Dodaj do ulubionych

problem z Wi-fi na lapku.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 16:14
Witam serdecznie.
Problem objawia się przy "odpaleniu" lapka, nieraz trzeba czekać nawet 1,5-2 min. aby laptop połączył się z routerem. Później wszystko działa normalnie. Wcześniej oczywiście wszystko było normalnie czyli po 5-10 sek. od wejścia do systemu i już działał. Oprogramowanie jest najnowsze,wszysto inne działa ok.,tylko to nieszczęsne Wi-fi. System Windows Vista.
Obserwuj wątek
    • abcdefowicz Re: problem z Wi-fi na lapku. 25.03.12, 19:30
      Kilka rzeczy może mieć znaczenie. Pod co jest podłączona karta WiFi (czy jest wbudowana czy w USB), jak z anteną, zasięgiem, sygnałem (przy słabym sygnale mogą być problemy z połączeniem a nawet utrata połączenia w czasie pracy), ile jest w otoczeniu sieci bezprzewodowych, jakie masz ustawienia (przypisany kanał transmisji, czy automatyczny wybór), jakie mają ustawienia pozostałe sieci (może być sytuacja, że na tym samym [jeśli nic nie ustawiałaś wnioskuję że domyślnym] kanale nadaje inna sieć, albo może i kilka). Jeśli karta podłączona pod USB, mogą być problemy z zasilaniem karty. Port USB ma ograniczenie prądowe, jeśli kilka urządzeń podłączonych jest pod USB, (u mnie taki problem występuje na ten przykład) mam problemy z siecią jak podłączę dysk zewnętrzny pod USB (komputer w pracy, więc niewiele mogę i niewiele chce mi się przy nim robić).
      • Gość: gemma Re: problem z Wi-fi na lapku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 20:09
        Karta Wi-fi jest wbudowana, kanał na routerze jest ustawiony ręcznie ( w tym paśmie pojawia się jeszcze dwie do trzech sieci, inne(ok.5-7) mają odmienne kanały. Sygnał jest Bdb. raptem 3m. w linii prostej :). Sieć docelowa ustawiona jako domyślna "odpalana" automatycznie.
        Nie wiem jeszcze myślę o usługach Windows, może tu leży pies pogrzebany. Jakiś priortet czy jak nadać Wi-fi, tylko która to usługa jest?
    • Gość: Marta Re: problem z Wi-fi na lapku. IP: *.icpnet.pl 31.03.12, 14:26
      Nie pytaj się o takie rzeczy na forum gazety, lepiej poszukaj for z branży IT. Ja jak mam problem zawsze korzystam z deviceadvice.pl/ i Tobie też polecam. Są tam FANATYCY dosłownie :) komputerów i zawsze mi szybko odpowiadają i doradzają na moje pytania :)
    • mat.i.12 Re: problem z Wi-fi na lapku. 05.04.12, 12:54
      coż, może czas na format żeby ważne programy się uruchamiały od razu a nie po jakichś śmieciach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka