dina8 26.06.11, 11:08 Czy jak się usunie cookies to adres IP jest wciąż widoczny? czemu nie blokują takich ludzi w głosowaniach internetowych? Taki osoby głosują do woli , nabijają głosy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
dina8 Re: cookies a adres IP 26.06.11, 11:19 ehh przepraszam za brak liter ale w takim zdenerwowaniu pisałam,że wyszło jakby pisało dziecko:) Link Zgłoś
pursat Re: cookies a adres IP 26.06.11, 11:39 Cookies nie mają tu nic do rzeczy. 1. IP możesz sobie zmieniać do woli. 2. Nędznie zrobione ankiety przyjmują dowolną ilość głosów z jednego IP. 3. Z drugiej strony: a jak sześcioosobowa rodzina zechce zagłosować z jednego kompa to co? Nie wolno im? Link Zgłoś
dina8 Re: cookies a adres IP 26.06.11, 16:00 To nie sprawdzą adresu IP ( tzn nie widzą go) ? nawet jak się nie zmienia IP tylko usuwa ciasteczka i dalej głosują...z tego samego IP i takie nabijanie. Nie wyeliminują? przez to widać ten sam adres? czy nie? sorry ze tyle pytań ale nie czaje tego. czy są tylko widoczne głosy dla tych co tworzą konkurs czy wszystko widzą? Link Zgłoś
pursat Re: cookies a adres IP 26.06.11, 18:20 Nie bardzo wiem o co Ci chodzi :-) Odpowiadam intuicyjnie: Adres IP głosującego jest widoczny dla twórcy ankiety. Na ogół strona nie pozwala na oddanie drugiego głosu z tego samego IP przez jakiś czas (np. 24 godziny). Na ogół. Bo twórca ankiety ankiety może dopuścić większą (lub dowolną) liczbę głosów z tego samego IP. W pewnym sensie jest to sprawiedliwe. Np. żeby sześcioosobowa rodzina nie musiała głosować cały tydzień. To czy głosy są widoczne dla wszystkich zależy od twórcy ankiety. Link Zgłoś
dina8 Re: cookies a adres IP 26.06.11, 19:37 Dobra odpowiedź o to mi chodziło:) dzięki:)i sorry za zamieszanie;) Link Zgłoś