Dodaj do ulubionych

prosba o pomoc w interpretacji bledu Excela

IP: *.denko.com.pl 04.01.12, 15:23
Podczas tworzenia kalkulacji z innego systemu czasem wywala mi sie Excel 2003 z bledem jak nizej:
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: EXCEL.EXE
Wersja aplikacji: 11.0.8342.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 4ea7ca01
Nazwa modułu z błędem: EXCEL.EXE
Wersja modułu z błędem: 11.0.8342.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4ea7ca01
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 00139d7f
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:
LCID: 1045
Brand: Office11Crash
skulcid: 1045
System to Win 7 64bit. Czy ktos moze mi pomoc znalezc przyczyne bledu?
Czasem tworzenie tych kalkulacji odbywa sie normalnie ale czasem wlasnie wywala, zawsze w tym samym kroku...
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: prosba o pomoc w interpretacji bledu Excela IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 18:11
      Gość portalu: qaz napisał(a):

> Podczas tworzenia kalkulacji z innego systemu (...) czasem wlasnie wywala
      > , zawsze w tym samym kroku...

czy ten tajemny KROK to Ctrl+V ?

bo jeśli tak, to może trzeba robić to z głową ;))

• Gość: qaz Re: prosba o pomoc w interpretacji bledu Excela IP: *.ostrog.net.pl 04.01.12, 20:01
        w firmie kalkulacja jest elementem systemu. Twierdzisz ze to jakies kopiowanie wywala excela? Nie mamy na to wplywu bo dzieje sie to automatycznie. A zatem pytanie brzmi, dlaczego zwykle kopiowanie powoduje blad. Ale tylko czasem, bo w 70% przypadkow jest OK a przebieg procedury jest stale taki sam...
        • wariant_b Re: prosba o pomoc w interpretacji bledu Excela 04.01.12, 20:48
          Czy problem ma jakąś historię? Zaczął się po przejściu do Windows 7?
          Po jakichś zmianach w strukturze sieci? Czy dotyczy jednego komputera?
          Czy wklejane dane są lokalne czy pochodzą z sieci?
          Czy w dziennikach zdarzeń nie ma jeszcze jakichś dodatkowych informacji?
        • Gość: aqq Re: prosba o pomoc w interpretacji bledu Excela IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 21:19
          mogą być różnice w formatach komórek/arkuszy plików źródłowych i docelowych
          i/lub
          procedur wklejania (proste/zaawansowane)
          i/lub
          .......................
          ...cholera wie co jeszcze ;))

ktoś znający się na rzeczy powinien zerknąć na źródło-cel-procedurę
          zwłaszcza, że - jak piszesz - wywala się zawsze w tym samym miejscu....

zresztą problem poruszany w sieci -> gOOgle

• Gość: qaz Re: prosba o pomoc w interpretacji bledu Excela IP: *.ostrog.net.pl 04.01.12, 23:09
            dzieki za odpowiedzi. Chyba nie znajdziemy odpowiedzi bo jestem jedynie uzytkownikiem systemu i nie znam wszystkich kwestii/odpowiedzi. Zmienialem sprzet przy okazji dostalem wlasnie Win 7 i nowsza wersje pakietu MS Office. Sek w tym ze podobnie ma kolega a u niego excel sie nie wywala. Wiem ze Excel tworzy ten arkusz z danych sieciowych.
            Na wywalanie sie excela pomaga przeladowanie kompa = do czasu , pozniej czasem sie pojawia w przypadku tworzenia innych kalkulacji a wszystkie one korzystaja z takich samych co do typu danych sieciowych. To wszystko co wiem... czyli niewiele ale coz, dzieki za checi pomocy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka