Dodaj do ulubionych

Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:30
mam problem z soundblaster live 5.1 pod WINME...
jesli zainstaluje karte z plyty ktora dostalem z karta to pod winme pojawia
sie... niebieski ekran i komunikat ze jest blad :((( nie pamietam juz jaki
ale wiem ze winme sie nie da uruchomic :(((( co robic?? pod win2000 dziala
normalnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Xavier Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 16:04
      Ściągnij sterowniki pod ME ze strony Creative'a
      To powinno dać radę.

X
      • Gość: kamil Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:10
        to nie pomaga.. wogole te pliki nie chca sie zainstalowac. :(
        moze znacie jakeis strony ze sterownikami do soundblaster live 5.1?? PROSZE O
        POMOC!!
    • isuam Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) 11.06.04, 21:10
      Też mam SoundBlaster 5.1 i robiło mi się to samo pod win 98 se sprawa wyglada w
      ten sposób że w moim przypadku w systemie żarły się geforce i soundblaster
      możliwe jest że chodziło o sterowniki, tylko że do obu urządzeń miałem najnowsze
      problem znika przy win xp.
      Tak na marginesie w przyszłosci staraj się zrezygnoważ z winme bo to nawet
      windows nie jest na stronie microsoftu się nawet do niego nie przyznają, został
      przerobiony z win 98 i jakos im to nie wyszło nie wiem jaki masz sprzet ale
      lepiej uzywac xpeka. Miłego wieczoru życze
      • Gość: kamil Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 00:07
        ja mam rive tnt 2 czyli by pasowalo :(
        no coz przerzuce sie na xp wkrotce..
        • jamisio Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) 12.06.04, 00:12
          a ja miałem Win Me (złego słowa nie mogę o nim powiedzieć) oraz GeForce 2 GTS i
          z Soundblasterem nie miałem żadnych kłopotów, natomiast po przejściu na XP
          musiałem ściągać najnowsze sterowniki. W ogóle sterowniki Creativa to przerost
          formy nad treścią, pod Me instalowałem tylko drivery, resztę gówna odrzucałem.
          • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 22:52
            Tu też tak można. Trzeba tylko podczas instalacji poodnaczać WSZYSTKO co jest w
            oknie. Wtedy zainstalują się tylko sterowniki.

Do Kamila - nie wiem czy to coś pomoże, ale może by na innych slotach PCI by
            się te karty nie kłóciły?
            • jamisio Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) 13.06.04, 17:56
              masz piecyku rację, mój Soundblaster uspokoił się, jak trafił w drugi slot od
              dołu, żaden inny mu nie pasował.
              • Gość: kamil Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:08
                akurat zmianieam dysk a po zmianie planuej miec XP.. wole nie ryzykowac z tymi
                slotami, bo po kazdej probie instalacji karty pojawia sie blad mowiacy zeby
                reinstalowac system :( xp bedzie stabilniejszy?
                • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z SoundBlaster 5.1 (WINME) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.06.04, 19:13
                  Zdecydowanie.

A na płycie głównej masz jakiś układ dźwiękowy? Jeśli tak, powinien być
                  wyłączony w BIOS-ie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka