Dodaj do ulubionych

Vectra internet - dynamiczne IP

28.10.11, 19:51
Witam.
Zastanawiam się nad przejściem do Vectry (8 Mb i nieduża cena). Martwi mnie jednak to że w standardzie oferują dynamiczne IP. Za zmienne trzeba by dodatkowo dopłacać 10 zł miesięcznie.

I tu pojawia się me pytanie:
Czy dynamiczne IP odbija się negatywnie na połączeniu internetowym?
Pytam ponieważ w domu mam PC i laptopa. Mam też router do którego podłączony jest kabelek z internetu. Laptop z kolei łączy się z siecią bezprzewodowo (sygnał z routera podłączonego do PC). No i często po wyłączeniu zasilania na listwie (z powodu burzy przeważnie) nie mam połączenia z siecią. Muszę resetować router i dopiero kiedy ten "załapie" IP internet znów wraca.
Ponawiam więc pytanie: Czy oferowane przez Vectrę dynamiczne IP nie przysporzy mi przypadkiem jeszcze więcej tego typu problemów (brak połączenia z siecią przy każdej zmianie numeru IP)????
Obserwuj wątek
    • bulczanka Re: Vectra internet - dynamiczne IP 28.10.11, 19:56
      Sorry, w drugim zdaniu chodziło mi o to że za STAŁE IP żądają dodatkowych 10 zł miesięcznie.
      • tiges_wiz Re: Vectra internet - dynamiczne IP 28.10.11, 20:58
        nie
      • smutas Re: Vectra internet - dynamiczne IP 29.10.11, 01:58
        Z tego co piszesz, to i teraz masz dynamiczne IP. Jesli nie planujesz "stawiac" serwera http, ftp, mailowego itp. to nie ma potrzeby posiadania statycznego IP.... Czasem static IP moze byc "uciazliwe" jak np. przy ogladaniu filmow na Megavideo :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka