Dodaj do ulubionych

profile Opery na innym dysku

IP: *.231.55.202.koba.pl 10.03.11, 17:54
mam Operę 10.20, jak wiadomo profil domiślnie jest na dysku D:\Documents and Settings\Grzegorz\Dane aplikacji\Opera , jak zrobić żeby katalog z profilem przenieść na inny dysk, np. na dysk na którym jest zainstalowana Opera, chciałbym żeby to było tak [ H:\Opera\profile\ ] jak to zrobić ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: profile Opery na innym dysku IP: *.zask.pl 10.03.11, 18:02
      Zobacz: my.opera.com/Rijk/blog/show.dml/6978
      • Gość: Grzegorz Re: profile Opery na innym dysku IP: *.231.55.202.koba.pl 10.03.11, 18:41
        u mnie Opera jest zainstalowana na H:\Programy\Opera\Profiles , i jak to ma wyglądać ??
      • lemari Re: profile Opery na innym dysku 10.03.11, 18:48
        Obecny instalator Opery umożliwia instalację w wybranej lokalizacji.
        Utwórz katalog np. "Moja Opera", gdzie tam chcesz
        W tym katalogu nowy plik o nazwie:
        operaprefs_default.ini
        , o zawartości:
        [System]
        Multi User=0

Ściągnij Operę do tego katalogu i wypakuj 7-zip

• Gość: Grzegorz Re: profile Opery na innym dysku IP: *.231.55.202.koba.pl 10.03.11, 19:34
          ale instalator mojej opery [ 10.20 ] nie daje takiego wyboru :(
          • lemari Re: profile Opery na innym dysku 10.03.11, 19:47
            Ściągasz plik -> np. na pulpit
            przenosisz go do wybranego katalogu i śmigasz.
            • lemari Re: profile Opery na innym dysku 10.03.11, 19:49
              prawoklik -> "wypakuj tutaj"
              • Gość: Grzegorz Re: profile Opery na innym dysku IP: *.231.55.202.koba.pl 10.03.11, 20:30
                do kol. lemari , masz tu linka [ www.plikus.pl/plik,opera-alpha-1020-build-1895,gvz.html ] ściągnij i sam spróbuj rozpakować lub przenieść folder z ustawieniami do tego katalogu gdzie masz zainstalowaną Operę, bo mi jakoś nie za bardzo to wychodzi.
                • Gość: Grzegorz Re: profile Opery na innym dysku IP: *.231.52.228.koba.pl 12.03.11, 11:16
                  mam jeszcze pytanie, w jakim katalogu\pliku opera trzyma wpisy swoich ustawień ??, bo plik opera6.ini jest pusty.
                  • lemari Re: profile Opery na innym dysku 12.03.11, 13:06
                    Ten link to co to jest.
                    Tu masz oficjalną wersję :
                    www.opera.com/download/get.pl?id=33425&thanks=true&sub=true
                    • Gość: Grzegorz Re: profile Opery na innym dysku IP: *.231.52.228.koba.pl 13.03.11, 11:57
                      jak ktoś z was ma Operę, i chce żeby katalog profile był na innym dysku i też w katalogu Opera a nie w D:\Documents and Settings\...........\Dane aplikacji\Opera\Opera\ to należy odinstalować starą Operę i z tego linka [ Opera wszystkie wersje zainstalować którąkolwiek Operę z instalatorem Classic, po zainstalowaniu przenosimy folder profile z oryginalnego położenia na dysk i do katalogu w którym zainstalowaliśmy nową Operę, np. D:\Programy\Opera\ dzięki temu nawet po przeinstalowaniu systemu który jest na dysku C:\ nie będziemy musieli instalować Opery i wprowadzać wszystkich własnych ustawień, nawet hasła logowania są zapamiętane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka