Dodaj do ulubionych

Problem z USB oraz Cd-Rom!

IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 17:34
Witam.
Mam następujący problem. Okolo msca temu uderzenie pioruna uszkodziło mi kompa. Do wymiany był zasilacz i płyta główna. W sklepie wymieniono zasilacz oraz dostałem nowa płyte główną (G31M-VX2). I wszystko było by ok jednak nie działa mi CD-Rom oraz wejście usb. Tzn w managerze urządzeń cd-rom jest jak najbardziej widoczny, gdy wkładam płyte wydaje się normalnie pracować ale jak klikam na ikonkę stacja dysków to nic tam nie ma, nie mam jak go uruchomić. Sam tez nie uruchamia płyty. Czy chodzi o to że musze od nowa zainstalować cdrom pod nowa płytę? No i sprawa z USB. Jak podłączam pena (próbowałem z różnymi!) to nie działa. Sprawdzałem w Bios i tam jest enabled wiec wydaje się ok. Tymczasem nie jest. Czy ktoś może pomóc?
Tylko nie pytajcie czemu nie pójdę do tamtego sklepu bo z przyczyn logistycznych po prostu nie mogę (pracuje w innym miescie po prostu aktualnie).
Dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Problem z USB oraz Cd-Rom! IP: *.home.aster.pl 06.08.11, 18:07
      Wygląda to na jakąś uszkodzoną płytę z odzysku. Ile kosztowała usługa?
    • Gość: aqq Re: Problem z USB oraz Cd-Rom! IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 18:42
      CD też mógł dostać piorunem lub jest źle podłączony,
      a co do USB - podłączasz bezpośrednio do płyty z tyłu, czy też przez USB w obudowie kompa?
      to też mogło dostać piorunem...
      albo jest źle podłączone
      lub też - jak pisał przedmówca - płyta jest z odzysku
      • Gość: zielony Re: Problem z USB oraz Cd-Rom! IP: *.toya.net.pl 07.08.11, 10:16
        Wydaje się byc podłączone wszystko ok. Jakby CD-rom dostał piorunem no to chyba w ogole by nie chodzil a słysze jak kreci. No nie wiem. Co do usb to w ogole głupi jestem. Płyta jest na gwarancji wiec jak nic nie wymysle to po prostu pojde do sklepu. Myślałem ze po prostu z pomocą kogos dam rade sam to załatwić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka