dla mnie zakładki takie jak w szkapie i operze, to rewelacja. Do tego
        blokowanie popup'ów szkapie 7.1 i wystarczy. gołe IE tego nie ma.
        Na "-" Nescape'a wolniejsze działanie aplikacji i trochę wydumany interfejs.
    • olus_stad Tylko Łopera:) nt 20.04.04, 23:24
    • Gość: kk IE6odczterechLatTrwaWkonserwatyzmieEwolucyjnym IP: 5.5.* / 80.58.51.* 21.04.04, 02:20
      nawigator w niektórych aspektach , poczta, niewiem czy ma tez przeglądarke news itd moze być lepszy, też w aspekcie mniejszej ilosci dziur włamów.
    • rk80 Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi 21.04.04, 10:18
      Zdecydowanie Netscape Navgator. Nanowsza wersja 7.1 jest wypas... www.netscape.net
      Jak najmniej Micosoftu, im mniej tym lepiej...
      • Gość: bzykbzyk Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 21.04.04, 14:39
        rk80 napisał:

> Zdecydowanie Netscape Navgator. Nanowsza wersja 7.1 jest wypas...
        > www.netscape.net
        > Jak najmniej Micosoftu, im mniej tym lepiej...

Po co masz uzywac stary Netscape Navigator kiedy mozesz uzywac
        NOWSZA baze NETSCAPE NAVIGATOR ktora jest Mozilla?

Netscape juz siev skonczyl jak AOL go wykupila i zrobila z niego
        AOL "shopping center".

Nie ma juz netscape teraz jest Mozilla. Mozilla 1.7 jest o pare
        generacjii nowsza.... i lepsza ...

www.mozilla.org
        • Gość: kell Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: 24.42.231.* 21.04.04, 20:12
          nie ma mozilli 1.7, jest beta1.7. stabilna mozilla to 1.4, nowa stabilna ma byc
          1.7 dopiero gdy sie ukaze. ptaszki cwierkaja, ze bedzie netscape7.2 oparte na
          mozilli1.7, tylko po co to nie mam pojecia, lepiej zainstalowac mozille z
          mozillapl.org albo firefoxa z firefox.pl
          • Gość: Sober Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: 217.153.79.* 22.04.04, 17:02
            To nie prawda jest już stabilna Mozilla 1.7, ale nie po polsku, po polsku jest
            wesja 1.6 i jest stabilana 1.4 to ja miałem chyba rok temu :D:D
          • Gość: Sober Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: 217.153.79.* 22.04.04, 17:02
            To nie prawda jest już stabilna Mozilla 1.7, ale nie po polsku, po polsku jest
            wesja 1.6 i jest stabilana 1.4 to ja miałem chyba rok temu :D:D
            • Gość: kell Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.04, 18:31
              gdzie ty widzisz mozille1.7 mozesz mi zdradzic?

mozilla.org
              Mozilla 1.7 RC 1 is out!
              This candidate release has great new features and fixes. Help make Mozilla 1.7
              the best release yet by downloading this testing candidate and sending in any
              crash reports and filing any bugs you find.

RC1 - release candidate - to dalej wersja testowa
              • Gość: bzykbzyk Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 23.04.04, 02:02
                Uzywalem mozilla 1.7 beta bez problemu.

RC1 ma male poprawki.

To nie nprzeszkadza w uzywaniu.

Ja nie uzywam "polskich" wersji.
                • Gość: kell Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.04, 02:06
                  oczywiscie, ze nie ma, zakladajac myslacego uzytkownika. beta i rc polegaja na
                  tym, ze pewne rzeczy moga nie dzialac, wiele moze dzialac blednie.
                  niechcialbym by ktos potem wypominal, ze mozilla jest do niczego, wlasnie
                  dlatego bo uzywa bete. sam czesto uzywam nightly gdy nie moge sie doczekac do
                  funkcji ktora mnie interesuje, ale czy polecalbym ja zielonemu uzytkownikowi?
            • Gość: JP Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 22.04.04, 21:22
              Jak sie komus zarzuca nieprawde i niema sie racji, wypadaloby przeprosic.
              Co o tym myslisz Sober?
        • Gość: Sober Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: 217.153.79.* 22.04.04, 16:58
          Ja czekam na polska wersję Mozilli 1.7.
    • natalicja zdecydowanie opera 21.04.04, 10:32
    • Gość: sss Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.au.poznan.pl / *.au.poznan.pl 21.04.04, 17:49
      Wiadomo co, i to nie podlega dydkusji. Netscape
    • grlt OPERA 21.04.04, 18:57
      szybsza od konkurencji i rownie konfigurowalna oraz wygodna w obsludze
    • Gość: the_foe IE JEST THE BEST IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.04.04, 20:17
      pod warunkiem ze zainstalujemy z piec service packow, popupkillera, adaware,
      jakiegos downloader managera itd, no i po pieciu godzinach mamy niezla
      przegladarke, tylko po co, jak i tak bedzie gorsza of firefoxa, ktora
      zainstalujemy w 5 min.
    • Gość: Paweł Wiadomo, że Mozilla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 20:55
    • Gość: mala Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:45
      hmmm, ja uzywam AVANT BROWSER i jakos najlepiej mi sie pracuje na tym...a OPERA
      tez mialam... i inne tez. niech kazdy poszuka czegos dla siebie.

• Gość: superkalosz OPERA 7.23 RulZ IP: *.241.81.adsl.skynet.be 21.04.04, 22:35
      poczatki byly srednie po uzywaniu IE... ale teraz bez niej nie moge zyc
    • Gość: halski Mozilla jest bardzo dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 23:17
      jw
    • daghda.ira 007 :-) 21.04.04, 23:44
      Wściekła i szybka agentka 07 - Opera 7 jest najlepsza!
    • Gość: erp Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:49
      OPERA!!!!
    • Gość: Markonik Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 10:22
      W zasadzie lepsze do czego? IE ma wszystko, co powinna mieć przeglądarka
      internetowa, wyświetla polskie znaki i nie sprawia kłopotu. Ale do szpanowania
      oczywiście trzeba używać czegoś innego, bo tylko lamerzy i Kevin Mytnik używają
      IE.
      Pozdrowienia
      • Gość: mark Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: 213.199.225.* 22.04.04, 14:10
        Chciałem spróbować IE ale na Linux nie chce się zainsalować.
        Opera
        cześć
      • eressea Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi 22.04.04, 16:11
        Gość portalu: Markonik napisał(a):

> W zasadzie lepsze do czego? IE ma wszystko, co powinna mieć przeglądarka
        > internetowa, wyświetla polskie znaki i nie sprawia kłopotu.

Łe, to chyba wiele się zmieniło odkąd przestałam uzywac IE. Są juz gesty myszy i
        otwieranie w panelach, ładniutkie skóreczki ;), blokowanie pop-up bez ściagnia
        dodatkowych nakładek ?
        W ogóle to chyba masz małe wymagania, niektórzy mają trochę większe.

Gdyby IE nie sprawiała problemów to pewnie bym jej do dzisiaj uzywała, ale
        problemy były i nawet dobrze :) to pozwoliło mi zauważyc lepsze przegladarki.
        Za nic w świecie nie zamienie mojej ślicznej, szybkiej, bezpiecznej Opery oraz
        Firefoksa na IE.
      • Gość: Sober. Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: 217.153.79.* 22.04.04, 17:12
        Conajmniej głupi komentarz, po pierwsze wybiera się towar jak najlepszej
        jakości, a IE takim towarem nie jest. Po drugie jakby mi ktoś powiedział, że
        używam Mozilli dla szpanu to chyba bym mu sie rozesmiał w twarz. Niestety nie
        mam możliwości zrobienia tego Tobie:d
      • Gość: Operowiec Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 22:08
        Żal mi Ciebie, żyjesz w nieświadomości. Może chociaż SPRÓBUJ Opery lub Firefoxa, wtedy zobaczysz jak głupi jest Twój komentarz.
    • Gość: Akar Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: 153.19.132.* 22.04.04, 15:02
      Netscape czy IE? Oczywiście OPERA!
    • Gość: Operowiec Tylko OPERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 22:04
      To najlżejsza, najlepsza, najszybsza i najbardziej innowacyjna z przeglądarek.

www.opera.com
      • a54 Re: Tylko OPERA 25.04.04, 21:00
        > To najlżejsza, najlepsza, najszybsza i najbardziej innowacyjna z przeglądarek.
        >
        > www.opera.com

Duza mozliwosc personalizacji, mozliwosc ustawienia automatycznego odwiezania stron, mozliwosc blokowania przekierowywania, blokowania wyskakujacych oknien i wiele dodatkowych funkcji, wygodna w uzyciu.
        Niestety, ale nie obsluguje wszystkich stron, np u mnie wogole nie obsluguje poczty na interii poprzez www.
        Czasem buntuje sie i nie otwiera niektorych stron, np. usnet na portalu gazeta.
        Rowniez java opery nie jest zdecydownie niedopracowana, nie dziala na wszystkich stronach.
        • Gość: Operowiec Re: Tylko OPERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 02:25
          > Niestety, ale nie obsluguje wszystkich stron, np u mnie wogole nie obsluguje > poczty na interii poprzez www

Sprawdziłem, u mnie działa... Może coś masz z ustawieniami? np masz wyłączone Cookies albo JavaScript?

> Czasem buntuje sie i nie otwiera niektorych stron,
          > np. usnet na portalu gazeta.

hmm... mi otwiera usenet na gazecie.

> Rowniez java opery nie jest zdecydownie niedopracowana, nie dziala na
          > wszystkich stronach.

To nie jest java Opery, tylko Sun'a. To Sun rozwinął tę technologię ale Microsoft oczywiście musiał stworzyć "własną" jave, która nie jest do końca kompatybilna z tą oryginalną.
    • s_r Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi 22.04.04, 22:18
      tylko Avant Browser
      • Gość: Operowiec Phi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 22:42
        Przecież to nakładka na IE... Gruba warstwa pudru :S
    • Gość: pollak w3m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 22:57
      A posta na Forum można w vimie napisać. ;)
      • Gość: 2.4.18-bf2.4 Re: w3m IP: 62.233.181.* 23.04.04, 01:25
        a strony w javie i php przegladac w lynksie ... :/
        • Gość: pollak Re: w3m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 17:41
          Lynx ssie. Jeśli już to links. Najnowsze (e?)Linksy mają już nawet obsługę
          javascrit. A ogólnie to nie robi różnicy PHP (zawartość generowana jest po
          stronie serwera, i jeśli generuje się coś normalnego to można spokojnie
          pracować). Ja używam w3m (np. w tej chwili) i nie narzekam, nie muszę żadnych
          okienek instalować, a posta można elegancko w vimie napisać. vim przy okazji
          może elegancko go sformatować, sprawdzić pisownię (przy współpracy z innymi
          programami) itp.
    • dls Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi 22.04.04, 23:54
      Mozilla Firebird/Firefox. Najlepsza. Najszybasza. Najbezpieczniejsza. 100%
      darmowa. (ewentualnie Opera dla fanów adware)

mozillapl.org/index.php?name=MozillaPLMirrors
      www.firefox.pl
      • Gość: x Re: Co lepsze Internet Explorer czy Netscape Navi IP: *.autocom.pl 23.04.04, 14:26
        oczywiscie ze mozilla z wspomnianym wczesniej dodatkiem gestures umozliwiajacym
        wykonywanie polecen przegladarki wykonujac rozne 'gesty' myszka,uzaleznia!
        poza tym jest mozilla ma wlasne grupowanie okien (taby) dzieki czemu mozna w
        jednym okienie miec otwartych mnostwo stron
        pomyslec ze kiedys korzystalem z przyciskow wstecz do przodu czy home...

ale jak ktos sie juz przyzwyczai do jednej to bedzie z niej korzystal i ja
        zachwalal,wazne zeby byl wybor a nie monopol jednej albo drugiej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka