Gość: karolina
IP: *.staffs.ac.uk
06.09.11, 16:32
Korzystam na laptopie z internetu za pomoca paluszka USB. Wczoraj wyswietlila mi sie informacja, gdy probowalam podlaczyc sie do internetu, ze jest dostepna aktualizacja poprawiajaca jakosc polaczenia. Gdy ja uruchomilam podane bylo ostrzezenie by jej nie przerywac, ale niestety komputer zawiesil mi sie w trakcie i po pol godziny czekania czy sie 'odwiesi' musialam go zresetowac. I tu zaczely sie problemy. Gdy probowalam polaczyc sie za pomoca mojego paluszka z internetem wyskakiwal blad ze nie znaleziono sieci. Uznalam ze odinstaluje go wiec i zainstaluje ponownie, tylko ze po odinstalowaniu moj komputer nie chce go poprawnie zainstalowac. Sciagnelam wiec sterowniki do tego paluszka ze strony dostawcy internetu, ale gdy probuje je zainstalowac wyskakuje mi komunikat ze 'data card' nie moze zostac znaleziona i ze moze to byc spowodowane tym, ze nie jest poprawnie podlaczona. Nie mam z\adnej zewnetrznej karty sieciowej jesli o to chodzi, tylko ten paluszek, wiec chyba chodzi o to ze przerwana instalacja uszkodzila sterowniki na tej karcie tak? Jak tob teraz nasprawic? Weszlam w manadzera sprzetu, w kartach sieciowych mam atheros wireless network adapter, zintegrowany kontroler broadcom, i isatap, ktora ma przy sobie zolty wykrzyknik i blad numer 31 - czy to o nia chodzi (choc czytalam na stronie microsoft, ze ten problem z nia jest 'normalny' i by zignorowac; sprobowalam usunac jej sterownik i poszukac zmian sprzetu ale nic to nie dalo, tzn ta isatap powtorzona byla z 9 razy na liscie sprzetu pousuwalam sterowniki ich wszystkich tak ze zostala tylko jedna isatap na liscie a dzisiaj znowu jest ich wiele i wciaz jest wykrzyknik). Czy ta data card to jeszcze co innego? I jak ja naprawic? Bardzo prosze o pomoc. Aha nie wiem czy to ma znaczenie ale w bibliotece gdzie dostepna jest siec bezprzewodowa laptop laczy mi sie z internetem bez problemu czyli chyba karty sieciowe dzialaja, a moze to dlatego ze to inna karta jest wtedy w uzyciu? Naprawde nie wiem co to jest ta data card i jak ja naprawic, szukam rozwiazania na slepo...