Dodaj do ulubionych

Drukarka HP 920

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 22:22
Witam wszytkich!

Mam pytanie do uzytkownikow tej drukarki... co o niej sadzicie ??? jakie ma
wady ( po za kosztami tuszy ) ??? bo mam do wyboru HP845 i HP920 i chyba wezme
920... prosil bym tez o wypowiedzi ludzi znajacych sie na HPkach...

Dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek84 Re: Drukarka HP 920 IP: *.star.net.pl 01.03.02, 13:24
      Ja się wyleczyłem na całe życie od drukarek firmy HP !
      Zainteresuj się Epsonem, to firma która naprawdę produkuje super drukarki.
      Ja mam Epson Stylus Color 880. Do prac domowych za dobra , do profesjonalnej
      grafiki z biedą dobra. I do tego nie droga.
    • Gość: eska Re: Drukarka HP 920 IP: *.toya.net.pl 01.03.02, 14:00
      należy przeanalizować też parametry HP 930C i kupić jak najbardziej zbliżoną do
      niej.HP 930C to dobry odnośnik dla podjęcia wyboru właściwej drukarki.
    • Gość: Kosa Re: Drukarka HP 920 IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 01.03.02, 15:20
      HP robi dobre wytrzymałe drukarki, królują w moim biurze a w zasadzie w każdym
      znanym mi biurze. Zdjęcia rzeczywiście wychodzą nieco lepiej na Epsonach ,ale
      cena tuszu do tychże jest powalająca.Kupuj HP.
      Pozdrawiam.
      • Gość: SerfeN Re: Drukarka HP 920 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 19:07
        Ehhhh i nadal sie nie dowiedzialem... chodzi mi co o tym modelu sadzicie ???
        Jesli chodzi o Epsona zgadzam sie ze jest lepszy , ale bardziej sa problemy z
        zatykajacymi sie dyszami i maja kiepski serwis w polsce. a jesli chodzi o HPki
        to 930C tez mi sie podoba ale niestety jest to model juz nieprodukowany...
        • Gość: nn Re: Drukarka HP 920 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 22:15
          Używam HP 959 - chyba już nie do zdobycia :(
          Z tego co słyszałem to największym mankamentem 920 są ponoć (nie używałem więc
          tylko powtarzam) mniejsze zbiorniczki na tusz... Ale generalnie wybrałbym na
          Twoim miejscu jakiś HP z serii 9xx . Powodzenia :)
          • Gość: SerfeN Re: Drukarka HP 920 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 23:52
            hmmm... ja tak myslalem jeszcze nad HP845 co wy na to ( duze zbiorniki ) ???

Pozdrawiam
            • Gość: Scan Re: Drukarka HP 920 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 01:03
              Dużo głosów tu padło, ale brak mi podstawowego: do jakich zastosowan chcesz tę
              drukarkę używać. Z jedną uwagą: najlepsza nawet plujka z segmentu
              domowych/biurowych NIGDY nie będzie miała zastosowania w grafice profesjonalnej.
              To inna półka i koszty takowej są od 5000 pln w górę no i tu Epson. Bo jeżeli do
              wydruku czegoś kolorowego spod edytora tekstu - każda dobra. Do bardziej
              ambitnych zadań - np. foto z aparatu cyfr. - zdecydowanie Epson, choc tu Lexmark
              je goni, ale tu poza sporem lepsza drukarka termosublimacyjna. No i nie można
              się sugerować podawanymi przez producentów rozdzielczościami wydruku - ta czy
              tamta ma max. 2400 x 1200 dpi. To fikcja. Robię dużo róznych rzeczy (Epson Photo-
              EX) i wystarcza 720x720 a 1440 x 720 to już zbytek na papierze foto. HP ma jakąś
              swoją technologię (od 100 lat) pt. Photo-Ret, nie ulepsza jej, kolory w niej
              zamulone i ciemne. Epson stosuje zupełnie inną technikę podawania atramentu, przy
              tym w momencie "wypluwania" go jest on podgrzewany, w związku czym materiał jest
              błyskawicznie suchy.
              Serwis - HP ostatnio wprowadził zbójecką metodę pobierania ryczałtu za naprawy -
              w założeniu jeśli usterka poważniejsza dają nowy sprzet. Oddałem laser 1100 -
              zacięte rolki do wydawania papieru. Wzięli ponad 600 PLN za praktycznie
              konserwację. Oddałem skaner HP 6250 do naprawy - chcieli ok. 700 pln - na mieście
              zrobiłem za niecałe 300. Wiec uwaga!!!
              Eksploatacja - cos za coś. Chcesz mieć lepsze wydruki - więcej tuszu. HP z racji
              Photo- Ret ( kosztem jakości zdjęcia, naturalnie) pozornie tańszy. Ale są dobre
              zamienniki robione przez firmę Intermind ( jest w sieci) które 50% tańsze, a
              jakościowo nie ustępują oryginałom.
              Ceny zakupu - porównywalne w tym segmencie: Epson, HP i Lexmark. Jakość - jak
              wyżej.
              Papier - HP zaleca używanie swych papierów ( marketing !) Na rynku dostępny Folex
              ( też w Intermind) tańszy średnio 30% od "markowych".
              ------
              Miałem kilka HP, jedna gdzieś pokutuje jeszcze w biurze. Tylko Epson. Laserowe -
              zdecydowanie HP - choć dobrze byłoby, żeby dokładali więcej RAMu. Skanery - tylko
              HP. No i to tyle z moich doświadczeń z tym sprzętem od 1996 roku.
              Powodzenia.

Gość portalu: SerfeN napisał(a):

> hmmm... ja tak myslalem jeszcze nad HP845 co wy na to ( duze zbiorniki ) ???
              >
              > Pozdrawiam

• Gość: SerfeN Re: Drukarka HP 920 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 10:05
                Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. Drukarka bedzie stosowana w celach domowych ,
                troche do zdjec i malych obrazkow ( ale nie zdjecia z aparatu cyfrowego ) no i
                oczywiscie edytory tekstow... I jednak chyba kupie HP845 bo maja duze
                pojeminiki a dowiadywalem sie i tak samo mnie wyniesie napelnienie pojemnika
                malego w 920 jak i duzego 845. Wiec to jest bardziej ekonomoczne...

Pozdrawiam
                • Gość: nn Re: Drukarka HP 920 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 12:51
                  Z punktu widzenia pojemnosci zbiorników - masz rację, większe są lepsze i to
                  przemawia na korzysc 845... Tyle że nie wiem czy 8xx pracuje w PhotoRet III
                  (albo tylko w PhotoRet II) a 9xx chyba wszystkie... no i gfaktycznie może w 90%
                  nie będziesz togo potrzebował, ale parę razy może jednak... :)))
                  Poza tym nie zgadzam się do konca z opinią Scan-a: moje wydruki na 959 są
                  lepsze niż oryginalne zdjęcia (chyba że fotograf lichy) :)))) A do Epsona
                  zraziłem się jeszcze z czasów igłówek... chociaz uczciwie przyznaję że teraz o
                  ile mam kontakt z plujkami to jedynie z HP lub Canonem...
                  • ads7 Re: Drukarka HP 920 03.03.02, 16:54
                    W najnowszym chipie (marzec) jest test ekonomiczności drukarek, w nr lutowym
                    jest test drukarek. To Ci na pewno pomoże.
                    • ssaczek Re: Drukarka HP 920 03.03.02, 21:14
                      Po trzech latach zamieniłem Epsona na HP 930 i jestem zadowolony (bardzo).
                      Epson zraził mnie prędkością wydruku, co do jakości to jest OK.
                      Na dzień dzisiejszy tylko HP i duże pojemniki - szybko, ekonomicznie a zdjęcia
                      wychodzą doskonałe!
                    • Gość: nn Re: Drukarka HP 920 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 21:45
                      cóż, test testem, ale osobiście preferuję uczciwe wypowiedzi użytkowników... a
                      akurat wyniki testów m.in. z Chipa nie są niestety zbyt miarodajne - czasem
                      można wykryc sporo sprzeczności :)
                      • Gość: SerfeN Re: Drukarka HP 920 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 22:18
                        heh... jutro ide kupic , malo drukuje ale czasem bede potrzebowal dobra
                        jakosc , wiec chyba wezme HP920 jednak. Co do 930 - tez bym chcial miec taka
                        ale niestety nie produkuja.... :(((

POzdrawiam , dzieki za wypowiedzi...
    • Gość: beldin Re: Drukarka HP 920 IP: *.opole.dialup.inetia.pl 05.03.02, 21:20
      A moze Lexmark z33?. W testach wypada bardzo dobrze,przyzwoita cenai zdaje sie
      dobra jakosc.
      • Gość: SerfeN JUZ KUPILEM , dzieki ;-) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 22:19
        Juz kupilem Hp920 , jestem bardzo zadowolony jak narazie, szybka cicha ,
        doskonala - a zdjecia na papierze fotograficznym wychodza rewelacyjnie !!! :))
        Dzieki wszytkim za pomoc , pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka