Dodaj do ulubionych

SONY VAIO problem z wejsciem do BIOS

IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.12, 01:41
Witam,
chciałabym sformatować system, jednak nie mogę dostać się do BIOSa. Problem polega na tym, ze w momencie wyświetlania się screenu "vaio" powinna się wyświetlać także informacja o tym, którego przycisku użyć, aby BIOS otworzyć. Niestety, nic takiego nie widać. Wyświetlone jest tylko logo. F1, F2, F3 (jak to zwykle z vaio bywa) nie reagują. DEL też nie. Muszę ustawić CD-ROM jako 1st device, żeby nie uruchamiać instalacji z otwartego systemu, gdyż wtedy nie mogę sformatować partycji (a mam tylko jedną, nie chcę skończyć z dwoma Windowsami na jednym komputerze).
Proszę o pomoc, jak uruchomić BIOSa lub czy istnieje inna możliwośc zmiany na CD-ROM.
Z góry dzięki!
Gabriela
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Sony VAIO problem z wejsciem do BIOS 21.09.12, 09:44
      Spróbuj na spokojnie z F2, bo ten klawisz jest używany przez Sony najczęściej.
      Recovery (jeśli jest) może być pod F10 albo dostępne z poziomu systemu operacyjnego.
      Jako klawisz do zmiany urządzenia startowego w Sony zwykle używają F11.
      Laptop powinien być uruchamiany ze stanu wyłączenia, a nie restartu systemu.

Przepatrz manual, może w nim będzie jakaś użyteczna informacja.
    • Gość: aa Re: SONY VAIO problem z wejsciem do BIOS IP: *.4web.pl 18.07.14, 12:17
      W niektórych modelach trzeba przy wyłączonym komputerze nacisnąć przycisk ASSIST (zwykle nad klawiaturą)
    • polskichrabia Re: SONY VAIO problem z wejsciem do BIOS 22.07.14, 16:38
      poszukaj na stronie producenta nowej wersji bios zainstaluj i wejdź do bios
    • Gość: panmarian Re: SONY VAIO problem z wejsciem do BIOS IP: *.mnc.pl 13.01.15, 15:52
      Wciskasz klawisz ASSIST po lewo od włącznika, pokaże się menu z wyborem języka, a później F2 i wchodzisz do biosu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka