krolowa.mieczy 30.12.11, 20:20 Chyba Poradnik Domowy "ukradł" Ci przepis na rybę w galarecie. Kupiłam dziś numer styczniowy i się zdziwiłam widząc przepis :0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: Do Algarii 30.12.11, 20:24 Pewnie tak, bo mój krąży gdzieś po necie to sobie przywłaszczyli - ale powinni choć napisać "by algaria" p.s Robiłyście z mamą? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Do Algarii 30.12.11, 20:31 Na Sylwestra mama chce zrobić. Przynajmniej tak mówiła, ale nie wiem, bo najmłodsza siedzi u rodziców od kilku dni to mama jest zajęta nią. Odpowiedz Link
algaria Re: Do Algarii 30.12.11, 21:47 Taka rybę robią na wschodzie tzn na Podlasiu w okolicach Buga stamtąd pochodziła moja prababcia i to ona zapoczątkowała ją jako tradycję potrawy Wigilijnej a że babcia umarła w 89 roku to mój ojciec zdążył opanować tę sztukę kulinarną - kiedy on umarł - matula załamała ręce bo nie umiała tzn nie znała proporcji a z drugiej strony nie wyobrażamy sobie Kolacji bez niej. Znalazła notatki ojca w jakiejś książce kucharskiej i zrobiła i tak robi - Muszę i ja przejąc pałeczkę chyba że od razu przysposobię do ryby Justynę Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Do Algarii 31.12.11, 10:40 Algario, napisz do Poradnika, żeby umieścili w następnym numerze tekst/sprostowanie, że przepis jest Twój Ja bym nie odpuściła im. Podaj źródło (link) kiedy opublikowałaś przepis (a było to parę lat temu). Odpowiedz Link