Dodaj do ulubionych

Neostrada - dziwne zachowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 11:50
Co sie dzieje z Neo .....
Jej dziwne zachowanie mnie irytuje,potrafi sie wyłączyć na minutę i połączyć
ponownie...
Przecież nie za to płacimy takie ciężkie pieniądze..
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Krystyna Czubówna Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.pb.bialystok.pl 29.05.04, 11:53
      Neostrada to szybki i tani dostęp do Internetu dla każdego!

--
      Telekomunikacja Polska
      • Gość: SsMyKoWiSkO Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 12:17
        Bardzo Śmieszne, Baaaaaaardzo Śmieszne!!!!
    • Gość: jarb1 Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 18:10
      prawdopodobnie masz kłopot z linią,przyczyną może być długość linii,słabe
      parametry kabla,duża tłumienność,zgłoś na 9393 powinien przyjechać gość z
      laptopem i własnym modemem neo i udowodnić ze wszystko jest ok.
      • Gość: polpak_admin Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 17:29
        OStatnimi czasu TPSA zmienia szybkość neo i często mają miejsce
        różne "niespodzianki". Tłumaczą to - dostosowywaniem do nowych standardów...
        Taa... :>

Tani dostęp? No, w porównaniu z Polpakiem to tak, ale z ADSL'em (którym zresztą
        NEO jest)? Czy ja wiem?
        • Gość: poncjusz Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 08:30
          Ja osobiscie odpalam neostrade z wielkim trudem,kilkakrotnie klikając na ikone
          neo na dole w pasku zadań,pani z obslugi polecila mi wypiąć model ze stacji i
          wlaczyc jeszcze raz ale niestety to nie przyniosło rezultatu.
          Jesli ktos mądrzejszy zna rozwiazanie na poprawne ''odpalanie'' neostrady
          czekam pod gg 2165732
          • Gość: iwona Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 14:04
            Ja też mam kłopot z neo. Rozłącza się , jest komunikat że użytkownik został
            odłączony od usługi a do tego gasną obydwie diody na modemie. Muszę wyciągnąć i
            wsadzić kabelek do modemu jeszcze raz i diody się zapalają. Kilka razy muszę
            wybierać połącz bo ciągle pojawia się jakiś błąd. Mieszkam w bloku , który ma 2
            lata , więc linie tel. są w miarę nowe . Czy może być to wina modemu?
            • Gość: mgregor Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.acn.waw.pl 31.05.04, 14:37
              A moze to problem z zarzadzaniem energia i np. windows odlacza urzadzenie od
              zasilania? Kiedy wejdzie sie w menedzera urzadzen a potem wybierze modem adsl i
              wybierze wlasciwosci to mozna odznaczyc opcje: zezwol na wylaczanie tego
              urzadzenia w celu oszczedzania energii (czy jakos bardzo podobnie - teraz
              akurat nie pamietam dokladnie jak to bylo). Po restarcie moze sie poprawic.
              • Gość: neo Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:05
                Może to być wina sterowników albo linii telefonicznej.
                To, że blok jest nowy i ma nową linie telefoniczną nie oznacza, że w centrali
                wszystko gra.
                Co do sterowników to nie jestem pewien bo ostatnio namieszałem trochę i będę
                robił format c i się sam przekonam.
    • Gość: Kasia Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 01:57
      Ja też mam problemy z neo. Wyłaczała się czasem parę razy dziennie, to
      krosowali linię, cokolwiek to znaczy, i teraz jest lepiej. Ale i tak wyłącza mi
      się z grubsza co 24 h. Czy to normalne?
      • Gość: neo Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 03:31
        Powinno się rozłączać co 48h.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka