Gość: laikprzezL IP: *.76.classcom.pl 18.05.04, 21:32 Mam 2 HDD,jeden z Win 98,a drugi chciałbym przy jego i Partition Magic pomocy podzielić na 2 lub 3 partycje i sformatować tylko dla Linuxów.Doradżcie jak to zrobić,jeśli wogóle to można zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mgregor Re: partycje HDD IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 19.05.04, 00:35 Nie ma sensu uzywac PM do dzielenia dyskow na partycje dla linuksow. W dzisiejszych czasach dystrybucje maja bardzo wygodne programy do podzialu dysku na partycje juz podczas instalacji (takze z GUI np. Mandrake 10) Link Zgłoś
Gość: laikprzezL Re: partycje HDD IP: *.76.classcom.pl 19.05.04, 10:31 Mgregor dzięki,ale chciałbym to umieć zrobić,jeśli się da ,ale jak.?Najchętniej bez PM.Byle łatwo i prosto,no i dobrze. Link Zgłoś
Gość: saddam Re: partycje HDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:28 Jeśli nie potrafisz podzielić dysku na partycje to nawet nie mysl o linuxie bo całkiem zgłupiejesz. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: partycje HDD IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 19.05.04, 12:50 True, true...;-) Link Zgłoś
Gość: laikprzezL Re: partycje HDD IP: *.76.classcom.pl 20.05.04, 10:43 Saddam,aleś ty mądry!Z Linuxa dawno już korzystam,a podzielić chciałem drugi duży nowy dysk,a nie chcę nic skopać,no i nie jestem taki wspaniały jak np.husajn. Możesz coś mądrego powiedzieć,chętnie posłucham,a jak nie to czytaj innych,albo cicho szszsza, czasu i kompa szkoda.pozdr.l Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: partycje HDD IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 19.05.04, 12:52 Ja na Twoim miejscu jesli chcesz zaczac przygode z Linuxem to polecalbym Ci Linux Mandrake 10 (do sciagniecia z sieci). Ma bardzo ladny graficzny instalator i program do partycjonowania dyskow (ma tez opcje AUTO i tylko pokazujesz mu na ktorym dysku ma siedziec Linux). Link Zgłoś
Gość: laikprzezL Re: partycje HDD IP: *.76.classcom.pl 20.05.04, 13:53 Dzięki,mam Mdk9,2.Możesz to uznać za dziwactwo,ale chciałbym mieć ich więcej.I żeby je można wybierać po starcie kompa.Partycje wyk.się np.w Mdk.rzeczywiście łatwo,ale raz.Drugi L to już problem. pozdr. l Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: partycje HDD IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.05.04, 14:07 Nie wiem czy tak trudno...DiskDrake wydaje sie nie byc skomplikowany... Link Zgłoś