Dodaj do ulubionych

Obsługa plików cookie

26.11.11, 13:52
W zaprzyjaźnionym komputerze (winXP, IE8) od kilku dni nie można zalogować się na serwer GW i gmaila, by sprawdzić pocztę. Dla gmaila pojawia się komunikat:
"Obsługa plików cookie w Twojej przeglądarce jest wyłączona i należy ją włączyć."
Postępuję zgodnie ze wskazówkami podanymi na tej stronie
www.google.com/support/accounts/bin/answer.py?answer=61416&hl=pl&ctx=ch_ServiceLoginAuth&p=mail
Sugerowane zmiany nic nie pomagają, a w googlach nie znalazłam odpowiedzi.
Przy logowaniu w GW strona zaczyna przeładowywać się bardzo szybko i nieustannie;)
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: mufi Re: Obsługa plików cookie IP: *.home.isko.net.pl 26.11.11, 14:24
      Skasuj wszystkie pliki cookies i sprawdź.
      • wedrowiec2 Re: Obsługa plików cookie 26.11.11, 16:39
        Skasowałam jeszcze przed napisaniem prośby o pomoc. Nic nie pomogło.
        Jutro będę u rodziców i pokasuję jeszcze raz.
        • Gość: Kolobos Re: Obsługa plików cookie IP: *.zask.pl 26.11.11, 17:26
          Czy pod Chrome lub FF problem rowniez wystepuje?
          • wedrowiec2 Re: Obsługa plików cookie 26.11.11, 17:44
            Jutro zainstaluję i sprawdzę.
            Dobrze, że rodzice mogą odbierać pocztę przez OE i bez problemu logować się na forum ;)
          • wedrowiec2 Re: Obsługa plików cookie 27.11.11, 13:23
            Zainstalowałam Chrome - nie ma żadnych kłopotów:)
            Nie mniej jednak wolałabym, by rodzice używali IE - wiek i przyzwyczajenia robią swoje...
            • Gość: Kolobos Re: Obsługa plików cookie IP: *.zask.pl 27.11.11, 13:42
              Przeciez te wszystkie przegladarki sa takie same, dla przecietnego uzytkownika i tak nie ma roznicy czego uzywa skoro obsluga konczy sie na wpisaniu adresu w pasku ;-)

W opcjach IE ustaw poziom prywatnosci na Sredni. Zabezpieczenia rowniez na srednio-wysoki. W zakladce Zaawansowane wybierz Resetuj.

• wedrowiec2 Re: Obsługa plików cookie 27.11.11, 13:56
                :)
                Proponowane ustawienia nie pomogły, ale rodzice zaakceptowali Chrome. Oni są 80+ i należą do seniorów forumowych:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka