Dodaj do ulubionych

Opera jest lepsza!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:32
Hej ! Właśnie robiłem test online Mozilli i Opery. Na ponad 20 punktów,
Mozilla tylko w jednym zawiodła - poprzez tricki z flashem na serwerze, można
dojść do info jakiego dokładnie os'u używa user (User Agent Information).
Nawet jak flash jest wyłączony!!! Opera nie zawiodła w ŻADNYM PUNKCIE. Żeby
jeszcze nie było tego bannera z "Bonzi Buddy", już mnie szlag trafia, jak
widzę tego gościa.

Pozdrawiam wszystkich, miłego dnia !
Obserwuj wątek
    • fugazzi A wśród oper najlepsza jest Halka:)) 25.06.04, 08:35
      • gray etam - straszny dwór roxxx ;D [n/t] 25.06.04, 08:41

• Gość: piecyk gazowy No, co Wy? Nie ma to jak Fuga Bacha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:45
          • gray to raczej pojedyńczy utwór a nie opera 25.06.04, 08:49

ale w swojej kategorii rządzi :)
            • Gość: piecyk gazowy Jaki utwór? Nie znasz Basi Fugi? ;-D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:08
    • Gość: Iloveopera Re: Opera jest lepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:48
      Jeszcze chcę dodać:
      - opera ładuje się bardzo szybko; na np. mozille lub firefoxa nie czeka sie tragicznie dlugo, ale jednak ok 2-3 razy dłużej
      - Mozilla , Internet Explorer ani Netscape nie mają fukcji blokowania referrer (czyli info o tym, z jakiej strony przybywaliscie; jakie www wczesniej odwiedziliscie)
      - No i oczywiscie efekty specialne, jeśli chodzi o wygląd - niesamowite; ani skórki z nakładek na IE, ani skórki na FF czy mozillę nie dają takich efektów. Nie spowalniają ani troszkę Opery, a wyglądają wyjątkowo.

Najlepsza...
      • Gość: fan myie2.com Re: Opera jest lepsza! IP: 83.168.96.* 25.06.04, 08:59
        www.google.pl/search?q=za+trzy+grosze&ie=UTF-8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=
        • Gość: stary wiarus Re: Opera jest lepsza! IP: *.toya.net.pl 25.06.04, 12:16
          Niektórzy twierdzą, że opera jest tak mała(w mb), że można się pokusić o
          stwierdzenie,że jest to operetka! Jestem za "Wesołą wdówką"
          • gray Re: Opera jest lepsza! 25.06.04, 12:21

wdówką stałaby się gdyby umarł ten głupi banner no ale trudno - w wersji
            cienkiej na całą szerokość ekranu jest do zniesienia :)
      • Gość: ja Re: Opera jest lepsza! IP: 82.139.13.* 25.06.04, 13:10
        > - opera ładuje się bardzo szybko; na np. mozille lub firefoxa nie czeka sie tra
        > gicznie dlugo, ale jednak ok 2-3 razy dłużej
        Kwestia kompa i konfiguracji. U mnie laduja sie podobnie.
        Zreszta przegladarke uruchamia sie raz.

> - Mozilla , Internet Explorer ani Netscape nie mają fukcji blokowania referrer
        > (czyli info o tym, z jakiej strony przybywaliscie; jakie www wczesniej odwiedzi
        > liscie)
        A po co to?

> - No i oczywiscie efekty specialne, jeśli chodzi o wygląd - niesamowite; ani sk
        > órki z nakładek na IE, ani skórki na FF czy mozillę nie dają takich efektów. Ni
        > e spowalniają ani troszkę Opery, a wyglądają wyjątkowo.
        Tu sie zgodze. Skorki sa ladne. Tylko dlaczego w Operze mam skorke Modern(z
        wiadomej przegladarki:) )
    • Gość: ja Re: Opera jest lepsza! IP: 82.139.13.* 25.06.04, 13:08
      Moze jakis link do tesu.

Ja mam calkowicie inne odczucia, bo tez kiedys robilem taki test.
    • Gość: chilum Re: Opera jest lepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 16:37
      >Żeby
      > jeszcze nie było tego bannera z "Bonzi Buddy", już mnie szlag trafia, jak
      > widzę tego gościa.

Ja go prawdę mówiąc nie zauważam:-).
      Polubiłem ją za predkość,możliowści konfiguracji i obsługę.
      Spoko Opera.Codziennie ją odwiedzam i spędzam z nią wiele czasu,jako,ze od niedawna korzystam z Neo 128kbs.

greetz

Chilum Orr
      Jedi Consulat at Javin IV
      --
      Stop War on Drugs & Start War on Sith

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka