Dodaj do ulubionych

Problem z Avast4

IP: *.telpol.net.pl 04.06.04, 18:34
Od kilku dni zgłasza błąd przy aktualizacji. Postanowiłam go przeinstalować.
Ale okazało się, że nie mogę go odinstalować. Wyskakuje komunikat takiej treści: "Wystąpił błąd podczas ładowania
C:\Program Files\AlwilSoftware\Avast4\Setup\setiface.dll
Nie można odnaleźć określonego modułu."
Co ja mam teraz zrobić?
Bardzo proszę o pomoc, może znajdzie się jakaś dobra duszyczka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: Problem z Avast4 IP: *.telpol.net.pl 05.06.04, 11:43
      Witam.
      Ja wiem, że niektórzy forumowicze nie lubią takich wątków jak mój,
      ale czy naprawdę nie ma nikogo, kto mógłby mi pomóc ?
      Bardzo proszę.
      • Gość: AmonRa Re: Problem z Avast4 IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 05.06.04, 11:54
        Gość portalu: Dorota napisał(a):

> Witam.
        > Ja wiem, że niektórzy forumowicze nie lubią takich wątków jak mój,
        > ale czy naprawdę nie ma nikogo, kto mógłby mi pomóc ?
        > Bardzo proszę.

Wysłałaś swój post 4-tego, a dobrych kilka godzin później pienisz się, że nikt nie odpisał... Może nie wiedzą, może szukają odpowiedzi - zamiast wypominać brak zainteresowania swoją osobą, poczekaj, może się to opłaci.

Zamiast odinstalowywać program, spróbuj po prostu uruchomić ściągnięty z sieci instalator - większość installerów ma opcję naprawienia instalacji (bądź ponownego zainstalowania). Możesz użyć także poniższego deinstalatora:
        files.avast.com/files/eng/avclear.exe
        Ostatecznie pozostanie usunięcie manualnie wpisów z rejestru, ale odradzałbym to mniej doświadczonym użytkownikom.
        • Gość: stary wiarus Re: Problem z Avast4 IP: *.toya.net.pl 05.06.04, 12:26
          Co racja, to racja
          A błędne wpisy w rejestrze możesz bezpiecznie usunąć za pomocą programu jv16.
          Kiedyś był darmowy, teraz, niestety, potrzebne "lekarstwo"...
          • Gość: AmonRa Re: Problem z Avast4 IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 05.06.04, 12:36
            Gość portalu: stary wiarus napisał(a):

[...]
            > Kiedyś był darmowy, teraz, niestety, potrzebne "lekarstwo"...

??? Poważnie? Boże, toż ten świat schodzi na psy... ;))

Dobrze, że mam swojego RegCleaner-a (jeszcze freeware)...
            • Gość: MD Re: Problem z Avast4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 12:40
              Wszystkie programy antywirusowe sa rowniez w wersji trial. Instaluj wiec po
              kolei przerozne antywiry za free. Uciazliwe, ale tanie.
            • Gość: stary wiarus Re: Problem z Avast4 IP: *.toya.net.pl 05.06.04, 12:49
              I pewnie przyjdzie taki dzień, gdy zechcesz zrobić update swego free programiku
              i ockniesz się, mając nowiutkiego triala...
              • Gość: AmonRa Re: Problem z Avast4 IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 05.06.04, 12:56
                Ale pomyśl, że kiedyś Windows Update będzie płatne, maile będą płatne, Linux będzie płatny a strony z "lekarstwami" przekształcą się w strony farmaceutyczne!
                • Gość: stary wiarus Re: Problem z Avast4 IP: *.toya.net.pl 05.06.04, 14:00
                  Gość portalu: AmonRa napisał(a):

> Ale pomyśl, że kiedyś Windows Update będzie płatne, maile będą płatne, Linux bę
                  > dzie płatny a strony z "lekarstwami" przekształcą się w strony farmaceutyczne!

Trochę mnie nie było, bo sklepikom też trochę mojej kasy się należy.
                  Wracając do tematu: wydaje się, niestety, że nieuchronnie ku temu zmierzamy,
                  pozostaje wszak nadzieja.że dzięki tej bardziej zmyślnej części użytkowników
                  komputerów zostanie zachowana pewna równowaga i powstanie sporo dobrych
                  szczepionek, czego wszystkim i sobie życzę.
                  Kasa uber alles - to takie smutne...
        • Gość: Dorota Re: Problem z Avast4 IP: *.telpol.net.pl 05.06.04, 12:26
          Wcale się nie pienię tylko grzecznie zapytując podrzuciłam wątek do góry
          To wszystko. Przepraszam wszystkich za moją ignorancję.
          Obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
          Dziękuję Ci AmonRa za poradę.
          Dam znać czy udało mi się problem rozwiązać.
          Pozdrawiam.
          • Gość: AmonRa Re: Problem z Avast4 IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 05.06.04, 12:33
            He... :) Skoro nie wiedziałaś, to nie masz w zasadzie za co przepraszać - forum to forum, a na grupach dyskusyjnych obrzucili by Cię za to mięsem i sPLONKowali ;)
            Napisz o rezultatach,
            Powodzenia.
            • Gość: Dorota Re: Problem z Avast4 IP: *.telpol.net.pl 05.06.04, 13:25
              AmonRa bardzo dziękuję Ci za radę. Uruchomiłam instalatora
              i odinstalował się. Teraz chyba muszę się ponownie
              zarejestrować bo program zrobił się demo :(
              Nie pasuje poprzedni klucz rejestracyjny :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka