Dodaj do ulubionych

TV jako monitor - problem

08.01.12, 13:40
Witam.
Mam problem który przerasta moją wiedzę, choć wcześniej sobie z tym radziłem:D (przed formatem lapa)

Chodzi o wykorzystanie tv jako dodatkowego monitora do np. oglądania filmów. Laptop połączony jest z TV kablem VGA, ustawienie TV na PC, ustawienie w laptopie na monitor dodatkowy/zewnętrzny i...

W TV widać jedynie tapetę pulpitu, bez wskaźnika muszy, bez ikon, w ogóle: bez niczego!!!
Samo "tło"...

Podpowiecie co z tym fantem robić???
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: TV jako monitor - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 13:52
      To co widzisz, czyli tło pulpitu, to jest właśnie pulpit, tyle tylko, że jest to przedłużenie pulpitu z ikonami.
      Przesuń wskaźnik myszy poza obszar pulpitu z ikonami (np. w prawo), kursor myszy zniknie i pokaże się na tym obszarze pulpitu który określasz jako "bez ikon" .
      Cała sytuacja jest spowodowana nie tyle złym ustawieniem monitorów (bo to uwarstwienie nie jest złe, a po prostu inne) , co właśnie nie takim jak chciałeś.
      Być może masz zainstalowany stary sterownik karty graficznej albo tylko sam sterownik bez nakładki umożliwiającej ustawienia monitorów, rozdzielczości, kolorów, itd.
      • Gość: marspot Re: TV jako monitor - problem IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 15:31
        Dzięki za podpowiedź, to takie proste że aż genialne:D
        Choć jak już pisałem: wcześniej nie w taki sposób udawało mi się konfigurować ekrany.
        Pozdrawiam
        • tiges_wiz Re: TV jako monitor - problem 08.01.12, 19:27
          bo to mozna ustawic na 3 sposoby
          1. klonowanie - czyli to samo i tu i tu.
          2. jeden wielki pulpit - przydaje sie do gier na kilku ekranach, pasek menu jest szeroki na 2 lub wiecej monitorow
          3. jako dodatkowy pulpit - wtedy nic na nim na poczatku nie widac, ale mozna tam spokojnie przeciagac okna. ja lubie ten tryb bo latwo sie okna maksymalizuja na caly monitor.

mozna w sterowniku ustawic tez ze ten drugi monitor jest na gorze lub na dole. wtedy myszka trzeba pojechac do gory ;)

AMD ma jeszcze tryb teatralny do ogladania filmow :P
          • Gość: kiedys Re: TV jako monitor - problem IP: *.toya.net.pl 08.01.12, 21:36
            za rączkę z obrazkami Klik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka