Dodaj do ulubionych

lamanie hasel - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.03.02, 22:05
Jak mozna zlamac haslo na skrzynke?Zalozylem sobie skrzynke i zapomnialem hasla i na dodatek odpowiedzi na pytanie - napisalem cos glupiego i nie pamietam co?!Prosze o rade Nie moge zalozyc innej skrzynki bo czekam na maila na tamta i nie da sie tego odwolac! POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: android Re: lamanie hasel - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 00:50
      Gość portalu: a napisał(a):

> Jak mozna zlamac haslo na skrzynke?Zalozylem sobie skrzynke i zapomnialem hasla

Zakładam, że masz konto na jakims portalu a nie na serwerze ze shellem - byłoby
      zbyt łatwo.A tak jest po prostu przerąbane.Metoda Bryte Force odpada, bo hasło
      odgadywałbyś około 80 lat, natomiast metoda słownikowa poskutkuje dopiero
      wówczas, gdy jesteś pewien co do tego, że jako hasło wpisałes coś łatwego, bez
      znaków specjalnych a i tak sprawdzenie będzie trwało stosunkowo długo i być może
      podczas działania nastapi rozłączenie.
      Ja bym na twoim miejscu napisał sobie na jednej kartce najważniejsze dla mnie
      daty, słowa, frazy a na drugiej hasła jakie mogłem zestawić do konta.Następnie
      ułozyłbym kartki obok siebie i w skupieniu przypatrywał im się szukając
      elementów, które mogłyby mnie naprowadzic na właściwy trop.No ale zawsze możesz
      skorzystac z metody słownikowej.

android
      • Gość: Doki Re: lamanie hasel - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.235.206.* 16.03.02, 03:26
        Kazdy portal ma taki guziczek "password forgotten?", trzeba tam kliknac i juz.
        Mozna jeszcze skontaktowac sie z adminem, to przy zalozeniu, ze masz prawo
        dostac sie do tej skrzynki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka