Gość: SsMyKoWiSkO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 11:50 Co sie dzieje z Neo ..... Jej dziwne zachowanie mnie irytuje,potrafi sie wyłączyć na minutę i połączyć ponownie... Przecież nie za to płacimy takie ciężkie pieniądze.. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krystyna Czubówna Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.pb.bialystok.pl 29.05.04, 11:53 Neostrada to szybki i tani dostęp do Internetu dla każdego! -- Telekomunikacja Polska Link Zgłoś
Gość: SsMyKoWiSkO Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 12:17 Bardzo Śmieszne, Baaaaaaardzo Śmieszne!!!! Link Zgłoś
Gość: jarb1 Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 18:10 prawdopodobnie masz kłopot z linią,przyczyną może być długość linii,słabe parametry kabla,duża tłumienność,zgłoś na 9393 powinien przyjechać gość z laptopem i własnym modemem neo i udowodnić ze wszystko jest ok. Link Zgłoś
Gość: polpak_admin Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 17:29 OStatnimi czasu TPSA zmienia szybkość neo i często mają miejsce różne "niespodzianki". Tłumaczą to - dostosowywaniem do nowych standardów... Taa... :> Tani dostęp? No, w porównaniu z Polpakiem to tak, ale z ADSL'em (którym zresztą NEO jest)? Czy ja wiem? Link Zgłoś
Gość: poncjusz Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 08:30 Ja osobiscie odpalam neostrade z wielkim trudem,kilkakrotnie klikając na ikone neo na dole w pasku zadań,pani z obslugi polecila mi wypiąć model ze stacji i wlaczyc jeszcze raz ale niestety to nie przyniosło rezultatu. Jesli ktos mądrzejszy zna rozwiazanie na poprawne ''odpalanie'' neostrady czekam pod gg 2165732 Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 14:04 Ja też mam kłopot z neo. Rozłącza się , jest komunikat że użytkownik został odłączony od usługi a do tego gasną obydwie diody na modemie. Muszę wyciągnąć i wsadzić kabelek do modemu jeszcze raz i diody się zapalają. Kilka razy muszę wybierać połącz bo ciągle pojawia się jakiś błąd. Mieszkam w bloku , który ma 2 lata , więc linie tel. są w miarę nowe . Czy może być to wina modemu? Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.acn.waw.pl 31.05.04, 14:37 A moze to problem z zarzadzaniem energia i np. windows odlacza urzadzenie od zasilania? Kiedy wejdzie sie w menedzera urzadzen a potem wybierze modem adsl i wybierze wlasciwosci to mozna odznaczyc opcje: zezwol na wylaczanie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii (czy jakos bardzo podobnie - teraz akurat nie pamietam dokladnie jak to bylo). Po restarcie moze sie poprawic. Link Zgłoś
Gość: neo Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:05 Może to być wina sterowników albo linii telefonicznej. To, że blok jest nowy i ma nową linie telefoniczną nie oznacza, że w centrali wszystko gra. Co do sterowników to nie jestem pewien bo ostatnio namieszałem trochę i będę robił format c i się sam przekonam. Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 01:57 Ja też mam problemy z neo. Wyłaczała się czasem parę razy dziennie, to krosowali linię, cokolwiek to znaczy, i teraz jest lepiej. Ale i tak wyłącza mi się z grubsza co 24 h. Czy to normalne? Link Zgłoś
Gość: neo Re: Neostrada - dziwne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 03:31 Powinno się rozłączać co 48h. Link Zgłoś