Dodaj do ulubionych

Outlook Express - Numer błędu 0x800C0133

19.02.12, 12:51
OE nie odbierał mi e-maili

Weszłam w folder dysk:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{losowy klucz}\Microsoft\Outlook Express

miałam tam:

Skrzynka odbiorcza.dbx oraz Skrzynka odbiorcza (1).dbx. Przy czym ten pierwszy miał największą pojemność a drugi kilka kilo.
Zmieniłam nazwę folderu " Skrzynka odbiorcza" na Skrzynka odbiorcza(1)

i odbiera mi pocztę od tej chwili
Ale jak mam odzyskać stare e-maile?

z góry wielkie dzięki za pomoc
pozdrawiam
Iza
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Outlook Express - Numer błędu 0x800C0133 IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 13:02
      bo w OEx co pewien czas trzeba koniecznie robić KOMPAKTOWANIE WSZYSTKICH FOLDERÓW
      Plik->Folder->kompaktuj wszystkie foldery

w OEx jak któraś skrzynka przekroczy jakiś limit to zaczynają się schody
      najpierw nie wysyła/odbiera
      później - nie można wejść do skrzynki; wywala błąd

nie szukałem przyczyny, więc nie wiem czemu tak jest - kiedyś wywalało mi przy skrzynkach wielkości 200-250MB i teraz staram się tego nie przekraczać, choć i miałem skrzynki po 400MB
      kompaktowanie robię raz-dwa razy na miesiąc i mam spokój

jak odzyskać maile?
      1.nowe maile wyciągnij ze skrzynki OEx na zasadzie przeciągnij-i-upuść do jakiegoś folderu na dysku
      2.zmień nazwy plików skrzynek w "drugą stronę" - po wejściu w OEx będziesz widział te stare maile - też je zaznacz i przeciągnij do zew. folderu
      3.kompaktowanie
      4. maile można ponownie "wciągnąć" do skrzynki

• oskarek05 Re: Outlook Express - Numer błędu 0x800C0133 19.02.12, 13:28
        Bardzo dziekuję za tak szybką odpowiedź
        nie spodziewałam się tak szybkiej reakcji
        więc juz wcześniej cofnęłam ten proces- czyli znów nie odbiera mi OE poczty

chciałabym zrobić - w folderze skrzynka odbiorcza - stare emaile

utworzyłam folder stare emaile w folderze skrzynka odbiorcza
        tak jak w tej instrukcji

www.porady.org/numer-bledu-0x800c0133-outlook-express/
        tylko nie jestem pewna bo u mnie ten folder stare emaile pojawił się w
        C:\Documents and Settings\Michal\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{4C0FA448-5C41-4C31-8ED2-B6518502DE77}\Microsoft\Outlook Express

bez wklejania ścieżki folderu gdzie znajdują się moje emaile w menu start

czy moge zrobić jak jest dalej czyli skopiować nazwę "stare maile" i wkleić tą nazwę zamiast "skrzynki odbiorczej"

Czy tak bedzie ok??

pozdrawiam
        Iza

• Gość: aqq Re: Outlook Express - Numer błędu 0x800C0133 IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 18:22
          powtarzam:
          maile wyciągnij ze skrzynki OEx na zasadzie przeciągnij-i-upuść do jakiegoś folderu na dysku
          2.zmień nazwy plików skrzynek w "drugą stronę" - po wejściu w OEx będziesz widział te stare maile - też je zaznacz i przeciągnij do zew. folderu

-na dysku, np. w Moje dokumenty lub na Pulpicie utwórz folder np. Moje maile i otwórz go
          -otwórz OEx nie w trybie pełnego ekranu lecz w trybie okna tak, by był widoczny folder Moje maile
          -teraz w Skrzynce odbiorczej zaznacz maile klikając je myszką przy wciśniętym klawiszu Ctrl
          -złap myszką zaznaczone maile i przeciągnij je nad ten folder Moje maile
          -upuść je i nastąpi kopiowanie maili

to, co opisałeś to kopiowanie maili w ramach teczek/folderów OEx, a ja piszę o folderze NA DYSKU, wiesz - taki żółty prostokącik ;))

• oskarek05 Re: Outlook Express - Numer błędu 0x800C0133 19.02.12, 18:40
            tylko ze ja mam pusta skrzynkę odbiorczą w OE
            • Gość: aqq Re: Outlook Express - Numer błędu 0x800C0133 IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 18:49
              pisałeś:
              miałam tam:
              Skrzynka odbiorcza.dbx oraz Skrzynka odbiorcza (1).dbx. Przy czym ten pierwszy miał największą pojemność a drugi kilka kilo.
              Zmieniłam nazwę folderu " Skrzynka odbiorcza" na Skrzynka odbiorcza(1)

**w tamtym folderze powinieneś mieć plik dbx z nazwą "skrzynka odbiorcza" o rozmiarze wielu MEGABAJTÓW.
              masz ?
            • Gość: aqq Re: Outlook Express - Numer błędu 0x800C0133 IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 18:51
              oskarek05, to jesteś IZA?

jeśli tak, to czemu nie piszesz, że masz SZEREG problemów z systemem, programami i sprzętem?
              może problem tkwi np. w wirusach.....?
              • oskarek05 juz tłumaczę 19.02.12, 19:19
                tak to ja, podczas kombinowania z odzyskiwaniem poczty nacisnęłam klawisz Shift - i ustawiłam klawisze stałe
                przez co klawiatura zwariowała i pisałam chwilowa z innego komputera
                naszczęście jeden problem już za mną

teraz chcę odzyskać starą pocztę

więc jeszcze raz od począ tu
                W OE mam pustą skrzynkę odbiorczą , wysyłane i reszta - wszystko jest ok

wchodzac do
                Documents and Settings/"nazwa usera"/Ustawienia lokalne/Dane aplikacji/Identities/{DD3F69F2-A33F-44A4-8D95-5BB918AD0533}/Microsoft/Outlook Express/

mam
                skrzynka odbiorcza.dbx 2 097 126 kb
                skrzynka odbiorcza.bak 2 057 574 kb
                reszta ma 1GB i mniej

utworzyłam folder stare maile w pliku skrzynka odbiorcza w OE
                w

Documents and Settings/"nazwa usera"/Ustawienia lokalne/Dane aplikacji/Identities/{DD3F69F2-A33F-44A4-8D95-5BB918AD0533}/Microsoft/Outlook Express/

tez jest
                staremaile.dbx

chciałabym stare wiadomości wpakowac do staremaile.dbx

tylko da się tak?
                trzeba skopiować skrzynke odbiorcza.dbx do staremaile.dbx ?
                czy zamienić nazwę skrzynke odbiorcza.dbx na staremaile.dbx ?
                • Gość: aqq Re: juz tłumaczę IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 21:55
                  jeśli już tak kombinujesz, to najpierw zrób kopię zapasową tych oryginalnych skrzynek!
                  po prostu gdzieś je skopiuj, do jakiego folderu na dysku

rozróżnij to, co pisałem wcześniej:
                  "skrzynki" w OEx są plikami z rozszerzeniem *.dbx
                  mają też wersję zapasową *.bak

tutaj masz problem, o którym pisałem na wstępie - skrzynki przekroczyły wartości krytyczne i program najprawdopodobniej nie jest w stanie je obsłużyć...

może propozycja Microsoftu pomoże:
                  support.microsoft.com/kb/918069/pl
                  w każdym razie pamiętaj, by wszelkie operacje wykonywać mając zapasowe wersje plików
                  a gdy już uda ci się odzyskać dane - maile wyciągnij ze skrzynek do jakiegoś folderu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka