Gość: K IP: *.nat.student.pw.edu.pl 22.09.11, 11:56 Mam taki problem z dziwekiem, pojawił mi sie na glosniku czerwony krzyzyk Mam laptopa emachines e 725. Instalowałam realteka ale w menadzerze pokazuje mi to z wykrzykniekm. Prosze bardzo o pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: slawek_62 Re: brak głosu IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 22.09.11, 12:54 System to ma jakąś nazwę? Instrukcja obsługi str. 6 ftp://ftp.emachines.com/notebook/E725/Manual/eM_HM50_MV_Plk_QG_0220.pdf Sterowniki skąd? Pod jaki system? Najpierw trzeba oprogramowanie Audio Realteca odinstalować, restart i ponowna instalacja sterowników napisanych dla systemu jaki posiadasz. Link Zgłoś
wariant_b Re: brak głosu 22.09.11, 13:27 Odinstaluj sterowniki od Realteka i wszystko, co może mieć związek z dźwiękiem. Ściągnij nowy BIOS i sterowniki z eMachines pod swój system operacyjny i zainstaluj. Jeśli nie pomoże, sprawdź, jaki jest kod błędu w Menedżerze sprzętu. Wrzuć to w googla i sprawdź, czy ktoś nie miał podobnego problemu i go rozwiązał. Być może gdzieś został jakiś upperfilter, który blokuje kartę dźwiękową. Link Zgłoś